counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

День нанівець


Переглядів: 32


День нанівець

Перші 10 хвилин робочого дня критичним чином впливають на вашу ефективність протягом наступних 8 годин.

Якщо ви ледь не запізнилися і, з'явившись нарешті на робочому місці, тут же безсистемно зависли в переповненому поштовій скриньці, сфокусуватися на чому-небудь корисному буде непросто.

Ця стаття про те як можна починати робочий день.

Приходити на роботу строго до початку робочого дня

Ви можете зіпсувати свій робочий день ще до того, як він почався. Згідно з дослідженням, проведеним Huffington Post, керівництво воліє совам жайворонків і насправді має властивість помічати тих, хто з'являється в офісі пізніше інших. Зауважте, не запізнюється, а просто приходить трохи пізніше за інших.

Безпомилково визначаючи таких людей, керівники схильні давати їм більш низькі оцінки, ніж ті заслуговують, просто тому, що вони потрапляють в їх поле зору не в найкращий час.

А ті, хто приходить на роботу раніше, навпаки, автоматично визнаються найбільш свідомими співробітниками і вище цінуються, незалежно від результатів їх праці. Навіть якщо причина «свідомості» криється в особливостях розкладу ранкової електрички.

І так, це несправедливо, але така реальність, тому постарайтеся приходити в офіс трохи раніше, ніж того вимагає здоровий глузд.

Зберігати мовчання

Похапцем хапатися за роботу, ігноруючи присутніх, - погана стратегія, яка не дасть вам ніяких бонусів. Набагато продуктивніше витратити дорогоцінний час, щоб привітати колег. Окрім дотримання правил етикету, це допоможе налаштуватися з ними на одну хвилю, особливо якщо ви прийшли в офіс пізніше інших.

Зовсім неприпустимо пропускати вітання, якщо ви керівник. Буркнути собі під ніс «всім привіт» - теж не кращий варіант, навіть якщо ви закінчений соціопат.

Ваші співробітники - ваша команда, і ви повинні хоча б робити вигляд, що вам не все одно, в іншому випадку ви ризикуєте втратити їх лояльність і навіть повагу, які не замінить ніяка компетентність і навички з управління складними системами.

Пити каву до 9:30

Ранкова кава - справа свята, і в цій офісної звичкою немає нічого поганого, якщо ваш робочий день починається о 10 ранку. Останні дослідження впливу кави на людський організм вказують на те, що найкращий час для того, щоб попити кави, настає після 9:30. Але не раніше.

Це пов'язано з рівнем кортизолу - "гормону стресу", що регулює в тому числі рівень нашої енергії. У більшості людей рівень кортизолу в крові досягає піку з 8 до 9 години ранку.

Це означає, що в цей час наш організм не потребує додаткового кофеїнові допінгу. Більш того, зловживання кавою в даний період сприяє розвитку кофеїнової залежності.

Тому, якщо ви починаєте працювати в 9 ранку або раніше, перенесіть свій перший перерву на каву на більш пізній час, коли ваш організм дійсно потребуватиме дозаправки енергією.

Відповідати на кожен email

Не встигли сісти в крісло і включити комп'ютер, як тут же одержимо кидаєтеся розбирати все, що звалилося на «Вхідні» за ніч? А ось і даремно.

Буде набагато краще, якщо ви витратите перші 10 хвилин свого робочого дня на швидке «сканування» і оцінку вхідної кореспонденції на предмет її важливості.

Такий підхід допоможе вам визначити пріоритети і зрозуміти, чи є в пошті що-небудь термінове. Крім того, ви складете план, як і коли відповідати на інші листи.

Хапатися за роботу без чіткого плану дій

Чи не плануєте скрупульозно свою щоденну роботу тому, що вам здається, що там нічого планувати, або тому, що ви впевнені в своєму почутті часу?

Швидше за все, ви неправі і втрачаєте час даремно, перескакуючи з однієї справи на інше і в результаті не встигаючи вирішити самі пріоритетні завдання.

Перед тим як взятися за роботу, переконайтеся, що у вас є чітке розуміння того, що потрібно зробити в першу чергу.

Немає нічого поганого в тому, щоб скласти список найбільш пріоритетних справ і тверезо оцінити час, який ви витратите на кожне з них. Крім того, не забудьте подивитися в календар (у вас, звичайно ж, є календар, правда?).

В іншому випадку ви ризикуєте бути спійманим зненацька повідомленням про давно запланованій нараді, до якого ви забули підготуватися, тому що героїчно боролися з квартальним звітом.

Починати з найпростіших завдань

Всі ми любимо давати собі поблажки і майстерно вміємо знаходити виправдання будь-яким своїм слабкостям.

Тому женіть від себе якнайдалі таку, здавалося б, очевидну думку: «Я зараз швиденько зроблю все дрібне і просте, так, для розминки, а ось уже після обіду, остаточно прокинувшись, візьмуся за що-небудь серйозне».

Природний пік активності у більшості людей доводиться саме на ранкові години, а це значить, що складні завдання повинні вирішуватися вами в першу чергу до того, як ви втомилися і благополучно перенесли добру половину важливих рішень на невизначений післяобідній майбутнє.

Багатозадачність

Жахлива новина для всіх, хто вірить, що може робити кілька справ одночасно:

Кілька справ одночасно без шкоди для власного розуму і якості виконуваної роботи можуть робити тільки 2% населення цієї планети.

Можливо, ви належите до їх числа, але чисто статистично, набагато ймовірніше, що це не так.

Тим часом бажання почати робити якомога більше справ, поки є сили, виникає досить часто. Придушіть це бажання і в перші хвилини вашого робочого дня, після того як ви склали чіткий план дій на сьогодні, почніть робити щось одне.

Негативні думки

Можливо, вам наступили на ногу в метро, ​​або ви у нестямі від злості після двох годин стояння в пробці по дорозі на роботу, або посварилися з батьками, або панічно боїтеся скорочення - викиньте це з голови на деякий час.

Не давайте негативних переживань псувати вам ще й кар'єру. Фахівці вважають набагато більш продуктивним відкласти свої негативні думки і образи в окрему «коробочку» і повернутися до них, якщо це необхідно, пізніше.

Нарада

Як це не дивно, ранкові наради можуть бути найдаремнішим проведенням часу. Тому що ранок - час для вирішення завдань, що вимагають особливої ​​концентрації і зусиль.

І навряд чи рядове нараду з колегами відноситься до числа таких задач.

Зберіться ближче до обіду, коли найскладніші і енерговитратні справи вже зроблені, а відчуття голоду змусить вас домовлятися швидше.

Відмова від рутини

Людські ресурси обмежені, тому витрачати їх потрібно економно.

Якщо ви витратите всі початок дня на спроби вирішити, за що ж все-таки взятися в першу чергу: розібрати чи пошту, або попити кави, або, може бути, відразу почати з квартального звіту, - до моменту, коли ви нарешті цим займетеся, ви вже вимотав.

Рутина сприймається нами скоріше в негативному контексті, як щось нудне і одноманітне. Почасти це дійсно так.

Але проходження щоденній рутині допомагає нашому мозку використовувати «автоматичний режим» там, де немає необхідності в прийнятті складних рішень, і заощадити енергію, яка стане в нагоді там, де ці рішення потрібні. Тому складіть собі розклад, уникаючи перерахованих тут помилок, і дотримуйтесь його, економлячи свою енергію і підвищуючи продуктивність.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
більше матеріалів
/-0,42703199386597-/ /-pc-/
Top