Експерти в області здорового харчування назвали конкретні продукти, що абсолютно не підходять для вживання вранці.
Зокрема, не підходять для першого прийому їжі готові сніданки. За словами лікарів, в таких сніданках багато штучних інгредієнтів – навіть вітаміни, що додаються в них, виявляється, синтетичні. Крім того, компоненти таких сніданків можуть бути обсмажені на пальмовій олії.
Не можна їсти на сніданок і протеїнові батончики. Думка експертів про цей продукт така: будь-який подібний батончик – та ж цукерка, до того ж в ньому можуть міститися ненатуральні барвники, підсолоджувачі та ароматизатори.
Також краще забути про соки, включаючи свіжовичавлені. Сік, випитий натщесерце, подразнює шлунок і підвищує рівень цукру в крові. Цілісні фрукти і овочі – теж поганий вибір: їх вживання на сніданок може спровокувати розвиток цілого «букета» шлункових захворювань (здуття, гастрит, шлунковий камінь) і алергії.
Не рекомендують експерти і джеми. Готові джеми відрізняються високою кількістю цукру, який миттєво засвоюється організмом і подразнює підшлункову залозу. Магазинна випічка, покупні торти і тістечка теж небезпечні. При їх виготовленні використовується величезна кількість цукру, часто маргарин, стабілізатори та інші хімічні інгредієнти.
Не потрібно використовувати для приготування закусок до сніданку сирні і плавлені сирки. У сирках занадто багато цукру і рослинних жирів, не рахуючи консервантів і ароматизаторів. Плавлений сир, за словами експертів, – це і взагалі суцільний жир.
Ковбаси й сосиски теж внесені до «чорного списку». Фахівці кажуть, що в фарш, що йде на виготовлення цих продуктів, додається крім інших шкідливих речовин нітрат натрію, який заважає розвитку трупних бактерій та веде до раку шлунка .
Замикає цей перелік нешкідливий на вигляд йогурт. Вчені відзначають, що для здорового травлення молочні продукти правильно вживати на вечерю або через 2-3 години після першого прийому їжі. Джерело.