counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Тихо сам із собою: як відсвяткувати Новий рік самотнім людям


Переглядів: 74


Тихо сам із собою: як відсвяткувати Новий рік самотнім людям

Новий рік для багатьох з нас – це перш за все сімейне свято і привід зустрітися з добрими друзями. Але дуже прикро, коли в такий час нікого не виявляється поряд. Розповідаємо як пом'якшити удар долі, якщо ви зустрічаєте новорічну ніч на самоті.

Одинокість в мережі
Аналітичний психолог Ольга Марьяж розповіла, що зі зростанням чисельності міст збільшується кількість самотніх людей. Хтось навіть свідомо прагне усамітнення, знаходячи в ньому внутрішній ресурс та відпочинок. Але для більшості самотність – це борошно та смуток, які ускладнюються у святкові дні.

Буває, що людині дуже хочеться опинитися в гущі святкових заходів, радіти поздоровленням інших людей, але за різними обставинами вона позбавлена ​​цього. Тому психолог рекомендує не засмучуватися, а пошукати спілкування за допомогою інтернету.

"Якщо друзі та близькі живуть далеко від вас, то створіть відеоконференцію в Skype або Zoom. Розкажіть один одному про те хороше, що трапилося минулого року. Якщо рік, що минає, забрав когось назавжди, "проговоріть" свою втрату. Але після – обов'язково повинні прозвучати слова про життя. Знайдіть позитивні події, щоби обмінятися історіями про них", – пояснила психолог.

Експерт також радить продемонструвати учасникам конференції своє святкове вбрання, показати накритий стіл, розповісти про найголовнішу новорічну страву. Можна похвалитися подарунком, який ви приготували собі. Потім дочекатися бою курантів, дружно рахувати удари та заряджатися позитивом під шум новорічних привітань.

Вийти в люди
Якщо в оточенні немає людей, з якими можна створити відеоконференцію, то новорічної ночі краще влаштувати прямий ефір у своїй улюбленій соціальній мережі. Для цього заздалегідь викласти анонс про заплановану подію.

"Найкраще записати коротке відео із запрошенням на ваш новорічний прямий ефір. Але можна створити трансляцію і спонтанно", – підказала психолог.

З віртуальними гостями можна обговорити підсумки року, оголосити конкурс на найкращий жарт, попросити загадати бажання, пообіцявши, що воно обов'язково здійсниться з вашої легкої руки. Кому тяжко перебувати вдома на свято одному, краще не залишатися в чотирьох стінах, а вийти на багатолюдні вулиці міста.

За словами експерта, вручаючи подарунки оточуючим, людина наповнює себе новою енергією та позитивом. Обмінявшись із незнайомцем привітаннями, можна запитати, який у нього настрій, поцікавитися, що він чекає від нового року. Така бесіда, що ні до чого не зобов'язує, – це ще й привід познайомитися з іншими людьми, підкреслила психолог.

У тиші та спокої
Не всі люди вважають самоту проблемою. Для когось потрібно іноді триматися далеко від людей.

"Якщо ви останнім часом втомилися від насиченого спілкування, то використовуйте самоту як спосіб відпочинку. Для вас найкраще у галасливе свято вирушити на природу", – запропонувала Ольга Марьяж.

Добре, якщо вдасться вибратися в гори або на море, але прикрасити самотність допоможе і улюблене містечко за містом, де можна прогулятися і подихати свіжим повітрям.

Фахівець рекомендувала в тиші та самоті намітити цілі на майбутнє. На думку психолога, у підсвідомості як керівництво до дії обов'язково залишиться все задумане новорічної ночі – не дарма її називають чарівною.

"Цей час можна використовувати для створення образу бажаного майбутнього. Складіть план дій на рік, запишіть його та вирушайте спати", - додала психолог.

Вдалині від людей і цивілізації важливо дозволити собі виспатися в тиші – це допоможе перезавантажитись і набратися життєвих сил.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої особисті стосунки та комунікацію з бли....
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 27 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на піку, що зробить вас особливо ....
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 26 на 27 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
27 квітня продовжиться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
більше матеріалів
/-0,34440493583679-/ /-pc-/
Top