counter
Стрічка новин
Вибрати все
1 Травня
30 Квітня
Всі новини...

9 ознак того, що у вас в квартирі є домовик


Переглядів: 2576


9 ознак того, що у вас в квартирі є домовик

Домовики здавна живуть пліч-о-пліч з нами в одному будинку. Ще на Русі домовиків поважали, оберігали, дружили з ними, намагалися задобрити і догодити. При переїзді в новий будинок їх обов'язково запрошували з собою.

Домовики не прості жителі, вони захищають сім'ю, з якою живуть, попереджають про небезпеку, всіляко допомагають, а іноді і пустують, граються. Раніше кожен знав, як визначити присутність домовика в будинку і подружитися з ним, зараз це рідкість.

Де живе домовик
Перш ніж задобрювати домовика, потрібно чітко розуміти, навіщо це робиться, як саме він допомагає своїм підопічним. Також важливо знати, де він живе, що любить, що йому не подобається, чи може нашкодити.
Побачити домовика практично неможливо, вони ховаються від людини. Тільки домашні тварини можуть його побачити, іноді діти, коли домовичок з ними грається.

Живе домовик в самих різних затишних місцях: в малопомітному кутку, за грубкою, на горищі, під порогом, в комірчині, за скринею або навіть в комині. Домовик завжди вибирає затишний куточок. На Русі вважалося, що домовика найчастіше можна побачити в стайні в яслах, в сіні, на горищі.

Раніше вірили, що ні в якому разі не можна займати місце домовика - він може дуже образитися, нашкодити або навіть піти з вашого будинку, залишити вашу сім'ю без захисту.

Що любить домовик, за що може покарати
Домовики люблять порядок в домі і чистоту. Їм не подобається, коли домочадці лаються один з одним, ледарюють, зловживають спиртним. Якщо домовому здається, що його не поважають, він може і почати вередувати. Наприклад, вночі він не дає нормально спати, галасує, гримить, стукає - ви чуєте сторонні звуки в будинку або квартирі всю ніч.

Якщо домовому щось дуже сильно не подобається, він може навіть вщипнути вас уві сні, щоб ви прокинулися. Знайшли невеликий синячок і не пам'ятаєте, звідки він взявся? Швидше за все, це пустує домовик, карає вас за проступок. Однак буває, що домовики просто пустують без вагомих причин - такий ось шкідливий дідок-домовичок!

Цікаво: деякі вважають, що домовики народжуються вже старенькими, а в міру дорослішання молодіють - живуть домовики  по кілька сотень років.
Не дарма є розповіді про старого-пустуна, який може і річ якусь приховати, уві сні вщипнути, кота налякати. Може, домовик ще просто молодий, любить пожартувати-подуріти.

Важливо знати і пам'ятати, що не любить домовик:
скандали, крики, лайка, лихослів'я;
лінь у всіх її проявах;
куріння в будинку;
зловживання спиртним;
велику кількість немитого посуду в раковині.
Пам'ятайте про це, намагайтеся не сердити домовика.
Краще дружити з ним, а не воювати.
Загальні ознаки присутності домовика
Якщо бути трохи уважніше, прислухатися до своїх відчуттів, зрозуміти, чи є домовик, не складе труднощів.
А ще він іноді потрапляє на фото.

Звички всіх домовиків, як правило, схожі.
Є загальні ознаки присутності доброго духа в будинку:
1. Наприклад, якщо у вас немає домашніх тварин, а вночі ви чуєте легкі кроки. Не бійтеся, домовик перевіряє чи все в порядку у вашому будинку, обходить його, виконує свої обов'язки.
2. Спостерігайте за вашими вихованцями, вони дуже часто взаємодіють з домовиком. Якщо ваша кішка сподобалася домовику, він буде теж її оберігати, гладити. Наприклад, ваш вихованець почав муркотіти без видимої причини - це домовик чеше за вушком або гладить по спинці.
3. Домовик може гратися з котом чи кішкою. Побачили, що тварина бігає за кимось невидимим, грається - домовичок дуріє з вашим тваринам.

4. Собаки рідше взаємодіють з домовиком. Як правило, якщо вони помітять його, дивляться дуже уважно в одну точку, не реагуючи на заклик або іншу команду господаря.
5. У вас з'явилося передчуття приходу гостей, хоча ви нікого не чекаєте, і найближчим часом до вас стукають у двері? Це домовик попередив вас.

6. Якщо ви посварилися з членом вашої родини і дуже швидко помирилися, вам допоміг домовик.
7. У будинку або квартирі приємно перебувати, ви і ваші гості відчувають тепло і затишок. Вам хочеться повертатися додому, ви набираєтесь сил, поліпшується настрій. Все це ознаки опіки домовика.
8. Домовики люблять перебирати посуд на кухні. Якщо вночі вам здається, що він дзвенить - добрий дух слідує своїм звичкам.
9. Іграшки дитини переставлені, зникла парочка цукерок? Домовичок трохи погрався, захотів чогось солодкого.
З домовиком треба дружити, задобрювати, пригощати і залишати гостинці.
Важливо дякувати йому за допомогу і роботу.

Як запросити домовика з собою при переїзді
Якщо домовика не запросити з собою, він може дуже образитися і почати вередувати. Спочатку пометіть квартиру або будинок, потім трохи розсипте сміття і покличте домовика з собою. Тепер підметіть розсипане сміття, покладіть у пакетик, а його візьміть на нове місце. Через добу після переїзду це сміття можна викинути разом із нагромадженням мотлохом. При цьому задобрити домовика якимось частуванням.
Також можна взяти з собою новий віник і підмести ним  нову квартиру або будинок. Так ви приберете чужу енергетику, домовик охочіше піде за вами.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів
/-0,68791198730469-/ /-pc-/
Top