counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

Чому так важко позбутися шкідливих звичок і як із цим впоратися


Переглядів: 21


Чому так важко позбутися шкідливих звичок і як із цим впоратися

Шкідливі звички є майже у кожної людини. Хтось страждає від переїдання, а в когось у лексиконі багато слів-паразитів. Подібні звички можуть бути різними, але їхня суть одна. Настав час дізнатися, як з ними можна впоратися.

Раніше ми розповідали про те, як стати щасливою людиною. Є сім порад, які зроблять ваше життя кращим, але тільки в тому випадку, якщо ви не тягнете себе на дно негативними звичками. Дізнайтеся, чому з ними важко впоратися і як можна полегшити це завдання.

Думка вчених

Експерти в галузі вивчення головного мозку висунули свою теорію та підтвердили її під час випробувань на мишах. Виявляється, шкідливі звички змінюють структуру мозку — ту його частину, яка відповідає за нав'язливу поведінку. Це спонукає нас займатися тим, що не приносить жодної користі.

Експерти відзначають, що чудодійних ліків від шкідливих звичок не буде ще дуже багато років, тому в боротьбі з ними вам варто сподіватися насамперед на свою силу волі.

Труднощі з точки зору біоенергетики

Людина, над якою взяла гору шкідлива звичка, часто практично або повністю позбавлена сил, тому що її пристрасть вичавлює з неї всі соки. Шкідлива звичка — це те, що забирає час та енергію. До людини зі шкідливими звичками ніби прив'язаний важкий тягар, позбутися якого дуже непросто.

Потрібно зусилля, а енергії немає. Саме тому чим довше ви страждаєте від нав'язливої звички, тим важче її позбутися.

Як упоратися зі шкідливою звичкою

Визнайте наявність проблеми. Якщо штучно змусити якусь тварину жити зі шкідливою звичкою, вона не зможе впоратися з нею. Вся справа в тому, що тварини не мають критичного мислення і свідомості, як у нас. Людина, яка, як тварина в експериментах учених, не бачить проблеми, не зможе її позбутися, адже для неї її просто не існує. Потрібно подивитися на себе збоку, щоб усвідомити наявність проблеми. Не варто її боятися. Сміливість та впевненість у тому, що все вийде, дають сили для подолання будь-якої шкідливої звички.

Система винагород. Одну звичку треба перебивати іншою. Найкращий спосіб змусити дитину не розкидати речі або закривати тюбик з пастою — це винагорода. Намагайтеся знайти спосіб винагороджувати себе за ті моменти, в які вам вдається подолати шкідливу звичку. Людина, яка розкидає речі, не розуміє, що природним плюсом боротьби з такою звичкою буде порядок та краса у домі. Саме тому йому варто вигадати собі заохочення.

У разі більш небезпечних звичок типу куріння або алкоголізму доведеться працювати над собою ретельніше, тому що знайти винагороду, яка заміщає ці звички, вкрай непросто. Проте це цілком можливо.

Допомога близьких людей. Дуже важливо сказати своїм близьким людям, що вам потрібна допомога. Тільки після того, як ви визнаєте, що безсилі, ви матимете шанс на порятунок. Коли нам допомагають люди, що люблять, вони живлять нас позитивною енергією, яка в дефіциті у тих, хто страждає від якоїсь проблеми. Відчуття того, що ви не одні, дає сили та впевненість у тому, що будь-яка недуга відійде убік.

Починайте з малого. Можливо, варто почати з самого малого — наприклад, з підвищення тонусу та зміцнення здоров'я. Недарма кажуть, що біда не приходить одна. Так і виходить у випадку зі шкідливими звичками, адже, приміром, лудоманія позбавляє людину сну та нервів, тому що вона шукає можливості віддати борги. Він переживає і думає про це, втомлюється. Як наслідок, з'являються нові звички на кшталт алкоголізму, куріння, переїдання. Потрібно почати очищати свідомість від сміття. Для цього вдаються до медитацій, коригування режиму дня, спорту.

Спочатку впорядкуйте своє тіло, а потім займіться розумом. У процесі боротьби з руйнівними звичками поспішати в жодному разі не можна. Дуже важливо йти до мети крок за кроком. Якщо вам вистачає сили волі, можна спробувати позбавитися звички відразу і назавжди. Багатьом це вдається, але якщо ви не з таких людей, краще не поспішати.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
більше матеріалів
/-0,31764006614685-/ /-pc-/
Top