Дієтологи розповіли, що найкориснішим супом на обід є сочевичний суп-пюре.
За інформацією видання, в страві міститься 12 амінокислот і рослинні білки. Сочевиця в складі супу також здатна зміцнити імунітет. Цей продукт містить менше жиру, ніж інші бобові, стимулює обмін речовин, що дозволяє швидше знижувати вагу. Клітковина в складі сочевиці знижує відчуття голоду і покращує травлення.
На другому місці по корисності виявився овочевий суп, але на м'ясному бульйоні. До складу такого супу повинні входити стручкова квасоля, кабачок і селеру.
Раніше лікар-дієтолог Ірина Торопигіна заявила, що людям з серцево-судинними захворюваннями, ожирінням і проблемами з шлунково-кишковим трактом варто відмовитися від солянки, оскільки через велику кількість насичених жирів вживання цієї страви може привести до ускладнень при порушеннях обміну холестерину і хворобах серця.