counter

Традиції Хрещення 19 січня


Переглядів: 13


Традиції Хрещення 19 січня

Традиції цього свята своїм корінням сягають далеко за часів Ісуса Христа. Все, що люди роблять на Хрещення, тісно пов'язане з життям Сина Божого — нашого Спасителя. Це одне з трьох найбільших православних свят, тому кожне має знати його історію і те, що воно символізує.

Історія Хрещення

Почати історію цього свята варто з того, що Ісус, будучи не тільки Богом, а й людиною, довгий час приховував свою особистість і своє призначення від людей. Згідно з переказом і святим вченням, Ісус вирішив з'явитися світу у 30 років. Саме звідси пішла друга назва свята — Богоявлення. Цього дня Бог вирішив показати себе світові, розпочавши свій короткий, але складний шлях спасіння наших душ.

Почалося все саме з першої зустрічі Бога з Іваном Хрестителем, до якого Ісус прийшов для того, щоб здійснити обряд хрещення. Звичайно, це збентежило людину, оскільки перед нею стояв сам Бог у тілі. Вони обмовилися кількома фразами, після чого Іван зрозумів, що він повинен хрестити Ісуса, незважаючи на те, що Він і так святий. Ісус сказав йому, що це необхідно, тому що так названо таке переказ, яке необхідно виконати.

Обряд Великого Хрещення було здійснено у річці Йордан. В той момент тільки сам Ісус розумів, що це було двостороннє хрещення — не тільки він прийняв це, але й вода стала святою від дотику Бога. Усі сучасні обряди пов'язані з цим фактом.

Традиції Хрещення 19 січня

Традиції хрещення 19 січня

Найпоширеніша і найвідоміша традиція — це похід до храму вранці 19 січня по святу воду. Священнослужителі здійснюють обряд освячення води подібно до того самого моменту, коли Ісус освятив воду своєю присутністю. Саме завдяки цьому стало можливо взяти частинку божественної сили до себе додому, де можна вмитися нею або випити, щоб зміцнити тіло і дух. За традицією люди п'ють воду, читаючи молитви про спасіння душі та здоров'я. Водохреща вода лікувальна — вона очищає нас від хвороб та від поганих думок.

Ще один досить поширений обряд — купання в ополонці. Це дуже схоже на те, як приймав Хрещення сам Ісус. Багато людей роблять це рік у рік, відчуваючи бадьорість і приплив сил. Обов'язково потрібний правильний настрій, який допоможе не захворіти від крижаної води. Купання в ополонці проводяться після вечірнього богослужіння у водохресну святвечір, 18 січня.

За давньою традицією люди також спостерігають за природою та погодою 19 січня, роблячи висновки про те, яким виявиться майбутнє літо. Якщо у Хрещення холодна погода без опадів, то літо буде вкрай спекотним та посушливим. Інакше наступне літо має порадувати врожаями.

За традицією люди окроплюють своє житло святою водою, читаючи молитви на очищення будинку від бісівської сили. Це допомагає позбавитися поганих снів, від почуття присутності нечистої сили, від пристріту та прокльонів.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон у ніч з 27 на 28 вересня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 27 на 28 вересня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сни з 27 на 28 вересня, що припадають на 26-й місячний день у фазі спадного Місяця, мають особливу значущість ....
Гороскоп на 27 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 27 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні на вас чекає несподівана зустріч або новина, яка може вплинути на ваші плани Будьте готові до змі....
Гороскоп від Анжели Перл на 27 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 27 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні ви матимете можливість поглянути на свою кар'єру з нової точки зору Можливо, ви приймете важливе ....
Гороскоп на 27 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 27 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день принесе важливі рішення та зміни, які допоможуть вам досягти успіху в роботі Фінансова с....
Гороскоп на 25 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день вимагатиме від вас рішучих дій та концентрації на головних завданнях Можливо вам доведет....
більше матеріалів
/-0,37708783149719-/ /-pc-/
Top