counter
Стрічка новин
Вибрати все
27 Квітня
26 Квітня
Всі новини...

Як змінити постачальника газу після припинення дії ПСО Нафтогазу


Переглядів: 155


Як змінити постачальника газу після припинення дії ПСО Нафтогазу

З 1 січня в Україні зросли тарифи на газ, через що в багатьох містах почалися протести. В уряді вже представили план дій для зниження цін. Зокрема, побутовим споживачам пропонується самостійно вибирати постачальника з найбільш вигідним тарифом.

З 1 серпня 2020 року в Україні перестало діяти постанова уряду про покладання на "Нафтогаз" спеціальних зобов'язань на ринку газу (ПСО). Це означає, що в Україні почав працювати ринок газу для населення і українці самі можуть вільно міняти газового постачальника, при цьому компанія "Нафтогаз України" не відмовляється надавати послуги, але піднімає ціни.

В даний час введена в дію спрощена процедура зміни постачальника, про що було прийнято рішення Національною комісією, що здійснює держрегулювання в сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). Про це писав глава НАК "Нафтогаз України" на своїй сторінці в Facebook. Андрій Коболєв пояснив, що до цього процес зміни постачальника газу міг тягнутися місяцями, тоді як після початку роботи нових правил постачальника можна буде змінити за кілька днів.

Щоб відмовитися від чинного постачальника газу споживач повинен подати майбутньому трейдеру кілька документів: заяву на приєднання, паспорт, ідентифікаційний податковий номер, останню платіжку за газ і свідоцтво про право власності на житло або довіреність. Все інше зробить новий постачальник, і перехід відбудеться автоматично.

Якщо споживач через форс-мажору залишиться без постачальника (наприклад, він стане банкрутом), його замінить постачальник останньої надії (ППН). І у споживача буде до 60 календарних днів, щоб знайти собі нового постачальника. Постачальником останньої надії визначено "Нафтогаз".

Газові постачальники тепер самі вправі вирішувати, за скільки продавати газ споживачеві. У той же час "Нафтогаз" пропонує газопостачальним компаніям сформувати необхідний ресурс природного газу для постачання населенню. Компанія пропонує укласти річний контракт на поставку газу з щомісячним формульним визначення ціни, яка буде відома до кінця місяця поставки. Ціна за річними контрактами буде визначатися виходячи з котирувань міжнародних газових хабів, поточного ринкового спреду, а також умов оплати.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як дізнатися колір своєї аури
Як дізнатися колір своєї аури
Аура – це віддзеркалення нашого внутрішнього стану душі Це невидиме енергетичне поле, яке відбиває наш настрій....
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
Грошова магія: що робити зі старим гаманцем
У грошової магії гаманець є одним з головних предметів, який пов'язує енергія людини з енергією грошей Трапляє....
Як зарядитися позитивною енергією
Як зарядитися позитивною енергією
Ми вже неодноразово попереджали вас про негативну енергію Давали поради як позбутися предметів, наділених нега....
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Нумерологія Долі: призначення за датою народження
Якщо ви заплуталися в собі або ставите питання про власне призначення, то на відповідь вас може наштовхнути ст....
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки - фамільяри 21 століття: як домашні улюбленці рятують нас від бід
Кішки — магічні істоти, які рятують своїх господарів від пожеж, передбачають хвороби та катаклізми, забирають ....
більше матеріалів
/-0,373703956604-/ /-pc-/
Top