Дієтологи назвали солодощі, вживання яких не пов'язано з високим ризиком набрати зайві кілограми. Вживання солодкого дає ефект антидепресанту, що важливо в холодний і похмурий сезон. Тим, хто стежить за фігурою, експерти радять звернути увагу на чорний шоколад - він не тільки містить менше калорій в порівнянні з молочним, а й корисний для зміцнення судин. Мед по своїй калорійності не поступається цукру, але він солодший і тому з'їдається менше, - до того ж в його складі містяться вітаміни, мінерали та амінокислоти.
Також потребу в солодкому може заповнити мармелад - один з найбільш низькокалорійних десертів. Завдяки вмісту в ньому пектину, що володіє властивостями абсорбенту, мармелад здатний знижувати холестерин і активізує виведення з організму небажаних компонентів.
Ще один друг худнучих - зефір: дані ласощі теж відрізняються низьким рівнем калорійний, але при цьому дають організму фосфор і залізо і білок. Також дієтичним варіантом десерту по праву вважається пастила, яка має властивості, близькі до зефіру і мармеладу.
Тим, хто не мислить свого існування без солодкого, дієтологи рекомендують включити в раціон натуральні цукати. Цей вид десерту є джерелом важливих для зміцнення імунітету, нервової системи речовин - аскорбінової кислоти, бета-каротину, токоферолу. Халва хоч і відрізняється швидше середньою, ніж низькою калорійністю, все одно краще десертів з вмістом борошна і насичених жирів - в ній є вітаміни А, В, Е, і вживання халви приносить користь серцю.