counter

Як навчитися медитувати: чому це не так складно, як здається


Переглядів: 84


Як навчитися медитувати: чому це не так складно, як здається

Багато хто боїться навіть самого слова «медитація», бо людям здається, що це щось незвичайне. Насправді нічого складного в цій практиці немає. Експерти розкажуть вам про те, як медитувати правильно та який ефект правильної медитації.

Існує безліч корисних практик, які допомагають змінити життя на краще. Медитація – одна з них. Вона ідеально поєднується з афірмаціями, молитвами, мантрами та іншими методами очищення свідомості від усього зайвого.

Помилки щодо медитацій
Перша і найголовніша помилка - це те, що медитуючий чоловік повинен мати гнучкість тіла і сидіти в полі лотоса, схрестивши ноги. Займатися цією практикою можна сидячи, лежачи і навіть у процесі ходьби. Найголовніше – зручність.

Медитують лише буддисти. Це не молитва, а спосіб заглянути в себе, побути наодинці з собою. Медитують і православні, і католики, і мусульмани.

Медитація – це транс, самогіпноз. Цей поширений міф змушує людей думати, що медитируючі особи — це якісь чаклуни. Якщо медитувати довго, створюється деяке відчуття трансу, але лише тому, що ви спокійні і перебуваєте в тиші. Процес медитації схожий на простий відпочинок, але ефективніший за нього в десятки разів.

Медитація це дуже складно. Зовсім ні, адже це роблять тисячі та мільйони людей у ​​всьому світі. Головне - це правильний настрій та бажання.

Ці практики позбавляють вас емоцій. Навпаки, люди, що медитують, більш відкриті, веселі, життєрадісні та впевнені в собі. Беземоційність людей, які практикують медитації, — це найпоширеніший міф, який прийшов до нас із кіно.

Медитація – це дуже нудно. Всьому свій час. Медитують у такий час дня, коли потрібно заспокоїтися або коли ви перебуваєте на самоті і в спокійній обстановці. Багато хто думає, що дуже нудно сидіти або лежати, нічого не роблячи. Але якщо правильно налаштуватись, медитація навпаки виявиться дуже насиченим емоційним досвідом.

Як навчитися медитувати
Почати варто з визначення мети медитацій. Вони можуть позбавляти вас від стресу, від негативних емоцій чи втоми. Можна медитувати без особливої ​​мети, зробивши медитацію просто частиною свого життя. У такому разі вона теж матиме багато плюсів. Головне пам'ятати, що побічних ефектів вона не має. Медитація надає творчий і сприятливий вплив на психіку та підвищує енергетику.

Це не щось із розряду обов'язкових практик. Той, хто хоче навчитися медитувати, знайде собі таку можливість. Якщо ви будете підходити до процесу з посиланням "медитація - це дурість", то ви згаяєте час. Це не сон, не транс, не гіпноз. Це просто розслаблення та напрямок думок у потрібний бік.

Крок перший: створення сприятливого стану. Почати варто з того, що вам хотілося б медитувати. Це має бути або вироблена звичка, або вагома причина: втома, стрес, бажання підвищити енергетику. Сприятлива обстановка - це повна тиша і спокій, що вас оточує. Медитують здебільшого, коли поряд нікого немає, щоб не відволікатися на сторонні шуми. Можна медитувати як у яскравих сонячних променях, так і за повної відсутності світла. Можна сидіти або лежати – приймайте будь-яке зручне положення.

Крок другий: правильне дихання. Починається медитація із уповільнення пульсу та дихання. Основою успішної медитації є правильне дихання. Воно має бути глибоким, рівним та розміреним. За цим потрібно стежити особливо уважно. При виконанні таких практик важливо уповільнювати дихання якнайсильніше, а в деяких випадках навіть призупиняти його. Важливо зосередитись на цьому, щоб позбутися зайвих думок та емоцій.

Щоранку або щовечора намагайтеся виконувати ці два простих кроки. Медитуйте по 10 хвилин. Дихайте рівно і повільно, фокусуючись на самому процесі. Це і є основою будь-яких медитацій. Коли ви навчитеся швидко заспокоюватись і фокусуватися на диханні, можна приступати до наступного кроку.

Крок третій: зупинка потоку думок та візуалізація. Щоб зупинити неприємні думки і сфокусуватися на чомусь позитивному, важливо уявляти, що ви знаходитесь у якомусь приємному для вас місці — у лісі, у горах, у космосі, у небі, у пустелі, у морі, на березі океану і таке інше. далі. Фокусуючи увагу на оточенні, можна позбутися переживань.

Для занурення в себе можна використовувати спеціальну музику. Хтось медитує під білий шум, а іншим людям подобається це робити під звуки дощу, лісу, моря, вітру. Існує безліч аудіозаписів в інтернеті, якими ви можете користуватися. Успішних вам медитацій.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 17 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 17 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогоднішній день принесе нові перспективи, особливо у кар'єрних питаннях Можливо вам запропонують щось не....
Гороскоп від Анжели Перл на 17 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 17 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні ви відчуєте приплив енергії та впевненості у собі Зірки радять використовувати цей день для важли....
Гороскоп на 17 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 17 вересня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні на вас чекають несподівані зміни, особливо в робочій сфері Будьте готові до нових можливостей, як....
Гороскоп на 16 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 16 вересня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні вдалий день для завершення розпочатих справ Ваша енергія буде спрямована на роботу та фінанси, що....
Гороскоп від Анжели Перл на 16 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 16 вересня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
ОвенСьогодні вам варто сповільнитися та озирнутися Не поспішайте з вирішенням важливих питань — особливо тих, ....
більше матеріалів
/-0,36922693252563-/ /-pc-/
Top