Згідно з даними наукових досліджень, щоденне вживання двох склянок фруктових соків протягом року підвищує ймовірність появи хвороб серця майже на 150%. У таких соках занадто багато цукрів, і їх вживання ваш цукор в крові підскакувати різко вгору. Фрукти треба їсти в натуральному вигляді.
Слідом за соками йдуть різноманітні солодкі напої, постійне вживання яких загрожує розвитком ожиріння, яке провокує гіпертонію і діабет другого типу.
Також небезпечні харчові джерела «оброблених» вуглеводів - білий рис, макарони, борошняні вироби та випічка із білої муки. У таких продуктах практично повністю відсутня клітковина, яка б не дозволяла рости рівнем глюкози в крові.
Пластівці, використовувані для приготування страв до сніданку, діють на організм приблизно так само. Куплені злакові батончики, як з'ясувалося, теж можуть наближати смерть. У них міститься велика кількість «порожніх» калорій через численні домішки у вигляді сиропів, шоколадної пасти, фруктози тощо.
Резюмуючи, вчені додали: всі перераховані продукти відрізняються підвищеним вмістом вуглеводів, особливо «швидких». За даними дослідження за участю 5 тисяч осіб, щоденний раціон, у якому більше 60% припадає на вуглеводи, на третину підвищує ризик смерті від серцевих нападів та інсультів протягом семи років.