counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

VIPи зізналися, що приготували українцям вже з понеділка


Переглядів: 126


VIPи зізналися, що приготували українцям вже з понеділка

25 жовтня — день виборів до місцевих рад, про які багато говорили і сперечалися, — обіцяє стати переломним для країни. За день до цього прибрали майже всю політрекламу, з білбордів зникла неймовірна кількість закликів політиків усіх мастей, а сьогодні з самого ранку люди потягнулися голосувати. Найбільш активними, що цілком прогнозовано, виявилися пенсіонери та люди середнього віку. Виконати свій громадянський обов'язок прийшли на виборчі дільниці і керівники держави, а також відомі політики, які розповіли журналістам, як зміниться життя в нашій країні вже завтра.

Ляшка переплутали з... Яценюком

Найранішим з перших політиків виявився лідер радикалів Олег Ляшко — на виборчій дільниці на Лейпцизькій (Печерськ) він з'явився ще до 10-ї ранку. До того ж, як сказав сам Ляшко, прийшов сюди одразу з тарифного Майдану, де провів вже п'ять діб (з ночівлею), а після голосування відразу ж повернеться. До речі, те, що Олег Ляшко на тарифному Майдані таки був, побічно підтверджував... легкий запах диму від багаття, яким просяк його одяг.

Олег Ляшко

Голосувати головний радикал прийшов зі своєю дружиною Росітою, яка — на відміну від чоловіка у спортивній куртці і спортивних штанях, — була одягнена зі смаком в елегантне ніжно-блакитне пальто і лаковані туфлі з невеликими підборами.

Ляшко, щойно переступивши поріг виборчої дільниці, відразу ж «відзначився»: одна з літніх виборниць переплутала його з... Яценюком. Побачивши велику кількість преси, жінка подумала, що ажіотаж викликаний появою Прем'єра, адже він теж голосує саме на цій дільниці. На що лідер радикалів з властивою лише йому саркастичною манерою заявив, що, мовляв, Прем'єра взагалі треба виселити за комунальні борги, і припустив, що «нові тарифи не потягне навіть Яценюк».

Олег Ляшко

Проголосував Олег Ляшко досить швидко, але, залишивши кабінку, пішов не до урн для голосування, як мало б бути, а ставити уточнювальні запитання членам комісії. До речі, бюлетень із поставленою рисочкою за київського мера радикал «ненав'язливо» засвітив — тримав його розгорнутим. «Проблема в тому, що бюлетені без жодного захисту, тож не унеможливлюємо того, що будь-яка друкарня зможе їх надрукувати. Це брудні вибори. Мені відомо про порушення: десь не відкрилися вчасно дільниці, десь були тітушки, десь знайшли не розпаковані пачки з бюлетенями. Але найбільші проблеми почнуться під час підрахунків», — запевнив Ляшко.

Олег Ляшко

Епатажний політик своїми промовами одразу ж привернув увагу пенсіонерів, які почали активно скаржитися йому на життя, а він, своєю чергою, обіцяв їм світле майбутнє. За що політик отримав зауваження від члена комісії: мовляв, це агітація на дільниці.

Симоненко обіцяє бунти, а Яценюк чекає ремонту доріг

Буквально за якихось десять хвилин на цій самій дільниці в Печерському районі Києва з'явився й лідер комуністів Петро Симоненко. Політик прийшов один, у доброму гуморі і рисочки в бюлетенях поставив швидко.

Петр Симоненко

Але коли вийшов з кабінки, спохмурнів і почав сердито скаржитися журналістам на недоліки нинішньої влади. «З кожними виборами Україна і народ живуть гірше й гірше. Ця виборча кампанія — кампанія політичних клоунів. На жаль, і в місцеві органи влади, і в Раду з кожними виборами все більше і більше приходить бариг, які зраджують інтереси України. Упевнений, що буде соціальний сплеск, бо з січня 2016 року почнуть торгувати землею», — зазначив Симоненко.

Петр Симоненко

Але з приходом Симоненка VIPів на цій ділянці в Печерському районі столиці не бракувало. Згодом з'явився і Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк. Він прийшов сам, без дружини. Сказав, що вона буде пізніше. Одягнений Прем'єр був досить демократично, в джинсах і піджаку.

Арсений Яценюк

У кабінці Арсеній Яценюк часу провів забагато. Таку «заминку» журналістам пояснив тим, що довго знайомився з бюлетенем. «Я подивився бюлетень. І в мене склалося враження, що ми голосували за відкриті списки, намагалися забезпечити людям, насамперед, голосування за персоналії, а в підсумку партійна приналежність превалює», — зазначив Прем'єр.

Арсений Яценюк

Він заявив, що чекає від місцевих виборів «ремонту доріг, шкіл, лікарень і правильного використання місцевого бюджету». А головною проблемою самих виборів Арсеній Петрович вважає підрахунок голосів. «Ми проводили колегію МВС разом із громадськими організаціями, зокрема й з ОПОРОЮ, щоб налагодити серйозну співпрацю щоб уникнути фальсифікацій, — сказав Прем'єр. — Головне — це підбиття підсумків голосування, а також безпосередньо процес цих виборів, які мають бути такими самими чесними і прозорими, як й вибори Президента і парламенту. Виборами займається ЦВК, а уряд зобов'язаний забезпечити фінансування виборчих кампаній, що ми й зробили. МВС зобов'язане забезпечити правопорядок, що теж зроблено. Тому зараз вкрай важливо, щоб це голосування відбулося спокійно».

Арсений Яценюк

Усі спроби журналістів розпитати про перебіг виборів у прифронтових містах або поставити запитання, які не стосуються виборчого процесу, Прем'єр залишив без відповіді.

Порошенко — за європейську столицю

Президент Петро Порошенко теж проголосував на Печерську, в Будинку офіцерів. На дільницю прийшов із дружиною Мариною. Перша леді, яка навіть відмовилася цього дня від прикрас, одягнена була просто, але елегантно — в брючний костюм з подовженим піджаком і туфлі-човники. Глава держави вибрав для голосування темно-сірий костюм і краватку теракотового кольору.

Петр Порошенко

Президентське подружжя проголосувала швидко. Порошенко привітав усіх зі святом виборів, зазначивши, що «... ці вибори вкрай важливі, бо саме цими виборами завершується перезавантаження влади. Це принципово. І вкрай важливо, щоб вони були проведені прозоро».

Петр Порошенко

Петро Порошенко зазначив, що проголосував за те, щоб Київ став європейською столицею. Виступ Президента не передбачав запитань від журналістів, але гарант сам торкнувся теми, яка найбільше цікавить громадськість, — зриву виборів у Маріуполі. «Я щойно розмовляв телефоном з головою обласної державної адміністрації Павлом Жебрівським. Він мені доповів, що в Донецькій і Луганській областях жодних порушень немає, що вибори організовані і проходять, явка досить висока — близько 11% (станом на 13:30, — ред.), — поділився він з пресою. — Водночас ситуацію по Маріуполю я вважаю категорично неприйнятною. Я відпочатку наполягав на необхідності виборів у Маріуполі... Я доручив правоохоронним органам ретельно розслідувати, з яких причин там було ускладнено проведення виборів. І чекаю на політичну оцінку ситуації від політичних сил. Чекаю, що в Раді на найближчому засіданні ухвалять зміни до законодавства, які дозволять незабаром провести в цьому місті вибори».

Петр Порошенко

Відкритися вчасно завадив... ключ від сейфа

Попри те що на президентській дільниці для голосування завжди багато преси і до неї прикута особлива увага, без казусів не відбулося. Ще напередодні виборів, тобто вчора ввечері, загубили ключ від сейфа. «Я вранці зателефонував до адміністрації, розповів про ситуацію. Але на сейфі був зазначений інший інвентарний номер, тож до нього привезли ключ. Ось і вийшла заминка, сейф, звичайно, не могли відімкнути — розповів про проблему голова виборчої дільниці № 588 Вадим Ткаченко. — Потім виявилося, що на сейфі є ще один інвентарний номер, і це дало змогу привезти відповідний ключ». Саме через такі зволікання президентська дільниця відкрилася десь на півгодини пізніше. Правда, й охочих голосувати рівно о 8:00 ранку однаково не було, запевнив голова комісії.

На дільниці на Лейпцизькій вулиці, як практично й на інших київських дільницях, з ранку явка була вкрай низькою, до того ж голосували винятково пенсіонери. 86-річна Тетяна Тимофіївна, спираючись на паличку, прийшла голосувати, оскільки вважає участь у виборному процесі своїм обов'язком. Тому вона вибори не пропускає. Не пропустила й ці. Правда, про кандидатів жінка знає зовсім небагато — голосувала «за тих, чиї листівки кинули до поштової скриньки». Ще одна пенсіонерка, яка прийшла на дільницю, попри свій вік (бабусі виявилося 90 років), нізащо не хотіла заходити до кабінки, посилаючись на хворі ноги. І навіть встигла в одному з двох бюлетенів поставити рисочку, не дійшовши до кабінки, чим порушила правила голосування.

А ось 32-річна Надія, яка голосувала на одній ділянці з Президентом, вибирала серйозно й усвідомлено. В Інтернеті вивчила програми кандидатів і заздалегідь визначилася зі своїм фаворитом. У значущість свого голосу вірить не особливо, але сподівається, що їм принаймні ніхто не скористається.

На дільниці, де голосував глава держави Петро Порошенко, переважна більшість — пенсіонери. Деякі приходили з сім'ями і навіть з кошлатими йоркширами. Однак станом на 13:30 явка вище 20% так і не піднялася.

Кличко свій голос віддав за себе

Мер Києва Віталій Кличко прийшов на виборчу дільницю з дружиною і братом. Голосували вони в будівлі Суворовського училища на бульварі Лесі Українки. У залі голосувань на мера чекало чимало людей, до того ж не лише преса, але й виборці, тож Кличко зрадів, звернувшись до людей із проханням обов'язково проголосувати. А на правах мера він сказав, що повідомлень про надзвичайні ситуації по Києву не надходило, і всі виборчі дільниці працюють, як заплановано. При цьому закликав городян звертатися до правоохоронців і журналістів у разі підкупу або будь-яких порушень, особливо агітації під час голосування. Проте, сам й розпочав таку агітацію: «Я розраховую, що кияни довірять мені завершити розпочаті реформи. Можу сказати, що все, що я роблю в Києві, робиться чесно, щиро і прозоро. Моїм найбільшим викликом сьогоденню буде боротьба зі зростанням тарифів, щоб вони безболісно позначилися на незахищених верствах суспільства».

Виталий Кличко

Мер говорив, люди слухали, до виборчих урн було не проштовхнутися. Тому адміністрація виборчої дільниці попросила мера поспілкуватися з людьми на вулиці. Але біля самого виходу Кличка перехопила пенсіонерка, яка показувала на одну із журналісток і цікавилася... громадянством його дружини. Віталій, треба віддати йому належне, не розгубився, обійняв мою колегу за плече і теж поцікавився її громадянством. Коли з'ясувалося, що дружина Віталія стояла праворуч від нього, старенька збентежилася, а мер сказав, що його дружина — українка, показавши всі три паспорти: свій, дружини і брата.

Виталий Кличко

На вулиці спілкування з народом тривало, і Кличко знову закликав городян зробити «вірний» з його точки зору вибір, зізнавшись, що свій голос віддав за себе: мовляв, хочеш зробити добре — зроби це сам. «Попри все, ми ставимо перед собою високі завдання і руйнуємо корупційні схеми», — заявив він, додавши, «щоб запустити процеси реформ, необхідно було поповнити бюджет міста». А тепер, коли, за його словами, бюджет міста зріс на 30%, порівняно з минулим роком, гроші можуть піти на реальні інвестиції.

Виталий Кличко

Тягнибок очікує масових фальсифікацій

Лідер ВО «Свобода» Олег Тягнибок голосував на виборчій дільниці №168, що на проспекті Бажана. Прийшов туди вже до 10-ї ранку. Впорався з голосуванням рекордно швидко — весь процес тривав усього декілька хвилин. Але своє він надолужив, розмовляючи з журналістами. «Ми очікуємо скажені фальсифікації, бо влада в місті має малу підтримку, але захоче усілякими способами відтягнути собі частину голосів. Наразі буде гарно, а по обіді розпочнеться», — пообіцяв Тягнибок.

Олег Тягнибок

Лідер партії розповів, що виборча кампанія для «Свободи» була просто огидною: «Починаючи з божевільних політичних репресій стосовно свободівців. Уявіть собі, що у нас більшість кандидатів у мери або ув'язнені, або під цілодобовим домашнім арештом. Близько сотні наших регулярно викликали на допити. Тому нормально провести виборчу кампанію було нереально».

Олег Тягнибок

За його словами, звинувачення політичних опонентів у махінації з бюлетенями в Тернополі абсолютно голослівне. Мовляв, у «Свободи» навіть представника у виборчій комісії немає. «Доказом для них послужило те, що у нас є в Тернополі своя поліграфія, в якій ми начебто не газету, а сфальшовані бюлетені друкували, — поділився Тягнибок. — Виборча комісія контролює все, що пов'язано з бюлетенями. Тому це їхня провина, що вони недогледіли за списаними бюлетенями». Болюча тема — порушення на дільницях: за словами головного свободівця, в Одесі вже упіймали двох на каруселях, деякі дільниці не відкрилися. А вночі, упевнений Тягнибок, «буде тотальний перерахунок і викидання бюлетенів».

фото Дмитра Липавського та Віктора Ковальчука, АСН

Катерина Щугорева, Олександра Полоскова, АСН

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Секрети хіромантії: чи щаслива у вас рука
Для того, щоб передбачити долю по лініях руки не обов'язково досконально вивчати хіромантію Досить просто погл....
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Змови на робоче місце: на прибуток, успіх та везіння
Багато хто мріє про успішну кар'єру і хорошу заробітну плату Щоб ваші мрії стали реальністю, використовуйте пе....
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Як очистити будь-яку річ від чужої енергетики
Дуже часто різні речі переходять нам від інших людей: щось ми купуємо, щось знаходимо, щось отримуємо у спадок....
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Ефективні шепітки на удачу та достаток
Короткі змови, звані шепітками, здавна використовувалися знахарями та цілителями для досягнення певних цілей Е....
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
6 перешкод, які заважають вам стати щасливими
Всі хочуть бути щасливими, але часом ми зустрічаємо на шляху перешкоди, що заважають нам це зробити Експерти р....
більше матеріалів
/-0,41787505149841-/ /-pc-/
Top