counter
Стрічка новин
Вибрати все
18 Травня
17 Травня
16 Травня
Всі новини...

Пранаяма - дихальна техніка для очищення від негативу та пробудження внутрішніх сил


Переглядів: 7


Пранаяма - дихальна техніка для очищення від негативу та пробудження внутрішніх сил

Негатив і внутрішня напруга часто заважають приймати правильні рішення, а відсутність життєвих сил лише посилює душевний стан. Щоб упоратися з усіма негараздами та наповниться силами скористайтесь дихальною технікою Пранаяма.

Дихальні техніки Пранаями дуже потрібні. Практики застосовуються в різних напрямках йоги для того, щоб відновити душевне здоров'я, заспокоїти розумову активність, зняти внутрішню напругу, зарядитися енергією для досягнення життєвих цілей. Пранаяма — це вміння контролювати прану (життєву енергію). Комплекс очищення від негативу та пробудження сил складається з 4 дихальних вправ.

1. Дихання душею. Сприяє пробудженню внутрішніх сил та залученню корисної енергії, яка заспокоїть нервову систему, допоможе відпустити тривоги та сфокусувати увагу на духовному світі.

Практика: займіть зручну позу, найпростіший асан. Можна скласти руки в мудру  самовідновлення. Протягом 3-5 хвилин потрібно дихати в ритмі вдих: паузи: видих. Вдих відбувається на восьмий удар серця. Щоб відчути ритм серцебиття, розслабтеся, покладіть руку на пульс або верхню частину живота.

2. Дихання очищення. Очищає біополе, бадьорить тіло, пожвавлює розум, дає енергію зростання. Найкраще виконувати техніку вранці для розминки або ввечері для спокою після важкого робочого дня.

Практика:тримайте спину прямо, новачкам можна притулитися до спинки стільця або стіни. Різко наберіть повітря в легені через рот, сильно стисніть черевні м'язи та різко видихніть через ніс. Виконується ця дихальна вправа 3 хвилини. Насамкінець потрібно зробити вдих і ненадовго затримати дихання.

3. Глибоке розслаблення. Усуває внутрішні перешкоди на шляху самопізнання, допомагає знайти шлях до просвітлення та вселенського спокою. На побутовому рівні знімає напругу, втому, ознаки стресу та тривожні думки. Повністю розслаблює тіло та розум.

Практика: дихайте повільно, повністю вдихаючи та видихаючи все повітря. Дихайте глибоко, ніж зазвичай, так, щоб повністю задіяти грудну клітину — вона має піднятися на кілька сантиметрів нагору. На видиху повністю розслаблюйтесь. Виконується вправа 5 хвилин.

4. Подих для пробудження внутрішніх сил. Активізує внутрішні сили, покращує мозкову діяльність. Допомагає впорядкувати та структурувати думки, набути мудрості та усунути перешкоди. Техніка сприяє концентрації на духовному зростанні і усуває всі моменти, що відволікають і спокушають.

Практика:, зайнявши зручне положення, випряміть спину і швидко видихніть через ніс. Потім не витримуючи паузу, потрібно зробити такий же швидкий вдих. Важливо повністю заповнити легені повітрям. Слідкуйте за тим, щоб м'язи живота напружувалися на видиху та розслаблялися після.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл зазначила, що 18 травня 2024 року буде досить продуктивним днем Цього дня можливе досягнення перши....
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 18 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Субота, 18 травня 2024 року, згідно з гороскопом від Павла Глоби, обіцяє стати непростим днем ​​для всіх знакі....
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 18 травня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
У гороскопі на 18 травня 2024 року Тамара Глоба віщує день, який, хоч і легкий, але водночас вельми небезпечни....
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам варто бути обережними у прийнятті рішень Намагайтеся уважно з....
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 18 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваші пристрасні ідеї та бажання можуть бути особливо привабливими д....
більше матеріалів
/-0,35155296325684-/ /-pc-/
Top