counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Буддизм: філософія, ідеї, суть


Переглядів: 31


Буддизм: філософія, ідеї, суть

Багато хто чув про одну зі світових релігій — буддизм. Про її основи навчають навіть у школах, але щоб пізнати справжній зміст і філософію цього вчення, необхідно крапнути глибше.

Головний ватажок і духовний наставник усіх буддистів у світі — Далай Лама каже, що на щастя є цілих три шляхи: пізнання, смиренність чи творення. Кожен вільний вибирати те, що найближче йому. Сам великий Лама вибрав симбіоз двох шляхів: пізнання та творення. Він є найбільшим дипломатом на цій планеті, який бореться за права людей і пропонує переговори йти до розуміння на всій Землі.

Філософія буддизму

Будда — в оригінальному перекладі означає «просвітлений». Ця релігія заснована на реальній історії однієї простої людини, яка змогла досягти просвітлення. Спочатку буддизм був вченням і філософією, а потім став релігією. З'явився буддизм близько 2500-3000 років тому.

Сіддхартха Гаутама — так звали одну щасливу людину, яка жила безбідно і бездіяльно, але незабаром відчув, що їй чогось не вистачає. Він знав, що у таких людей, як він, не повинно бути проблем, але вони його все одно наздогнали. Він став шукати причини розчарувань і дійшов висновку, що все життя людини є боротьбою та стражданням — страждання глибинні, душевні та вищі.

Після того, як він провів багато часу з мудрецями і прожив довго на самоті, він почав розповідати людям, що пізнав істину. Він ділився з людьми своїми знаннями, а вони їх приймали. Так ідея переросла у вчення, а вчення у масову релігію. Нині у світі майже півмільярда буддистів. Ця релігія вважається найгуманнішою.

Ідеї буддизму

Далай Лама каже, що буддизм допомагає людині жити в гармонії із самим собою. Це найкоротший шлях до розуміння свого існування, незважаючи на те, що досягти цього знання виходить не всім у цьому світі. Успіх чекає лише на тих, хто зможе з'ясувати причину своїх невдач, а також на тих, хто спробує зрозуміти вищий задум Всесвіту. Спроби з'ясувати, хто ми й звідки, дарують людям сили рухатися вперед. Філософія буддизму не перетинається з філософіями інших релігій, тому що вона багатогранна та абсолютно прозора.

Головні ідеї буддизму свідчать:

  • світ являє собою океан скорботи та страждань, які завжди будуть навколо нас;
  • причина всіх страждань — егоїстичні бажання кожної окремої людини;
  • щоб досягти просвітлення та позбутися страждань, необхідно позбутися насамперед бажань та егоїзму всередині нас. Багато скептиків кажуть, що такий стан прирівнюється до смерті. У буддизмі воно називається нірваною і є блаженством, свободою думки, звільненням;
  • потрібно стежити за своїми думками, які є першопричиною будь-яких бід, за своїми словами, що призводять до дій, за вчинками.

Кожен може виконувати прості правила, що ведуть до щастя. Це досить важко в сучасному світі, тому що дуже багато спокус, які послаблюють нашу волю. Це під силу кожному з нас, але не всі намагаються повністю. Багато буддистів йдуть у монастирі, щоб позбавити себе думок про спокуси. Це важкий, але вірний шлях до пізнання сенсу буття та досягнення нірвани.

Буддисти живуть за законами Всесвіту, які розповідають про енергетику думок та вчинків. Це дуже просто для розуміння, але знову ж таки важко для втілення, бо контроль думок в інформаційному світі майже неможливий. Залишається лише користуватися допомогою медитацій та зміцнювати силу волі. Така суть буддизму — вона полягає у пошуку шляху та пізнанні істин.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки — магічні істоти, які рятують своїх господарів від пожеж, передбачають хвороби та катаклізми, забирають ....
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки на кожен день: залучаємо щастя та успіх
Позитивні установки здатні творити справжні чудеса Цей простий спосіб створити гарний настрій і залучити в сво....
більше матеріалів
/-0,37185502052307-/ /-pc-/
Top