counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Травня
19 Травня
Всі новини...

Не так сталося, як гадалося. Російський "Кинжал" летів збивати американський Patriot - CNN


Переглядів: 11


Не так сталося, як гадалося. Російський Кинжал летів збивати американський Patriot - CNN

Російські військові намагалися гіперзвуковою ракетою "Кинжал" знищити переданий Україні американський зенітний комплекс Patriot, але той перехопив російську "чудо-зброю". Про це із посиланням на свої джерела повідомляє американська телекомпанія CNN.

За словами анонімних співрозмовників CNN, двох представників американської влади, минулого тижня російські зуміли засікти сигнали, що походять від «Patriot», що дозволило їм націлити систему за допомогою гіперзвукової ракети, відомої як «Кинжал» або «Кіллджою».

Проте українські зенітники, як кажуть американці, випустили з Patriot кілька ракет-перехоплювачів "під різними кутами" і збили російську ракету, продемонструвавши, наскільки швидко вони навчилися використовувати потужну систему, адже теоретично вона вважалася "незбивною", оскільки летить швидше, ніж зенітні. ракети.

Ракетний комплекс Patriot має потужний радар для виявлення наближення цілей на великій відстані, що робить його потужною платформою протиповітряної оборони, здатної перехоплювати балістичні ракети і багато іншого. Але випромінювання радара, необхідне виявлення загроз на відстані, також дозволяє противнику виявити батарею Patriot і визначити її місцезнаходження. І на відміну від деяких ППО меншої дальності, наданих Україні, які мобільні та за якими важче націлитись, велика батарея «Петріот» є стаціонарною системою, що дозволяє росіянам згодом прицілюватися в місцезнаходження.

За словами офіційних осіб, є способи до певної міри замаскувати ці сигнали, але російські військові, очевидно, змогли визначити приблизне місцезнаходження Патріота, дислокованого за межами Києва. Перехоплення сталося там у ніч проти 4 травня, повідомив минулими вихідними командувач ВПС України Микола Олещук.

Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков раніше заявляв, що "Патріоти" "певно" стануть законною метою для російських сил.

Прес-секретар Пентагону Бріг. Раніше цього тижня генерал Патрік Райдер підтвердив, що українці використали систему «Patriot» для перехоплення «Кинджала», яке може розвивати гіперзвукову швидкість.

Україна отримала як мінімум дві системи Patriot, одну зі США та одну з Німеччини, для посилення своєї системи ППО, яка раніше не могла перехоплювати сучасніші російські ракети, такі як «Кинжал».

Коли США вперше оголосили, що направлять в Україну ракетні комплекси Patriot, терміни доставки становили кілька місяців з огляду на складність системи та необхідність навчання десятків українських військовослужбовців роботі з багатокомпонентною батареєю. Але українці вже добре зналися на використанні систем ППО, що дозволило США стиснути стандартну програму навчання, розраховану приблизно на один рік, до кількох місяців.

Остаточна перевірка систем Patriot відбулася в середині квітня, коли американські, німецькі та голландські інструктори приєдналися до українських військовослужбовців для останньої перевірки систем перед їх відправкою до України.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Східний гороскоп на тиждень з 20 по 26 травня 2024 року
Завдяки рекомендаціям Східних експертів та експертів у галузі фен-шуй ви зможете ефективно скласти плани на на....
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Як позбутися лінощів і апатії: підвищуємо свою енергетику
Найстрашніший ворог гарного настрою — це ліньки Коли не хочеться нічого робити, то до нашого життя приходить а....
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний календар допоможе вам дізнатися, яким сьогодні буде настрій Місяця та як боротися з основними проблем....
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Аура людини — це ледь відчутне середовище, яке розташоване навколо тіла на відстані витягнутої руки Характерно....
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
більше матеріалів
/-0,34969782829285-/ /-pc-/
Top