counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Покров Пресвятої Богородиці: традиції і звичаї свята


Переглядів: 1314


Покров Пресвятої Богородиці: традиції і звичаї свята

Покров Богородиці — це один з найбільших православних свят жовтня і всього церковного року в цілому. З цим особливим днем ​​пов'язано безліч народних і церковних традицій.

Це свято належить до великих. Це світлий день для всіх християн на Землі. Православні християни відзначають це неперехідне свято 14 жовтня кожного року. На Покрову прийнято читати молитви про кохання, заміжжя і дітей.

Історія свята

Це свято присвячене особливій ​​події, яка сталася в Константинополі на початку 10 століття. Описана вона була людиною на ім'я Андрій Юродивий. За його словами, а також з підтвердження його учня, в храмі проводилася служба, всенічне бдіння, для захисту від ворогів. Було далеко за північ, люди молилися, схиливши голови.

У цей момент зал осяяло яскраве світло, з якого з'явилася Богородиця в оточенні ангелів і стала молитися з парафіянами. Вона зупинилася біля вівтаря. Зняла з голови омофор і немов накрила ним молящихся. Вона тримала покрив над ними кілька хвилин, після чого пішла, залишивши людей під покровом.

Бачили це тільки Андрій Юродивий та його учень. В історії є тимчасові нестикування, через які йдуть постійні суперечки про те, наскільки все достовірно описано. Деякі вважають, що свято має інше походження, тому що було встановлено на честь написання акафісту Богородиці.

Так чи інакше, але в ту саму ніч очікувався ворожий напад на місто, а на ранок, після молитви і чудесного явища, люди дізналися, що війська відступили назад, що нападу не буде. Пролити світло на істину так і не вдалося, тому версій походження свята так і залишилося дві.

Традиції свята Покрова Богородиці
14 жовтня обов'язково потрібно сходити на святкову літургію. Необхідно вранці і ввечері читати молитви. Це можуть бути «отче наш» і «живі допомоги», а також молитви своїми словами і приурочені до цього дня.

Ось одна з таких молитов:
«Пресвята Діва Марія, накрий нас покровом своїм, спаси від злої людини, від марної загибелі і безвір'я. Збережи здоров'я наше і дай нам сил, щоб знайти спокій, прийнявши те, що у нас є. Моли Бога за нас, пречиста Діва, Богородиця наша, що Спаса народила. Дай матерям нашим здоров'я і дітям нашим. Йди за нами всюди і опромінюй наш шлях світлом своїм. Амінь».

За традицією, 14 жовтня люди або залишаються вдома поруч з сім'єю, або намагаються проводити поза рідними стінами якомога менше часу. Потрібно читати молитви, робити добрі справи і вести праведний спосіб життя. Постарайтеся відвести в храм хворих і немічних, а ввечері запросити додому гостей.

Не варто влаштовувати надто пишне святкування, але цей день позбавлений скорботи, тому сумувати точно не варто. Дівчата можуть читати молитви про заміжжя. Це також день матерів і бабусь. Зробіть їм приємний подарунок.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів
/-0,3800630569458-/ /-pc-/
Top