counter
Стрічка новин
Вибрати все
2 Травня
1 Травня
30 Квітня
Всі новини...

Актуально перед вихідними: 10 способів як не п'яніти від спиртних напоїв


Переглядів: 940


Актуально перед вихідними: 10 способів як не п'яніти від спиртних напоїв

Рада 1. Не пийте на голодний шлунок. Навіть якщо ви вкрай голодні і хочете надолужити згаяне безпосередньо на святі, з'їжте що-небудь перед виходом. Ніколи не починайте пити на голодний шлунок: сп'яніння наздожене раптово, набагато швидше, ніж ви очікуєте. Перед застіллям, якщо шлунок дозволяє, з'їжте бутерброд з маслом, невелику кількість жирної їжі, а якщо зможете – випийте сире яйце.

Порада 2. Прийміть адсорбенти. Дивно, але ці доступні і цілком безпечні ліки, що продаються в будь-якій аптеці, досі не так широко застосовуються при застіллях. Тим часом від важкого похмілля вони вас точно врятують і послаблять вплив алкоголю. Найбільш дешевий і відомий адсорбент – активоване вугілля (доза – 1 таблетка на 10 кг ваги людини). Випити адсорбенти треба заздалегідь, за пару годин до початку свята, а на наступний ранок варто повторити процедуру.

Порада 3. Ферменти приходять на допомогу. Вони допоможуть організму справитися не тільки з алкоголем, але і з неабиякою кількістю їжі. Адже на столі так багато смачного!

Рада 4. Запасіться вітамінами групи В. При розщепленні алкоголю витрачається дуже багато вітамінів цієї групи, а вітамін В6 до того ж стимулює активність печінки, що розщеплює етиловий спирт. Якщо ви не хочете на ранок відчувати себе знесиленим і нездатним зосередитися, прийміть за кілька годин до пиятик комплекс вітамінів, що містять В6.

Рада 5. Їжте гарячу їжу, а також овочі і фрукти, що містять вітамін С. На святах зазвичай подають гаряче. Ні в якому разі не нехтуйте цим. М'ясні страви знизять швидкість всмоктування алкоголю, а лимон або апельсин дадуть організму запас вітаміну С. Салати з зеленню в цьому відношенні теж вельми корисні. Не забудьте заповнити втрату вітаміну С вранці після застілля – наприклад, прийнявши аскорбінову кислоту.

Рада 6. Не пийте газовані напої, навіть безалкогольні «Вже скільки разів твердили світу...», але кожен раз наступає на ці граблі. Всім знайоме миттєве відчуття ейфорії і веселощів від шампанського, а також власне здивування на ранок – як можна було сп'яніти від цього легкого напою? Вся справа в тому, що «шипучість» підсилює всмоктування алкоголю. Ніколи не запивайте алкоголь газованою водою, навіть мінеральною водою, інакше ризикуєте дуже здивуватися наслідкам. А ось лимонний, яблучний або виноградний сік цілком підійдуть для супроводу трапези.

Рада 7. Не змішуйте алкогольні напої. З цього приводу можна почути різні твердження, наприклад, що можна підвищувати градус, але не можна його знижувати. Насправді люди по-різному сприймають поєднання алкогольних напоїв, але в разі тривалого застілля не потрібно нічого змішувати. Пийте той напій, з якого почали, за винятком шампанського – інакше свято для вас швидко закінчиться.

Рада 8. Пропускайте тости! Або лише пригубіть напій. Улюблений вираз всіх ведучих свят – «Між першою і другою перерва невеличка», а також між другою і третьою, третьою та четвертою... Навіть найбільш підготовлений організм дасть збій, якщо в нього різко надходить велика кількість алкоголю. Пити потрібно розмірено, інакше ви не встигнете відчути момент, коли варто припинити.

Рада 9. Не паліть І не дихайте сигаретним димом. На практиці саме після прийняття неабиякої кількості спиртного навіть некурящі люди вирішують побалуватися сигареткою, а потім ще і ще однією. Нікотин звужує судини, тому похмілля після того, як ви весь вечір пили і курили, буде куди жорсткіше, ніж якби ви тільки пили.

Рада 10. Рухайтеся! Щоб контролювати свій стан, необхідно рухатися. Найчастіше танцюйте, приймайте участь в конкурсах, переходьте з однієї частини приміщення в іншу. Однак будьте обережнішими з цілющою силою свіжого повітря: різкі перепади температури можуть погіршити стан. Тому не варто поодинці вирушати із задушливого приміщення на мороз з метою якнайшвидше протверезіти. Сподіваємося, завдяки цим порадам ваше свято не залишить після себе болю – і в прямому, і в переносному сенсах.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
Кішки в будинку: успіх чи прокляття
До кішок у всі часи завжди ставилися по-різному Для когось вони були божеством, а хтось вважав їх помічниками ....
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Тамара Глоба пообіцяла трьом знакам шалене везіння у травні
Гороскоп Тамари Глоби на травень обіцяє чимало можливостей для всіх без винятку знаків зодіаку Але є серед ни....
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути день, коли ваше прагнення до самовираження та дії буде ос....
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 30 квітня на 1 травня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
1 травня о 3:08 розпочнеться 23-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 1 травня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливу енергію у вашій романтиці Це чудовий ч....
більше матеріалів
/-0,33847403526306-/ /-pc-/
Top