counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

6 січня: рекомендації від предків перевірені роками. Не робіть цього в Різдвяний святвечір, щоб не позбутися грошей та щастя


Переглядів: 40


6 січня: рекомендації від предків перевірені роками. Не робіть цього в Різдвяний святвечір, щоб не позбутися грошей та щастя

Сьогодні для православних християн настає ніч перед Різдвом, яке віруючі західного обряду відзначали ще 25 грудня. Варто зазначити, що рішення коли святкувати це важливе для християн свято скоріше данина традиціям, ніж прив'язка до конкретної дати.

Тому залежно від того, за яким календарем живуть - юліанським або григоріанським, віруючі відзначають Різдво Христове 25 грудня або 7 січня.  хоча зараз, після того, як 24 лютого 2022 року фашистська росія розв'язала повномасштабну війну проти України та українського народу, прихильників уникнути всього, що можна трактувати як "зв'язок" з росією стає в рази більше.

Але незалежно від обраної дати, традиції свята залишаються незмінними. І наближається час відзначати Різдво в Україні православним.

День напередодні Різдва не тільки урочистий і наповнений передчуттям світлого свята, а й воістину містичний. За допомогою цієї енергетично сильної та важливої дати наші предки закладали фундамент для сімейного благополуччя, міцного здоров'я та фінансової стабільності. Незважаючи на те, що церква таких забобонів не заохочує, багато хто впевнений: вікова мудрість предків допоможе стати щасливими.

Варто почати з того, що традиція прикрашати своє житло ялинкою – різдвяна. Саме на святвечір святкове дерево ставили в будинку і прикрашали верхівку зіркою, що символізує Віфлеємську, яка сповістила народження Спасителя.

Сімовець - день сімейний. Варто провести його в колі найближчих за святковим столом, на якому мають бути дванадцять пісних страв - за кількістю апостолів. Головним же наїдком має стати сочиво: каша з крупи із сухофруктами та медом, яку обов'язково першим скуштувати повинен глава сім'ї, щоб мир та згода не залишили житло святкуючих. Потім кожен із присутніх теж повинен скуштувати ложку цієї страви, але обов'язково перед основною трапезою: так здоров'я не залишить того, хто вечеряє весь рік. До речі, існує ще одна незвичайна традиція: господар, перехрестивши куттю, повинен підкинути її вгору, і якщо на стелі залишилася кутя - буде хороший урожай. Кожен із членів сім'ї повинен був спробувати хоча б по ложці всіх страв, щоб весь рік був рясним і смачним. Святковий стіл обов'язково прикрашали свічкою, що символізувала Віфлеємську зірку.

Свічки варто розставити і по всьому будинку: так залучали мир та багатство. Також, щоб залучити в будинок гроші, насипали в горщик землю і, запалюючи 3 свічки, водили ними за годинниковою стрілкою, примовляли: «Як стрілка йде по годинниках, так і гроші сиплються мені в кишеню». Заговорений горщик мав простояти біля вікна до Водохреща.

У цей день усі обов'язково загадували бажання. Наші пращури вірили, що вони неодмінно здійсняться, адже на святвечір ангели літають світом і виконують бажання. Вчиняли так: перед сном свою заповітну мрію потрібно прошепотіти, потім написати на папері і покласти записку біля запаленої свічки на підвіконня (завдяки її світлу ангел мав побачити листочок з бажанням). Вранці аркуш паперу рвали і разом із залишками свічки кидали у воду, щоб ніхто не завадив задуманому.

За старих часів існувало 5 прикмет, які, згідно з повір'ями, «працювали» тільки напередодні Різдва:

  • Хто перший з'їсть млинець чи вареник, той цього року буде найщасливішим;
  • Якщо хлопець і дівчина сьогодні один одному в коханні зізнаються, то ніколи не розлучаться;
  • Якщо знайшов у цей день гроші – бути тобі багатим;
  • Собака гавкає, чекай серйозної сварки;
  • Якщо сорока затріщала - чекай хороших новин, якщо горобці шумлять - поганих.

З приводу сварок існувало ще одне повір'я: два скривджені одна на одну людину обов'язково повинні примиритися саме на святвечір, щоб мир і любов не залишили сім'ю. Напередодні Різдва Христового взагалі дуже небажано сваритися, особливо - поганословити і проклинати.

Запреты сочельника

В народе считалось, что именно в канун Рождества человек "программирует" себя на целый год. Поэтому стоит внимательно относиться ко всей деятельности, которая запланирована на сочельник. Вот, чего не стоит делать в преддверии большого праздника:

  • Нельзя выполнять тяжелую работу, иначе весь год проведешь, не разгибая спины;
  • Если будешь в этот день подметать, выметешь счастье и удачу;
  • Запрещено ткать и шить, чтобы не накликать на себя несчастья;
  • Нельзя ругаться - нечистая сила пристанет и будет мешать жить целый год;
  • Девушке запрещено сидеть в углу стола, иначе она навсегда останется в девках;
  • Нельзя общаться с обиженными и должниками, чтобы потом самому не остаться без денег и счастья;
  • Нельзя уходить далеко от дома, а то весь год скитаться будешь;
  • Под запретом походы на кладбища - умершие могут скоро могут позвать к себе;
  • Нельзя выгонять из дома тех, кто пришел с колядками - если их не угостишь, год будешь нуждаться в деньгах и врачах.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Найправдивіше ворожіння на майбутнє
Щоб дізнатися, що чекає на вас у найближчому і далекому майбутньому, можна погадати Пропонуємо вам скористатис....
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Як домашні тварини прогнозують погоду: прикмети
Дивно, але домашні вихованці — найкращі синоптики Саме за їхньою поведінкою можна дізнатися точний прогн....
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
Ваш шлях до успіху за Знаком Зодіаку
успіх гороскоп & mdash; Ваш особистий посібник із щасливого життя Зірки визначили найкоротший спосіб бага....
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш н....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
більше матеріалів
/-0,36878514289856-/ /-pc-/
Top