counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Зі 200 завербованих росією зеків частково вижили двоє: один у комі, другий без ніг


Переглядів: 356


Зі 200 завербованих росією зеків частково вижили двоє: один у комі, другий без ніг

Понад 200 ув'язнених із двох російських колоній, завербованих для ведення бойових дій у складі ПВК "Вагнера", загинули в Україні, стверджує розслідувальне видання "Важливі історії".

З колишніх ув'язнених петербурзької ІЧ-6 "Обухово", де прийняли на службу приблизно 200 осіб, живими залишилися двоє: один перебуває в комі, другий втратив ноги.

Джерело правозахисної організації "Русь, що сидить" в ІЧ-7 "Панківка" у Великому Новгороді розповіло, що з їхньої колонії також "майже всі загинули"; мова йде про десятки людей.

Офіційно російська сторона участі ув'язнених у війні не підтверджує, але восьмого серпня сюжет про одного із загиблих – ув'язненого ІЧ-7 "Яблунівка" в Санкт-Петербурзі Костянтина Тулінова – показали на "росія 1" у передачі "Бесогон ТБ". Чоловіка, за розповідями телеведучого Микити Михалкова, помилували посмертно та прирівняли до учасника бойових дій.

Видання "Медіазону" змогло поговорити з одним із ув'язнених, який вступив до "ЧВК Вагнера". За його словами, вербувальник, схожий на власника ПВК Євгена Пригожина, розповів, що "почалася Третя світова" і зазначав, що шанс потрапити ув'язненому на війну "буває лише один раз на 80 років".

"У мене брат молодший побував [на війні]. Він військовий, місяць тому додому повернувся. Зі ста чоловік тільки вчотирьох повернулися. Брат сказав, що більше не поїде, бо три контузії, кульове… Він воював під Сєвєродонецьком", – сказав ув'язнений. .

Бажаючим вирушити воювати в Україну пообіцяли зарплату в 100 тисяч рублів на місяць, премію, амністію через півроку служби, а потім повернення додому або підписання нового договору. “[Слова Пригожина,] що його в першу чергу цікавлять розбійники та вбивці, не збентежили. Ну, я сам по розбою сиджу тим більше. , коли ще дрібний був, маленький. Я не боюся кулю заробити. Загинути не боюся", – наголосив співрозмовник видання.

В'язень розповів, що тих, хто пройшов відбір, повинні відвезти до табору для проходження курсу молодого бійця і далі відправлять воювати "другим ешелоном": "Перший ешелон – це той, який давно там, а ми спочатку два тижні будемо другим ешелоном за ними йти як штурмова бригада, штурмовий загін. Штурмуватимемо".

Співрозмовник "Медіазони" не цілком розуміє, як буде влаштовано зняття судимості, але налаштований оптимістично: "Контракт будемо підписувати офіційно вже в Ростові, буде папір. Як знімуть судимість, не було пояснено, все, по ходу, в контракті буде прописано у нас. Звичайно, можуть обдурити... Це буває.Звичайно, довіри 100% їм немає, але 80 на 20 довіру у мене є до них, на 80% я довіряю... Думаю, такого, що через півроку повернуть до колонії, не буде. . Все-таки договір ".


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Фізичні вправи для зняття стресу та підвищення енергетики
Хороша фізична форма — це не лише запорука привабливості, а й відмінного настрою, здоров'я та удачі Спеціальне....
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
П'ять способів підняти настрій та повернути сили
Постійні стреси часто призводять до того, що у нас зовсім не залишається енергії та сил Від цього псується нас....
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Як спілкуватися з негативними людьми, щоб захистити себе від їхнього впливу
Спілкування з негативними людьми спустошує нас, знижує імунітет, викликає тривожність, занепад сил, впливає ви....
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Камені-талісмани для жіночого здоров'я
Ще в давнину люди знали, що каміння має цілющі властивості На жаль, у сучасному світі багато хто скептично ста....
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Камені-талісмани для залучення грошей та удачі
Поліпшити свій добробут і стати щасливою людиною можна за допомогою каменів-талісманів Давно доведено, що енер....
більше матеріалів
/-0,2674868106842-/ /-pc-/
Top