counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Експерт розповів, навіщо шахраї записують ваш голос по телефону


Переглядів: 172


Експерт розповів, навіщо шахраї записують ваш голос по телефону

В першу чергу, побоювання записи телефонної розмови пов'язані з поширенням біометрії, зокрема, семплів розмовної мови, і її застосування, розповів агентству "Прайм" заступник генерального директора з технологій і розвитку групи ІБ-компаній Angara Дмитро Пудов.
"Якщо сервіси будуть покладатися на використання голосових команд по телефону, то шахраї зможуть використовувати отримані зразки для синтезу вашого голосу і подальшої атаки на такі сервіси. До речі, нейросетей, здатних по семплам змоделювати голос, вже досить", - пояснює експерт.

Так, наприклад, в 2019 році була проведена атака з використанням підробки голосу. Шахраї подзвонили гендиректору британської фірми, який думав, що розмовляє зі своїм начальником. Він "дізнався" голос і німецький акцент керівника материнської компанії з Німеччини, який попросив перевести $ 234 тисячі нібито на рахунок постачальника. Ці гроші дісталися шахраям, говорить він.

При цьому Пудов зазначає, що шахраїв не завжди цікавить саме ваш голос. Якщо говорити про різні види шахрайства, має сенс згадати і vishing. Голосовий фішинг є практикою використання соціальної інженерії по телефонній мережі для отримання доступу до особистої інформації людини з метою фінансової винагороди.

Цей метод також використовується зловмисниками для збору докладних даних про потрібної їм організації. Наприклад, може використовуватися система шахрайського інтерактивного голосового відповіді (IVR) для відтворення законно звучить повідомлення банку або системи IVR іншої установи. Жертва отримує запит на дзвінок в "банк" за номером, наданим для "перевірки" інформації.

"Типова система vishing буде постійно відхиляти входи в систему, пропонуючи жертві кілька разів вводити PIN-коди або паролі, щоб розкрити кілька різних паролів. Ця техніка активно набирає обертів в останні роки", - пояснює експерт.

Якщо вам здається, що розмова записується, експерт рекомендує припинити розмову. "Намагайтеся уникати безглуздих і ні до чого не ведуть розмов, будь то настирливий спам або шахраї", - уклав Пудов.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
Змова на гроші та удачу
Змова на гроші та удачу
Змови на залучення грошей та удачі читаються у тому випадку, коли людина зазнає матеріальних труднощів і хоче ....
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Місячний день сьогодні 25 квітня 2024 року
Вплив Місяця можна і потрібно використовувати собі на благо Залучити удачу цього дня допоможуть точні рекоменд....
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
Як залучити удачу та гроші: народні прикмети
За допомогою перевірених грошових прикмет кожна людина зможе залучити в своє життя удачу та грошовий достаток,....
більше матеріалів
/-0,39446306228638-/ /-pc-/
Top