counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
27 Березня
Всі новини...

"Ви з Обамою віддали Путіну шматок України". Хто переміг в останніх дебатах Байдена і Трампа


Переглядів: 543


Ви з Обамою віддали Путіну шматок України. Хто переміг в останніх дебатах Байдена і Трампа

Увечері 22 жовтня (о 04:00 за київським часом) в США пройшли фінальні дебати між Дональдом Трампом і Джо Байденом.

Два головні претенденти на президентське крісло повинні були зустрітися в третій раз, але завадив коронавірус, який виявили у Трампа. В результаті Трамп і Байден пропустили єдиний тур, де їм мали задавати питання виборці.

У нинішніх дебатах, перед виборами президента 3 листопада, вони обговорили кілька тем: коронавірус, американські сім'ї, расові взаємини в США, зміна клімату, національна безпека. Не обійшлося і без згадки України.

Треба сказати, що другий тур дебатів обійшовся без образ - в силу того, що змінили регламент, за яким кандидату, який на даний момент не виступає, просто глушили мікрофон. Тобто формату "говношоу" (так називали перший тур дебатів американські медіа) на цей раз не вийшло.

Вакцина і Україна. Про що говорили Джо і Дональд
Почали з теми коронавируса. Трамп заявив, що очікує появи вакцини протягом тижнів, "над цим працюють компанії Jonson & Jonson, Modena, Phyzer і інші". На уточнююче питання про те, чи може він поручиться, що вакцина з'явиться протягом декількох тижнів, Трамп відповів, що ні.

Відзначимо, що в ході цих дебатів Трамп поводиться спокійно і не перебиває Байдена. Чи то тому, що йому це активно рекомендували радники, чи то тому, що його мікрофон глушать, коли Байден виступає.

Байден заявив, що Росія, Китай і Іран "заплатять" за передбачуване втручання у вибори. На це президент нагадав, що сім'ю Байдена фінансували з Росії, Китаю і України.

"Я не отримував грошей від Китаю, а ти отримував. Від України не отримував, а ти отримував. Від Росії теж немає. У тебе ж 3,5 млн доларів. Джо, син тобі дав! І був лист," ми повинні дати 10 % великого хлопця ". Ти - той великий хлопець!", - заявив Трамп маючи на увазі компромат на сина Байдена Хантера, що з'явився недавно в ЗМІ. Йшлося про те, що Хантер Байден отримував гроші за лобізм українських, китайських і російських компаній, а відкат в 10% відправляв якомусь "великого хлопця" (багато припустили, що мова йде про Байдена-старшому).

Байден намагався парирувати ці звинувачення, прагнучи перевести тему на податкові декларації Трампа: "Я не взяв жодного цента у жодного закордонного джерела. Я опублікував свої податкові декларації за все 22 роки. Ви жодної".

Але за підсумком екс-віце-президент все одно змушений був відповідати на звинувачення по синові і "Бурізме".

"Що стосується України. У нас було питання, він (Хантер Байден - Ред.) Був в раді директорів" Бурісми ", я дізнався, що він зробив щось неправильно. Але все говорили, що він свою роботу виконав неухильно. Нічого поганого не було зроблено ", - відповів Байден в тому числі і на пряме запитання ведучої про те, чи є ситуація з його сином і українською компанією" Бурізма "неетичною.

"183 000 на місяць і 3 млн доларів підйомних йому (Хантеру Байдену - Ред.) Дали?" - запитав Трамп. Байден на це відповів, що було розслідування і його син "нічого поганого не зробив". Також Джо заявив, що діяв по відношенню до України "бездоганно".

"Мій син не робив грошей на Китаї та Україні", - заявив Байден, який вище сам визнав, що Хантер там працював, а отже і гроші отримував. "У мене репутація, я завжди кажу правду".

Після цього Дональд назвав Джо "корумпованим політиком". "Не треба мені тут зображати невинної дитини", - заявив Трамп.

Далі він ще раз торкнувся теми України, парируючи обвинувачення в зв'язках з Росією.

Трамп заявив, що Байден з Обамою фактично дозволили Росії анексувати Крим, а потім під час війни не допомагали Україні летальним зброєю. "Ви з Обамою взяли шматок України, морський порт, і просто віддали Путіну ... Ви слали Україні подушки і ковдри, я надав зброю", - сказав Трамп.

Після України перейшли на Китай і КНДР. Байден порівняв спробу Трампа домовитися з Північною Кореєю з умиротворенням Гітлера напередодні Другої світової війни. Метод спору, які вже багато років висміюють в інтернеті.

Потім почалися довгі дискусії про імміграційну реформу і афроамериканців.

Обговорюючи тему повстання BLM, Трамп, у відповідь на звинувачення Байдена в ксенофобії, повторив свою фразу, що стала скандальною: "Я в цьому залі найменший расист".

Також вони торкнулися теми зміни клімату.

І тут Байден сказав, мабуть саму скандальну річ - заявив, що хоче замінити нафтову промисловість США відновлювальною енергетикою.

Скандальність цієї ідеї в тому, що Штати є одним з найбільших виробників нафти в світі. Причому в останні роки галузь бурхливо розвивалася.

Природно, Трамп не упустив можливість тут же звернутися з відозвою до штатам, де сильна нафтова промисловість: "Послухайте, Техас! Послухайте, Пенсільванія! Послухайте, Огайо!".

Президент США також розкритикував Паризька хартія по клімату, куди закликав повернутися Байден. Він заявив, що в Америці повітря і так чистий. "Подивіться на Китай, який він брудний. Подивіться на Росію, на Індію, вони брудні, повітря брудний".

До речі, поки Байден виступав на дебатах, його заяви публікували в його в Twitter, але в руках Байдена на сцені телефону немає. Тобто офіційний твіттер політика ведеться не ним.

В цілому дебати пройшли в порівняно спокійній манері. Можливо, це було через зміну регламенту, коли за перебивання суперника вимикав мікрофон. Що дисциплинировало обох кандидатів.

Хто став переможцем дебатів - думки розійшлися. За даними CNN, Байдена підтримали 53% глядачів, тоді як Трампа - 39%. У той же час телеканал ABC віддає перемогу президенту США: 51% проти 49% у Байдена.

Ви з Обамою віддали Путіну шматок України. Хто переміг в останніх дебатах Байдена і Трампа

"Трамп прислухався до радників"

"Країна" довідалася думку американських експертів за підсумками словесного поєдинку Байдена і Трампа.

"Нарешті-то пройшли справжні дебати. Трамп був більш дисциплінований, чи не перебивав. У його оточенні сказали, що він нарешті прислухався до своїх радників, які переконували його, що потрібно вести себе максимально коректно. Очікувано він знову підняв тему по синові Байдена, але "добити" нею опонента йому не вдалося - той парирував звинуваченнями в несплаті Трампом податків. Зате його економічні аргументи можуть перетягнути на його сторону частину виборців з тих, хто вагається штатів. в цілому Трамп повернувся в режим 2016 року - аутсайдер, дорікає кар'єрних політиків ", - розповів оглядач Майк Аллен.

Його колеги впевнені, що питання України в протистоянні Трампа і Байдена як і раніше буде одним з найгостріших.

"Українська тема залишається однією з найгостріших і в що залишилися до виборів дні її будуть рухати далі. Звинувачення в корупції сина Байдена і відсотках, які він нібито сам з цього мав, можуть допомогти Трампу в боротьбі за хто не визначився. На виборців же Байдена це не вплине взагалі ніяк, це твердолобий електорат. навіть якщо їм скажуть, що колишній віце-президент згвалтував і вбив кого-то, вони будуть запевняти, що це "російська пропаганда". На фінальних дебатах була нічия, навіть я б сказав з невеликою перевагою в бік Трампа, який всупереч очікуванням поводився дуже пристойно. А взагалі перемогла модератор дебатів, журналіст Fox News Кріс Уоллес, яка зуміла контролювати бесіду кандидатів ", - вважає політолог Кріс Бігала.

Інші експерти вважають, що переможців у сьогоднішніх дебатах немає.

"Чи не перебивали один одного, не кричали - вже добре. Ці дебати хоча б можна було дивитися без нервів. Це була набагато менш різкою і більше по суті, ніж попередня сутичка, яка переросла в образи. При цьому дуже відчувалася взаємна неприязнь. Про переможця дебатів навряд чи варто говорити, швидше за "фіфті-фіфті". Думаю, схожий результат буде на самих виборах, і, за одним із сценаріїв, Трамп виграє в традиційному очному голосуванні, оголосить про перемогу, але демократи спробують її оскаржити, наполягаючи, що виграли поштою. Далі можуть довго рахувати голоси, можуть початися суди, і на скільки це затягнеться, невідомо ", - говорить Стівен Рестон, експерт аналітичного центру з Вашингтона.

Ентоні Зурчер, американський кореспондент "Бі-Бі-Сі" вважає, що перші дебати, де Трамп поводився агресивно, не зіграли йому в плюс, тому сьогодні все було інакше.

"Кнопка відключення звуку або, принаймні, загроза відключити мікрофон, схоже, працює. Обидва кандидати були більш стриманими, дозволили один одному говорити, використовували поважні тони. Навіть коли вони йшли в атаку, робили це спокійно і неквапливо.

Після перших дебатов- "бійки", коли Трамп постійно перебивав опонента, що, можливо, варто було йому підтримки, згідно з опитуваннями, президент помітно знизив тон, і це зробило його набагато більш ефективним учасником дебатів.

Дебати були набагато більш змістовними, а не хаотичними, як в минулий раз.

Байден намагався тримати удар і відбиватися від критики, не дозволивши зіграти на спробах республіканців поставити під сумнів його вік і гостроту розуму.

Хоча в підручники історії, в кінці кінців, потраплять саме перші бурхливі дебати. В цілому ж, за опитуваннями, більшість американців вже визначилися - і більше 45 мільйонів вже проголосували. При цьому є шанс, що фінальні дебати вплинуть на гонку ", - вважає Зурчер.

 

Источник


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Позитивна енергетика: як зарядити себе успіхом на весь день
Багато хто не знає, що першорядною причиною успіху більшості людей є енергетика Хороша новина полягає в тому, ....
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
Колір очей і відносини: чи підходите один одному?
За кольором очей можна багато дізнатися про людину У тому числі й те, наскільки хороша його сумісність із друг....
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Творчі здібності за Знаком Зодіаку
Кажуть, що у світі немає бездарностей Кожен щось вміє і має певні таланти та здібності до творчості
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
Правила збереження внутрішньої енергії у будь-який тяжкий період
На повноцінний відпочинок потрібно багато часу, тому набагато вигідніше просто не допускати появи стану змучен....
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Місячний день сьогодні 28 березня 2024 року
Кожен день приносить нам нові пригоди та випробування Про те, яким буде останній четвер березня, розкажуть аст....
більше матеріалів
/-1,2187149524689-/ /-pc-/
Top