counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

Наслідки, які відчув весь світ


Переглядів: 46


Наслідки, які відчув весь світ

Понеділок день тяжкий. А минулий - важче для багатьох з причини збою в роботі Facebook, Instagram і WhatsApp, який відчув на собі весь світ і не тільки тому, що люди відчували нестачу в спілкуванні, адже популярний гігант соціальних мереж Facebook використовується багатьма сервісами в якості платформи для авторизації. І це вже не кажучи про рекламодавців, чиї продажі безпосередньо залежать від реклами.

Перші повідомлення про неполадки в роботі додатків з'явилися після 18:37 за київським часом. На збої в роботі сервісів скаржилися в європейських країнах, в Азії, в Північній і Південній Америці і в Україні.

Наслідки збою в роботі однієї соціальної мережі відчули на собі й інші мережі, адже після того як користувачі не змогли потрапити на свої улюблені сайти, вони відразу побігли в пошуковики дізнаватися причину - і ось, будь ласка, яка виросла навантаження на пошукові сервіси Google і, отже, збільшення збоїв і у цього гіганта. Так само значно зросло навантаження і на інші соціальні мережі, такі як Twitter, який, до слова, впорався із завданням і відпрацював без падінь. І таких прикладів безліч. Зокрема користувачі повідомили про збої в роботі Gmail, Tinder, Snapchat, YouTube, Netflix, Zoom, Viber, Outlook і Telegram. У США заявили про збої мобільних операторів T-Mobile, Verizon і AT & T, інтернет-провайдера Spectrum. Проблеми спостерігалися також у банків і авіакомпаній.

Через масштабну збою вартість акцій Facebook на момент закриття торгів впала на 4,89% в порівнянні з часом їх початку. Сам Цукерберг втратив більше ніж 6 млрд доларів, хоча, ймовірно, у вівторок подорожчання акцій дозволить йому відіграти втрати, принаймні частково.

Відключення, ймовірно, викликано помилкою конфігурації, яка могла бути результатом внутрішньої помилки, Журналіст Independent Брайан Кребс повідомив, що записи DNS були видалені з таблиць глобальної маршрутизації.

Головний технолог компанії Facebook Майк Шрепфер заявив, що фахівці компанії ведуть роботу з метою оперативного усунення мережевих проблем, а адміністрація американського президента поінформувала, що уважно стежить за ситуацією.

У Facebook спробували вручну перезапустити сервери. Для цього компанія направила команду фахівців в один зі своїх центрів обробки даних в Каліфорнії.

Також повідомлялося, що співробітники IT-гіганта не могли потрапити в офіс компанії через те, що у них не працюють електронні перепустки.

Через шість годин роботу соцмереж почала відновлюватися

Сервіс Downdetector, що відслідковує функціонування популярних інтернет-ресурсів, назвав збій в роботі соцмережі Facebook наймасштабнішим з будь-коли зафіксованих.

"Відключення Facebook триває і стало найбільшим, яке ми коли-небудь бачили на Downdetector: понад 10,6 млн повідомлень про проблеми з усього світу", - йдеться в повідомленні, опублікованому на сторінці Downdetector в Twitter.

Сервіс продовжує публікувати повідомлення про проблеми у різних додатків. На даний момент, за даними Downdetector, крім найбільших соцмереж і месенджерів, неполадки відзначаються в роботі Netflix, Zoom, Viber, YouTube і Tinder.

Власник компанії Facebook Марк Цукерберг особисто вибачився перед користувачами за масштабний збій.

"Facebook, Instagram, WhatsApp і Messenger повертаються до онлайн-роботі. Приношу вибачення за сьогоднішній збій: я знаю, як сильно ви покладаєтеся на наші сервіси, щоб залишатися на зв'язку з важливими для вас людьми", - написав Цукерберг на своїй сторінці.

Збій в роботі сервісів компанії не привів до розкриття даних користувачів Facebook. Також це стосується і безпеки Instagram і WhatsApp.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 20 квітня 2024 року передбачає можливість вирішити безліч проблем і упорядкувати с....
більше матеріалів
/-0,33049607276917-/ /-pc-/
Top