counter
Стрічка новин
Вибрати все
30 Квітня
29 Квітня
Всі новини...

Дихальні техніки: позбавляємося стресу та негативу


Переглядів: 15


Дихальні техніки: позбавляємося стресу та негативу

Роздратування і гнів часто заважають приймати правильні рішення, а підвищені тони в розмові лише посилюють конфліктні ситуації. Щоб упоратися зі своїми емоціями, використовуйте дихальні техніки.

Дихання здатне не тільки приносити цілющий кисень в організм, але й допомагати нам у критичних ситуаціях. За допомогою глибоких вдихів та повільних видихів людина швидше заспокоюється, позбавляється панічних атак, зберігає ясність розуму.

Завдяки запропонованим дихальним технікам ви зможете уникнути стресових ситуацій і придушити гнів у зародку. Ці способи допомагають і в ситуаціях, коли нервова напруга заважає об'єктивно оцінити обстановку та зробити правильний крок.

1. Сама Врітті, «Рівне Дихання»

Займіть зручну позу сидячи, випряміть спину. Дорахуйте до чотирьох і зробіть повільний глибокий вдих. На рахунок чотири плавно видихніть. Вправа виконується за допомогою носового дихання, тобто при цьому рот закритий. Згодом після практики ви зможете збільшити рахунок до шести і навіть до восьми. Ця вправа знімає напругу, забезпечує мозок киснем, дає відчуття спокою та розслабленості.

Оптимальний час виконання цієї вправи — перед сном. Таким чином ви підготуєте організм до повноцінного відпочинку і позбавляєтеся тривожних думок та емоцій.

2. Техніка дихання через живіт

Глибоко вдихніть через ніс, розкриваючи легені та діафрагму. Видихайте повільно, ротом. Сім таких вдихів-видихів здатні привести ваш організм у стан спокою, знизити частоту серцевих скорочень і цим стабілізувати тиск. Достатньо витрачати на цю вправу близько 10 хвилин на день.

Найчастіше ця техніка використовується перед відповідальними справами: складання іспитів, діловими зустрічами та подібними стресовими для вашого організму ситуаціями. Постійні тренування навчать вас, не замислюючись занурюватися в дихальну гімнастику, швидко знижуючи стрес.

3. Наді Шодхана, або «Альтернативне Дихання»

Займіть зручну позу, заплющіть очі і повільно вдихніть повітря носом, затиснувши праву ніздрю великим пальцем правої руки. Вдихнувши, безіменним пальцем правої руки закрийте ліву ніздрю та видихайте повітря носом. Чергуйте вдихи через різні ніздрі чотири — п'ять разів.

Ця вправа знижує рівень стресу та негативу, сприяє покращеній мозковій діяльності, заряджає бадьорістю. За допомогою Наді Шодхана ви керуєте своїм гнівом, вимикаючи його та дозволяючи організму швидко відновитися.

4. Капалабхаті, або «Сяюче Дихання Черепа»

У зручній позиції зробіть довгий вдих через ніс, а потім різко видихайте повітря за допомогою м'язів живота. Для цього напружте низ живота, і буквально виштовхуйте повітря різко і швидко. Знайдіть для себе комфортний темп і виконайте цю вправу вісім чи десять разів.

За допомогою такого дихання ви забезпечуєте весь організм достатньою кількістю кисню і допомагаєте йому мобілізувати всі сили для активних дій. Цю вправу можна прирівняти до чашки кави, що бадьорить, випитої з ранку.

5. Прогресивне розслаблення

Ця техніка включає підготовчий етап. Для початку займіть становище, в якому ви зможете по черзі напружити та розслабити всі м'язи свого організму. Почніть з ніг, поступово піднімаючись до голови. Зосередьтеся на своєму організмі і постарайтеся опрацювати якнайбільше груп м'язів. Нічого страшного, якщо з першого разу ви вийде недостатньо. Постійні тренування дадуть повний контроль над тілом. Під час вправи використовуйте носове дихання. Повільно та глибоко вдихайте, напружуйте м'язи, а потім розслабляйте та повільно видихайте повітря. Спочатку використовуйте рахунок на три або чотири.

Ця техніка дозволяє розслабитися після напруженого трудового дня та стабілізувати усі процеси в організмі. Дихання, поєднане з вправою, доставляє у м'язи необхідну кількість кисню, тим самим регулюючи рівень стресу.

6. Керована візуалізація

Оптимальним для цієї вправи буде використання заспокійливої музики. Закрийте очі, розслабтеся і уявляйте собі приємні моменти з життя, образи міст, будівель, особи близьких родичів, дітей, домашніх тварин, що запам'ятовуються — все те, що здатне вас порадувати та підняти настрій. При цьому повільно вдихаєш повітря через ніс і так само повільно видихайте його. Незабаром ви знайдете необхідний ритм та повністю розслабтеся. Відведіть цю вправу 10-15 хвилин.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Астрологи та екстрасенси стверджують, що від імені людини певною мірою залежить її доля Тому в деяких випадках....
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Існує безліч технік розвитку позитивного мислення Малювання — чудовий спосіб навчитися візуалізувати те, чого ....
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Будь-які сказані нами слова мають особливу енергетику Деякі фрази є руйнівними
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Напевно багато хто помічав, що біль і втома йдуть при спілкуванні з коханою кішкою, але чи правда, що вихован....
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
30 квітня обіцяє принести почуття оновлення та відродження для всіх знаків зодіаку Цей день буде сприятливим ч....
більше матеріалів
/-0,3677089214325-/ /-pc-/
Top