counter
Стрічка новин
Вибрати все
30 Квітня
29 Квітня
Всі новини...

Народні методи лікування страхів


Переглядів: 70


Народні методи лікування страхів

Всі ми чогось боїмося, адже абсолютно безстрашних людей не буває. Однак іноді страх може стати дуже нав'язливим і сильно зіпсувати душевну рівновагу, а то й здоров'я.

Страх не завжди обґрунтований. Іноді він опановує людину абсолютно так. У таких випадках необґрунтований страх загрожує стати фобією. З такими страхами потрібно боротися. Для цього люди здавна винаходили різні методи. Ми відібрали найбільш дієві способи боротьби з почуттям страху, що не проходить.

Лікарські трави

Відміннимспосібом боротьби зі страхом є цілющі збори. У народі давно застосовували їх, щоб заспокоїти нервову систему. Найпростішим вважається рецепт з перцевої м'яти: ложку її листя заливають склянкою окропу, варять протягом 10 хвилин і випивають вранці і ввечері, по половині склянки. Цей засіб допомагає заспокоїтися вранці та перед сном, позбавляє безсоння та знімає підвищену тривожність.

З цією ж метою знахарі використовували збір зі звіробою, валеріани та ромашки. Ці трави благотворно впливають на організм і окремо, а разом вони стануть цінним помічником у боротьбі зі страхом. Беруть по чайній ложці коріння валеріани, ромашкового кольору та листя звіробою. Цю суміш теж заливають окропом і чверть години настоюють, використовуючи водяну баню, а потім на годину ставлять в тепло і ретельно проціджують. Цей відвар потрібно пити частіше, але малими дозами, столової ложки щогодини буде достатньо.

Позбутися нав'язливого почуття страху допомагаєварення з плодів глоду. Його плоди потрібно перетерти з такою ж кількістю цукру, а суміш, що вийшла, прибрати в холодильник. Таке варення не тільки піднімає настрій і позбавляє зненацька тривог, але й може допомогти, якщо ви несподівано підхопили застуду.

Правильне дихання

Існують і інші способи перемогти паніку, що раптово наринула. Підступність цієї напасті в тому, що вона часто наздоганяє людину зненацька, і не завжди під рукою виявляється готовий лікарський збір. Що ж робити у таких випадках?

Відповідь — правильно дихати. Рівне, глибоке дихання заспокоює фізично, нормалізуючи дихальний обмін. Відмінний рецепт — вдихати на повні груди через ніс, повільно видихаючи через рот. Зазвичай легшає вже на третьому вдиху. Якщо у вас є можливість лягти на спину, лягайте, і спосіб буде ще ефективнішим. Можна одночасно вважати вдихи — це відверне мозок, і організм прийде в норму.

Енергетичний захист

Підступність страху в тому, що, з'явившись вкотре, він може посилюватися, коли людина починає «накручувати» самого себе. Не робити цього дуже важко, але треба навчитися. Зациклившись на страху, ви руйнуєте власне енергетичне поле. Постійні негативні думки на свою адресу — а саме цим найчастіше супроводжується страх — за силою впливу нагадують пристріт.

Не піддавайтеся паніці, не нагнітайте депресивних думок і всіма силами прагнете душевної рівноваги. Вдавайтеся до своєї віри і прочитайте молитву. У повсякденному мовленні відвикайте від негативу на свою адресу, говоріть про цілі та плани ствердно: «у мене вийде», «я можу це зробити». Уникайте негативних формулювань та поганих думок. Зміцнивши свій захист, ви зможете протистояти негативному впливу ззовні. _blank">позбутися страху, і ваше життя в цілому зміниться на краще.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Щасливі імена: які з них приносять успіх
Астрологи та екстрасенси стверджують, що від імені людини певною мірою залежить її доля Тому в деяких випадках....
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Рисуем счастье: эффективная техника позитивного мышления и визуализации
Існує безліч технік розвитку позитивного мислення Малювання — чудовий спосіб навчитися візуалізувати те, чого ....
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Що ніколи не можна говорити про себе: 5 руйнівних фраз
Будь-які сказані нами слова мають особливу енергетику Деякі фрази є руйнівними
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Фелінотерапія або як кішки лікують людей
Напевно багато хто помічав, що біль і втома йдуть при спілкуванні з коханою кішкою, але чи правда, що вихован....
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
Гороскопи на 30 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл
30 квітня обіцяє принести почуття оновлення та відродження для всіх знаків зодіаку Цей день буде сприятливим ч....
більше матеріалів
/-0,38793897628784-/ /-pc-/
Top