counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Що таке магія Вуду


Переглядів: 10


Що таке магія Вуду

Вуду є культом релігійних навчань та магічних ритуалів, що зародилися в центральній Африці ще в незапам'ятні часи. У початковий період колонізації Америки вчення разом із рабами проникло на континент. Сьогодні культ найпоширеніший у країнах Карибського басейну: на Гаїті, Тринідаді, Ямайці. Існує шість основних груп ритуалів магії Вуду. Зупинимося докладніше на найцікавіших.

Багато хто напевно чув про зловісний винахід чорних магів ляльці Вуду. Лялька Вуду, або вольт, фігурує в багатьох фільмах про відьом, чаклунів та іншу нечисть. У ганчіркову ляльку встромляють голки, спалюють і всіляко катують її, прагнучи завдати шкоди опоненту. Це у кіно. А як же насправді діють чаклуни Вуду?

Творцем таких "іграшок" виступає бокор - так на Карибах називають чаклуна. Матеріалом є віск або інша пластична субстанція, якій можна надати бажану форму. У матеріал він підмішує елементи тіла жертви: волосся, обрізання нігтів тощо. Головне, щоб ці елементи належали жертві чаклуна, це дозволить йому встановити енергетичний зв'язок між вольтом та конкретною людиною.

Щоб посилити ефект, бокор вбирає ляльку Вуду в ганчір'я з частин одягу жертви. Потім він називає вольта (цю ляльку) ім'ям свого ворога і вимовляє заклинання. Магічний предмет готовий. Чаклун ховає ляльку від сторонніх очей. Ніхто не повинен її бачити, такою є головна умова ритуалу.

Залежно від призначення бокор може поводитися з вольтом по-різному. Якщо метою є помста, ляльку садять у ємність із чорним перцем і підпалюють. Або ж роблять із нею загальновідомі дії: колють шпилькою, ріжуть, поливають кислотою... Тут фантазія чаклуна нічим не обмежена.

Якщо необхідно припинити плітки, рота вольта набивають чорним перцем, землею або навіть фекаліями, а потім наказують: «... (ім'я) мовчи!». Якщо покласти в рот ляльці шматок м'яса і зашити, жертва не зможе говорити.

У покарання за невірність коханої людини вольту роблять символічний статевий орган, який потім знищують (якщо він чоловік) або зашивають (якщо жінка). При цьому бажають ляльці «добра» та «удачі» в інтимному житті. Такий ритуал є різновидом псування і може викликати у чоловіків імпотенцію, а у жінок безплідність.

Іноді ляльку набивають цвинтарною землею. Ритуали за участю кладовища — інвольтування — дуже серйозна магія, до неї обережно ставляться навіть досвідчені чаклуни.

Загальновідомим породженням магії вуду є також зомбі — бездарні раби, позбавлені дару промови, не здатні протистояти силі чаклуна.

Для того, щоб змусити людину підкоритися своїй волі, чаклун спочатку заволодіває її душею. Намітивши жертву, чаклун підкрадається вночі до її дверей і через замкову щілину втягує повітря разом із душею. Потім видихає повітря в сулію і затикає пробкою. Слабка людина швидко хворіє чи вмирає. Потім, для того, щоб закріпити результат, чаклун позбавляє нещасної пам'яті і, коли людина назавжди забуває хто вона така, її проводять біля рідного дому, де бокор знову творить заклинання і напує його спеціальним магічним відваром.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
20 квітня 2024 року є слушним моментом для встановлення порядку як на роботі, так і в особистому житті Цей пер....
Обряд на швидкі гроші
Обряд на швидкі гроші
Гроші потрібні всім і завжди, але якщо хочеться отримати їх швидко, ознайомтеся із простим обрядом на швидкі г....
Эффективные шепотки на любовь
Эффективные шепотки на любовь
Пошепки — це прості та швидкі змови, але при цьому дуже дієві, якщо скористатися ними правильно Дізнайтеся най....
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Як покращити своє фінансове становище: 7 корисних правил на кожен день
Щоб досягти фінансового благополуччя, простої роботи та економії недостатньо — необхідно добре постаратися та ....
Приметы про постельное белье
Приметы про постельное белье
Ми проводимо в ліжку значну частину свого життя, тому існує так багато прикмет про постільну білизну Про те, щ....
більше матеріалів
/-0,48623919487-/ /-pc-/
Top