counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Травня
19 Травня
Всі новини...

Як почути себе: 1 навичка, яка зробить ваше життя щасливим


Переглядів: 148


Як почути себе: 1 навичка, яка зробить ваше життя щасливим

Щастя ніколи не йде далеко, воно завжди поряд. Пропонуємо просту та дієву пораду, яка допоможе почути себе та зробити своє життя щасливим.

Бути щасливим чи бути нещасним – усвідомлений вибір кожного. І саме ви є відповідальними за своє щастя. Те, що ми живемо, працюємо, спілкуємося – вже саме собою щастя. І те, як ми проживемо життя, залежить лише від нас. Чому хтось завжди щасливий, а хтось без кінця зазнає невдач і поразок? В чому різниця? Вона криється у думках, почуттях, внутрішньому світі, установках та нашому підході до життя.

Як навчитися слухати себе
Наш мозок обробляє інформацію, часто забуваючи про глибинне значення. Його цікавлять лише факти: о котрій і куди треба піти, як краще дістатися місця, який результат потрібно отримати. Але для того, щоб усвідомлювати себе, цього недостатньо, важливо інше: почуття. Чи налякані ви? Чи злитесь? Розгублені? Які емоції ви відчуваєте зараз? Що відчували вчора? Чому переживаєте про завтрашній день?

Важливо ставити собі ці питання щогодини, відключаючи інформаційний шум та пропускаючи непотрібні думки. Слухайте уважно. Для початку доведеться деякий час напрацьовувати цю навичку за допомогою медитацій, у спокійній атмосфері. Сядьте, заплющте очі. Поставте на паузу потік свідомості. Постарайтеся відчути кожну емоцію, яку відчуваєте зараз. Зробіть кілька глибоких вдихів та видихів. Усміхніться та уважно запитайте себе: «Як минає мій день?». Такі вправи дуже корисні. Вони допомагають відчувати момент і себе у цьому моменті.

Навичка, яка змінить життя
Найважливіше це відчувати своє тіло. Найвірніша відповідь на запитання «чого я хочу від життя?» знає тіло. Мозок аналізує, обчислює, порівнює, генерує ідеї, ставить цілі. Але тільки тіло знає, що вам дійсно потрібно і чого ви хочете.

Це не легко. Іноді тіло буквально кричить "я хочу цього" або "я боюся цього", а мозок змушує грати за своїми правилами, змушуючи та примушуючи робити те, що робити не хочеться. Такий конфлікт – не рідкість. У таких ситуаціях треба вміти домовлятися.

Домовлятися із самим собою – це не про шантаж. Це про любов до себе, чесність та щирість. Якщо тіло бунтує, спробуйте спитати себе: чому це відбувається? Чому хочеться лежати та нічого не робити? Чого бракує? Вчіться зосереджуватися на собі та своїх почуттях. Розмовляйте з собою, як із добрим приятелем, якому потрібна порада. Спробуйте всього 10 хвилин на день запитувати себе, що не так, у чому проблема, і ви зрозумієте, чого вам не вистачає. Тіло почне відповідати.

Не зупиняйтесь на цьому. Як тільки налагодите контакт, почніть ставити глибокі питання, торкаючись складніших тем, усвідомлено шукаючи альтернативні рішення. Дуже часто наші почуття із серії «не хочу на роботу» — це лише бажання відпочити, послухати музику, подивитися хороший фільм.

Ми рідко можемо чесно зізнатися у своїх почуттях. Тим часом бути чесними по відношенню до себе куди корисніше, приємніше і правильніше, ніж займатися запереченням і забуттям. Спробуйте прислухатися до себе і просто спостерігати за собою та своїм тілом. Вчіться називати почуття на ім'я (гнів, лють, образа, біль) — це допоможе усвідомити свої вчинки і визнати, що почуття володіють вами, а це вже перший крок до того, щоб зітхнути вільно. 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний день сьогодні 20 травня 2024 року
Місячний календар допоможе вам дізнатися, яким сьогодні буде настрій Місяця та як боротися з основними проблем....
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Як побачити ауру людини: поради екстрасенсів
Аура людини — це ледь відчутне середовище, яке розташоване навколо тіла на відстані витягнутої руки Характерно....
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер у будинках гороскопу: вплив планети на різні сфери життя
Юпітер — Найбільша планета Сонячної системи Його вплив на наше життя дуже великий
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 марта - 19 апреля) Сегодня Овны могут почувствовать приток энергии и энтузиазма Используйте это в....
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчути себе особливо сміливими та рішучими в любовних сп....
більше матеріалів
/-0,40505409240723-/ /-pc-/
Top