counter
Стрічка новин
Вибрати все
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Що варто помнити при спільності з колекторами. Нові правила


Переглядів: 44


Що варто помнити при спільності з колекторами. Нові правила

"В конце першого місяця 2021 року Верховна Рада в першій чтенії прийняла законопроект (№4241) про захист боржників при урегулюванні строкової задовгованості. Інші слова, це закон про колективну діяльність. У СМІ після його прийняття пройшла вольна держава на тему "Коллектори начнуть" вибирати "долги за новим правилам" та іншими пугаючими заголовками.

Попробуємо розібратися, про що вже там сказано.

Во-первих, законопроект №4241 дає четкое визначення, хто така «колекторська компанія». Відповідно до документа колегіальної компанії - "юридичне ліцо (у тому числі, фінансове управління), яке в інтересах кредитора у відповідності з договорами з ним здійснює" урегулювання "строкової заборгованості та включено в реєстр колекторських компаній".

Во-вторых, далее в законопроекте, як розуміти поняття «урегулювання простроченої задільності». Законопроектом пропонується під цим розуміти заходи, які застосовуються колекторською компанією до заемщика, просроченого виконання грошових зобов'язань за договорами про користувацьке кредитування, для погашення боргових споживачів у зовнішньому порядку.

По-третє, і це важливий пункт для одержувачів кредитів, проект передбачає, що кредитор не має права залучати колекторів, якщо умови договору про користувальницьке кредитування прямо не визначаються його таким правом. Якщо власне, данний пунтк буде доданий до всіх стандартних форм договорів, тому обов'язково потрібно перечитувати умови договору, за якими ви можете створити свою підпис. Далі, кредитор, що застосовує правові вимоги за кредитом, та / або залучення колективних колекторів, зобов'язується про це повідомити заемщика, а також вступ права вимагає можливість у фінансових установах, які мають право надавати кредити та / або вказувати факторингові послуги.

Так же в законопроекті визначені вимоги до колекторських компаній. Законопроект відмічає, що співробітники таких компаній не можуть будувати гроші з непогашеними судимостями за (сторону, за допомогою цього пункту формулювання не зупиняється, - ред.) Передумови проти суспільної безпеки, власності, у сфері господарської, службової, професійної діяльності, у сфері надання публікацій послуги. Так ми повідомляємо обмеження на місце проживання - організатор не має права бути резидентом країни, визнаним агрессором, або зареєструвати зареєстроване місце проживання на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також АР Крим.

Так же колектори зобов'язані:

за час першого загального представника колектора повинен повідомити заемщика найменування кредитора та фірми-колектора, свої ФІО, правові основи для громадськості (вступ правових вимог за кредитом, договір з кредитором про залучення колекторів та ін.)

  • розмір строкової заборгованості за кредитом та її структуру
  • надайте заемщику за його замовленням викладену вище інформацію в письмовому вигляді протягом 5 днів

Колекторам запрещено:

  • обробляти персональні дані рідних та близьких заемників, а також такі види його персональних даних: про графіку його роботи, місця і час відпочинку, зустрічі з рідними та друзями, поездки, інформацію, розміщену державну службу в соціальних сетях
  • порушувати права, свободи та власність заємника, його представника, заступника, поручителя, іних осіб, об'єднувати їх честь, ділову репутацію, висказувати угрози, використовувати шантаж тощо.
  • вводить заемщика в забруднення відносно розміру, структури, основи заземлення просроченої задільності та результату, які можуть вступати в разі нерозподілу умовних угод (тобто писати на конвертах і в претензіях: «Вас посадят», «Тебя ждет тюрьма» і т. д. проект запрещає)
  • дзвонити заемщику в період з 20 до 8 годин
  • дзвонити заемщику більше 2 разів у день, дзвонити (відправляти повідомлення) з прихованим номером телефонувикористовувати на конвертах, повідомленнях, які надіслали заєми, повідомлення, їх рідним, зображенням, які можуть бути відродженнями як угрози, або розмістити на конвертах свідоцтв, які прямо або космічно досліджують при наявності задоленості, використовувати надписи: «виконавчий документ», «рішення взыскании »,« сообщение о выселении », а також назва органу влади
  • будь-яким способом повідомляти третім особам про наявність у заемщику заборгованості за кредитом
  • вимагати від рідних, роботодателя, знакомих заемників, доручників прийняти на себе їх зобов'язання

Контроліруйте виконане вимогу щодо оформлення законопроекту планується Нацбанком.

У цьому документі - описані правила у законопроекті переглядати здорово, однак там немає ні слова про те, як будуть засуджені колектори, які порушують вимоги закону, а також деякі пункти, що вимагаються цим фірмою, спочатку вказують їх можливості.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
5 шкідливих звичок, які заважають вашому розвитку
5 шкідливих звичок, які заважають вашому розвитку
Шкідливими звичками ми звикли називати прихильність до куріння, алкоголю та інших речовин, які руйнують органі....
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої професійні цілі та амбіції Постарайтес....
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 24 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на піку, що зробить вас неперевер....
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
більше матеріалів
/-0,32989287376404-/ /-pc-/
Top