counter
Стрічка новин
Вибрати все
8 Травня
7 Травня
Всі новини...

Китайський Новий рік за Східним календарем: традиції залучення удачі


Переглядів: 1024


Китайський Новий рік за Східним календарем: традиції залучення удачі

Китайський Новий рік – це свято, яке прийнято святкувати не лише у країнах східного світу. Традиції східного Нового року вже давно є частиною західних країн, у тому числі й Росії.

Китайський Новий рік
Друга назва китайського Нового року у Східному календарі – Свято весни. Що примітно, це свято відзначається протягом 15 днів. Початок святкування припадає на другий молодик після зимового сонцестояння: китайці віддають перевагу саме місячному календарю, орієнтуючись на нього в житті та у святах. Це означає, що 15-ти денний святковий період починається в день між 21 січня та 21 лютого.

Це свято дуже давнє. Він відображає повагу східних країн до своїх міфів і традицій. Як відомо, стародавні китайські повір'я містять інформацію про те, що кожного року править певна тварина та певна стихія. Цього року набуває чинності Вогняна Мавпа. Загалом у китайському календарі 12 тварин та 5 стихій. Повторення поєднання тварини з певною стихією трапляється лише раз на 60 років.

Традиції для залучення удачі
Багато росіян відзначають свято весни відповідно до китайських традицій і Східного календаря. Це стосується не лише районів, де поширений буддизм — у європейській частині країни також багато людей, яким подобається традиція сходу.

Зазвичай для залучення удачі в перший день свята запускаються феєрверки, а в будинках запалюються пахощі. За переказами, вогонь відлякує нечисту силу. Це настільки відомий звичай, що в усьому світі на Новий рік стали запускати феєрверки, проте справжню природу традиції знають не всі.

Також у всьому світі, згідно зі Східним календарем, щороку позначається однією з 12 тварин та однією з 5 стихій. Так прийнято віддавати шану давнім міфам.

Для залучення удачі у Східний Новий рік прийнято класти їжу біля виходу з дому. Стародавні китайці стверджували, що це дає захист від нападу злих духів, демонів, званих Нянь. Якщо вони приймають дари людей, потім не чіпають їх протягом року. Захиститися від злих сил можна червоними ліхтарями біля вікон, оскільки червоний відлякує все погане і недобре.

Щоб залучити успіх, необхідно завершити всі важливі домашні справи, а ще зустріти Свято весни разом зі своєю сім'єю. Відповідно до китайських традицій, це одне з найважливіших правил.

Дотримуючись всіх вищеописаних правил, можна зробити майбутній рік вдалим, сприятливим і просто позитивним. Тим, хто хоче слідувати споконвічним звичаям китайського Нового року, не важко виконати всі правила, щоб убезпечити себе від злих духів і від лиха.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
4 базові техніки управління своєю енергією: беремо життя під контроль
Рівень енергетики людини визначає його успіх у всіх сферах життя Той, хто вміє усвідомлено керувати своєю енер....
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
4 енергетичні практики, які допоможуть вам зарядитися силою та енергією
Біополь людини не є ізольованою частиною світу Всі ми пов'язані з світобудовою та Всесвітом, з її енергетичним....
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Як зберегти та накопичити енергію: 8 надійних способів
Сила нашого тіла та сила духу дуже тісно пов'язані Щоб залишатися продуктивними та активними, експерти радять ....
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 8 травня 2024 року
Не завжди Місяць несе позитивну енергетику Бувають дні, коли нам самим потрібно робити кроки для залучення щас....
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 8 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні для вас буде особливо важливо проявити свою енергію та рішучість у ....
більше матеріалів
/-0,36889505386353-/ /-pc-/
Top