counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Різдвяні свята в Україні: 25 грудня з усім світом або 7 січня на данину традиціям


Переглядів: 13


Різдвяні свята в Україні: 25 грудня з усім світом або 7 січня на данину традиціям

Починаючи з 2017 року, Україна офіційно святкує Різдво Христове двічі на рік – 25 грудня та 7 січня. За законом, обидва дні є вихідними. Зазвичай свята, що випадають на неділю, автоматично додають вихідний понеділок. Але воєнний стан, викликаний вторгненням фашистської росії в Україну 24 лютого 2022 року, продовжили на чергові 90 днів. Під час військового стану свята переноситись не будуть.

Президент України Володимир Зеленський у Святвечір, 6 січня, привітав українців із Різдвом. Глава держави наголосив, що зараз у всіх українців одна мрія – перемога.
Україна на офіційному рівні намагалася згладити багатовікові суперечки віруючих про те, за яким календарем необхідно святкувати важливу для всіх віруючих дату. Саме тому у 2017 році державними святами стало і 25 грудня та 7 січня.

Раніше більшість жителів України були впевнені, що різниця у святкуваннях пов'язана з конфесією, до якої належать віруючі: мовляв, 25 грудня святкують католики, а православні (до яких, як вважалося, відносить себе більша частина віруючих в Україні) відзначає Різдво 7 січня.

Також позначалися багаторічні традиції, якими ми жили довгі роки. Але все змінила одна дата. 24 лютого, коли фашистська росія розв'язала повномасштабну війну, яка має на меті знищення України та українського народу. Після цього будь-який привід показати, що українці мають хоч щось, що пов'язує її з агресорами, викликає все більш жорстке відторгнення.

Так, якщо минулого року (до початку повномасштабної війни) вважалося, що понад 70% наших громадян не підтримували перехід на святкування Різдва 25 грудня, то після 300 днів війни кількість громадян, які підтримують ідею перенесення святкування Різдва на 25 грудня, збільшилася з 26%. до 44%. Проти перенесення 31% опитаних (торік було 58%).

Ще 23% опитаних заявили, що їм це питання байдуже. Найбільше прихильників ідеї перенесення Різдва серед мешканців заходу та Києва. Крім того, спостерігається значна підтримка ідеї серед греко-католиків, а серед парафіян ПЦУ – майже половина (46%). Серед жителів півдня та сходу відносна більшість не підтримує ідею перенесення дати святкування Різдва.

Залишається додати, що святкування Різдва в Україні залежить від того, який календар розглядатиме: юліанський (7 січня) чи григоріанський (25 грудня). Великої різниці, по суті, немає. Якщо ви категорично не бажаєте змінювати сімейні традиції, продовжуйте святкувати 7 січня. Ну а ті, хто хоче відзначати разом із усім світом 25 грудня, можуть почати робити це саме у 2022 році.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогноз пог....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
більше матеріалів
/-0,31124091148376-/ /-pc-/
Top