counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Сонний параліч


Переглядів: 86


Сонний параліч

Сонний параліч - лякаюче і малоприємне явище, з яким багато хто з нас хоча б раз зіштовхувався при пробудженні. Почуття сильного страху, задушливий тиск у ділянці грудної клітки, відчуття нерухомості, пильного погляду чи навіть сторонньої присутності — ось найпоширеніші його ознаки.

Медичні причини
Сонний параліч, як правильно, настає при пробудженні або в момент засинання. Причини, через які він виникає, до кінця не зрозумілі; спровокувати параліч може невдало обрана поза для сну або стресовий стан. При цьому процеси включення свідомості та пробудження рухових функцій настають у різний час. І нормальний для сплячої людини стан — повільне, рівне дихання, нерухомість тіла, яке ще просто не прокинулося — мозок, що прокидається, намагається «пояснити» собі зовнішніми факторами.

Жахи, що супроводжують сонний параліч, потойбічні сутності біля ліжка або на грудях, що викликають почуття безпорадності та паніки, є породженням свідомості сплячого. Йому може здаватися, що параліч триває довго, цей час бачення може навіть заговорити з ним. Однак у реальному часі параліч, як правило, триває лише кілька секунд. Тому, якщо ви зіткнулися з цим неприємним явищем, найголовніше — не піддаватися панічному стану. З точки зору медицини, сонний параліч не страшніший за нічний жах.

Народне пояснення
Сонний параліч переслідував людей по всьому світу і з давніх-давен. Поголос приписував його походження злим силам, темним духам чи бісам. На Русі причиною сонного паралічу вважалися витівки Домового чи чортів, в ісламських країнах його приписували дії іфритів. Японці вірили, що сплячий не може вдихнути, якщо злий дух Кідзімуна поставив ногу йому на груди. У чуваській міфології існує демон на ім'я Вубар; ночами він набуває вигляду різних тварин і навалюється сплячим людям на груди. Баски вважали, що уві сні може стиснути горло дух Інгума.

Інша досить відома народна назва сонного паралічу – «синдром старої відьми». За старим повір'ям, удушення і нерухомість викликає стара потворна відьма. Посівши на груди заснулого, вона намагається таким чином передати свої знання та сили, перш ніж померти.

Позатілесний досвід
Ще одне пояснення сонного паралічу – позатілесний досвід людини. Так як свідомість людини та її фізичне тіло знаходяться в розсинхронізованому стані, екстрасенси можуть використовувати параліч у своїх цілях, для різноманітних практик, наприклад, для виходу з тіла і для астральних подорожей. Вони пояснюють страхи, що відбуваються зі сплячим, його слабкої енергетикою: сутності астрального світу є йому, але керувати що відбувається він неспроможна.

Як боротися із сонним паралічем?
Як ми вже говорили, сонний параліч не є захворюванням, проте приємного у ньому мало. Якщо "синдром старої відьми" переслідує вас досить часто, запам'ятайте кілька способів боротьби із цим неприємним станом.

Спробуйте не чинити опір. Не піддавайтеся паніці та розслабтеся. Спроби поворухнутися чи глибше дихати при сонному паралічі найчастіше виявляються невдалими, і це лише посилює стан безпорадності, а з ним і паніку.

Зосередьтеся на кінцівках. Спробуйте поворухнути пальцем ноги чи руки, стиснути кулак. Як тільки рухливість повернеться, ви остаточно прокинетеся. Якщо поворухнутися не виходить, постарайтеся скорчити гримасу.

Щоб перемогти почуття пригнічення та страху, зверніться до Вищих сил. Закличте їх на допомогу, подумайте про приємне, згадайте кохану людину. Сильна позитивна енергетика допоможе вам впоратися із цим неприємним явищем.

Намагайтеся взяти під контроль дихання. Вам потрібно нормалізувати його, здійснивши ряд глибоких, рівномірних вдихів та видихів. Це дозволить перебороти почуття ядухи, а значить, допоможе вам прийти до тями.

І пам'ятайте: причинами сонного паралічу найчастіше вважають стрес, нестачу сну та підвищену тривожність. Виключіть ці неприємні чинники зі свого життя. Не піддавайтеся неврозам, не позбавляйте себе здорового, восьмигодинного сну і не забувайте натискати на кнопки та


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,26689910888672-/ /-pc-/
Top