counter
Стрічка новин
Вибрати все
15 Травня
14 Травня
13 Травня
Всі новини...

Приметы и суеверия про зеркало


Переглядів: 18


Приметы и суеверия про зеркало

Чому у середньовіччі заборонили скляні дзеркала. Як злі духи потрапляють у світ живих крізь дзеркальні коридори і як можна забрати негатив. Поради щодо фен-шую.

З давніх часів усі предмети, здатні до відображення, у людській свідомості асоціювалися з магією та таємницею. Свою історію побутові дзеркала ведуть з 18 століття, коли чернець-францисканець з Італії описав методику як покривати тонким шаром олова скло для отримання відбивної поверхні. Незважаючи на церковне походження, ці речі оточені легендами про зв'язок з потойбічним світом і вважаються ефективним провідником у паралельні світи.

Міфи та ворожіння за допомогою дзеркал

Як тільки було винайдено справжнє дзеркало (у тому вигляді, в якому ми його знаємо) багато релігійних конфесій наклали на нього заборону. Вважалося, що через поверхню на світ довкола дивиться диявол. За іншою версією Сатана спеціально винайшов цю річ, щоб Єва могла побачити свою красу і їй запишатися. Тому, щоб не повторити гріх проматері, середньовічні модниці користувалися ретельно відполірованими дисками з металу.

Пристрасть нечистої сили до цієї речі згадується у багатьох легендах. Наприклад, у китайській міфології вважається, що якщо дзеркала будуть поставлені навпроти один одного, то за створеним відображенням коридору демони зможуть потрапити до нашої реальності.

Цей спосіб зв'язку з потойбічним був добре відомий у давній Русі, де святкові дівочі ворожіння проходили саме таким способом. Дівчина ставила одне дзеркало перед собою, а інше просто перед ним позаду себе. Потім вона запалювала свічки і намагалася побачити обличчя судженого. Вважалося, що викликаний у такий спосіб чорт покаже ворожці долю. Цей спосіб застосовується досі, але його шанувальницям потрібно знати, що не завжди подібні магічні сеанси закінчуються благополучно. Розлючений дух може покарати ту, що потурбувати його спокій.

Ще одна популярна жіноча ворожка виглядає так. Потрібно взяти воскову свічку і намалювати на відбивній поверхні 13 хрестиків. Потім дзеркало ставиться на стіл, з боків запалюються свічки, а на стіл встановлюється чашка з водою та сільничка. Ворожка з'їдає дрібку солі, запиває водою і пильно дивиться в нього. Оскільки ритуал проводиться на ніч, після нього потрібно мовчки лягти спати. Уві сні відкриється майбутнє.

Пам'ятайте, що за повір'ям розбити цей предмет — означає сім бід. Щоб їх уникнути — киньте через плече щіпку солі або поверніть тричі проти годинникової стрілки. Батькам не рекомендується підносити до дзеркала маленьких дітей — вони можуть злякатися і потім бачити погані сни.

Дзеркала у фен-шуй

Вчення фен-шуй вважає цю річ потужним акумулятором енергії. Тому, якщо їй користуватися правильно, то можна покращити атмосферу у вашому будинку.

На Сході вірять, що дзеркало здатне відлякати демонів, які настільки жахливі, що здатні розточитись від виду власного відображення. Тому вони прикрашали ці предмети вхід до будинку. Тому дзеркало навпроти вхідних дверей по фэн-шу виконує функцію оберега.

При цьому по фэн-шую не можна розміщувати дзеркало навпроти дзеркала (щоб не відкрити дорогу нечисті) і поміщати його поруч із ліжком, тому що воно використовуватиме сплячу людину як донора для нечистої сили. Якщо немає можливості усунути предмет, краще на ніч накинути тканину на його поверхню. Таким чином, енергетичні вампіри будуть нейтралізовані.

По фен-шу дзеркало у передпокої символізує собою залучення грошей до будинку. Також можна провести ритуал на удачу. Для цього вказаний предмет потрібно повісити на кухні поряд з обіднім столом або у вітальні таким чином, щоб у ньому відображалося гарне оздоблення кімнати та накритий стіл. Є обряд на збільшення фінансів — покласти стос монеток перед поверхнею.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овни можуть відчувати потребу в пригодах та нових враженнях Будьте ....
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 15 травня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
15 травня 2024 року обіцяє бути днем, коли можуть виникнути різні труднощі, тому важливо зосередитися на справ....
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 15 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія може бути спрямована на вирішення спільних завдань із ....
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Побутова езотерика: 9 предметів, які не можна зберігати на кухні
Кухня вважається сакральним місцем, в якому важливо підтримувати порядок та затишок За старих часів до цієї ча....
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Жартівливий гороскоп: яка ти мультяшка за Знаком Зодіаку
Астрологи нерідко порівнюють Знаки Зодіаку чи то з побутовою технікою, чи то з літературними персонажами, чи т....
більше матеріалів
/-0,36698794364929-/ /-pc-/
Top