counter
Стрічка новин
Вибрати все
13 Травня
Всі новини...

Планування кухонних гарнітурів для максимального комфорту


Переглядів: 67


Планування кухонних гарнітурів для максимального комфорту

Багато хто проживає в багатоповерхових будинках. Кухні в них не дуже зручні - невелика площа не дозволяє розмістити достатню кількість меблів, а про прийом гостей і говорити не варто. Щоб вибрати гарний гарнітур недорого, можна зупинитися на модульному варіанті. Він прекрасно підходить не тільки для малогабаритних квартир. Такі кухні від Файні меблі, доступні за посиланням https://fayni-mebli.com/кухонные-гарнитуры.html, відмінно впишуться і в квартиру-студію. Ви також можете підібрати меблі для приватного будинку - досить визначитися із зовнішнім виглядом і плануванням гарнітура.

Будь-кухонний гарнітур повинен бути функціональним. Це означає, що під час приготування їжі господиня буде відчувати комфорт - весь необхідний посуд і інше кухонне начиння, знаходиться під рукою. Трикутник «мийка-плита-холодильник» розташований не далі, ніж на відстані 1,2 - 2,7 м. Цього відстані досить, щоб не робити зайвих рухів під час готування.

Модулі для невеликої кухні

Отже, кухонний гарнітур може мати вигляд «прямої лінії». Таке планування відмінно підходить для дизайну більшості квартир. У невеликому приміщенні складно раціонально організувати вільний простір іншим чином. Готова кухня від виробника доступна за низькою ціною, завдяки чому господиня зможе витратити зайві гроші на декоративне облаштування кухні.

Наступний варіант - «дворядне розміщення». Планування призначена для кухні, яка використовується виключно для приготування їжі. Прийом гостей і обідня зона може перебувати у вітальні. Організація простору даними чином дуже затребувана у господинь, які проводять багато часу біля плити. Навісна і підлоги меблі буде займати практично весь простір стіни, тому немає необхідності в додатковій обробці стін. Кухня буде здаватися більш вузької, ви не зможете розмістити декоративні елементи через відсутність місця для них.

Якщо ви турбуєтеся з приводу того, що неможливо використовувати простір в кутку кімнати, спеціально для вас підійде гарнітур з кутовий плануванням за індивідуальним замовленням. Кутові шафки зроблять кухню більш практичною. Окремі модулі розміщуються уздовж суміжних стін, а інша частина кімнати залишається вільною. Місця в кухні буде достатньо для всього:

  • приготування їжі;

  • прийому гостей;

  • обідів і вечерь;

  • розміщення декоративних елементів.

Особливо добре таке планування буде виглядати в квадратної кухні. Розміщення секцій можна вибирати самостійно, можна зайняти одну стіну більше, ніж інші.

Планування кухонних гарнітурів для максимального комфорту

Гарнітур для просторих приміщень

Ви можете використовувати вільний простір кухні іншим чином і розташувати гарнітур П-образно. Таке планування підходить для кімнат з великою квадратурою. Ви зможете використовувати меблі для зонування простору. Щоб зробити гарнітур більш практичним, вбудовуйте побутову техніку в навісні і підлогові шафки. Єдиний недолік подібного розміщення - все три стіни будуть зайняті меблями. Якщо ви хочете вибрати місце для обідньої зони, залишиться тільки простір у вільній стіни або в центрі кухні. Альтернативний варіант - перенесення обідньої зони в вітальню.

У каталозі інтернет-магазину запропоновано великий вибір гарнітурів. Для великої кухні також підійде кухонний гарнітур типу «острів» або «півострів». Розташування секцій для зберігання посуду і кухонного начиння можливо біля стін, а робоча зона буде в центрі кухні. У вигляді півострова можна розмістити барну стійку, яка використовується в якості місця для прийому їжі і також для приготування їжі. Якщо в приміщенні немає достатньої кількості вільного місця, варто задуматися про вибір іншого планування. Такі модулі займуть занадто багато простору. Але такі меблі має і свої переваги - як правило, елементи гарнітура мають плавні вигини, завдяки чому виглядає досить стильно і вишукано. Відсутність гострих кутів дозволяє уникнути випадкового травматизму.

Матеріали для гарнітура

Сучасні тенденції говорять про те, що на перший план виходить простота. Дизайнери Києва використовують мінімальну кількість декоративних елементів, коли розробляють модульні гарнітури. Вони намагаються зробити меблі практичною і досить лаконічною. Матеріал для виготовлення гарнітура повинен бути стійким до механічних впливів і не вимогливим в догляді. Тому найчастіше використовується МДФ або ДСП.

МДФ є екологічно чистим матеріалом, який не виділяє токсичних речовин. Плити виконуються з тирси дерева, пресованих за допомогою спеціального обладнання. Зовні вони обшиваються шпоною або акрилом. Альтернативою стає плівка з ПВХ. ДСП, в свою чергу, є не на стільки безпечним, але досить популярним матеріалами. Фасади з ДСП можуть мати рамки з алюмінію, завдяки чому панелі дуже легко замінювати. Такий варіант підійде для господарів, які звикли періодично оновлювати інтер'єр у своїй квартирі. Ви можете замовити і купити кухонний гарнітур в Україні на нашому сайті.

 

 


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Змови на удачу на кожен день
Змови на удачу на кожен день
Залучити удачу можна різними способами, у тому числі за допомогою дієвих змов Повторюйте їх щодня, щоб примхли....
Як не зациклюватися на невдачах і продовжувати йти вперед: найкращі техніки, практики та поради
Як не зациклюватися на невдачах і продовжувати йти вперед: найкращі техніки, практики та поради
Невдачі та проблеми бувають у всіх Найголовніше — не зациклюватись на них, щоб не ускладнювати собі життя
5 сигналів Всесвіту, що передвіщають приємні зміни незабаром
5 сигналів Всесвіту, що передвіщають приємні зміни незабаром
Наше життя — це постійна зміна чорних та білих смуг Якщо зараз ви не задоволені своїм становищем, настроєм та ....
Гороскоп на тиждень з 13 по 19 травня 2024 року
Гороскоп на тиждень з 13 по 19 травня 2024 року
Людина так влаштована, що їй хочеться знати все наперед Гороскоп на період з 13 по 19 число не передбачає майб....
7 найнебезпечніших днів у травні 2024 року
7 найнебезпечніших днів у травні 2024 року
Далеко не всегда звезды и планеты приносят нам радость и удачу Узнав о том, какие пять дней в мае будут самыми....
більше матеріалів
/-0,41298794746399-/ /-pc-/
Top