Застуди нав'язливі як ніколи. А тому стандартні методи лікування таблетками і мікстурами не завадить підкріпити продуктами проти грипу і застуди.
Цитрусові
Дослідження показують, що прийом вітаміну С при появі перших ознак простудного захворювання може зменшити його тривалість на кілька днів.
Вживання в їжу великої кількості цитрусових (особливо, апельсинів, грейпфрутів, лимонів і лайм) забезпечить достатню кількість вітаміну С. Не бійтеся переїсти фруктів: весь надлишок вітамінів просто виведеться з вашого організму.
Фенхель
Як і насіння анісу, фенхель є природним відхаркувальним засобом і сприяє виведенню мокротиння. Фенхель можна вживати сирим або смаженим, але, як і аніс, краще використовувати його для приготування чаю. 1,5 ложки насіння фенхелю залийте окропом. Через 15 хвилин процідіть і додайте мед.
Йогурт і кефір
Ми зазвичай думаємо про бактерії як про щось погане, але деякі з цих мікроорганізмів необхідні для доброго здоров'я. Вживання пробіотичних продуктів, таких як йогурт і кефір, є відмінним способом підвищити імунітет. У нашому шлунково-кишковому тракті живе понад 10 трильйонів бактерій, і саме в кишечнику зосереджена велика частина нашого імунітету.
Чай
Всім відомо, що гарячий чай може заспокоїти біль у горлі, але переваг у нього набагато більше. Напій містить антиоксиданти, відомі як катехіни, які допомагають боротися з грипом і застудою. У дослідженні, проведеному в Японії в 2011 році, люди, які приймались капсули катехіну протягом п'яти місяців, на 75% менше хворіли на грип, ніж люди, які беруть плацебо.
Інші дослідження показують, що катехіни допомагають підвищити загальний імунітет, поліпшити обмін речовин і навіть є профілактикою раку і серцевих захворювань.
Червоний перець
Як і цитрусові, червоний перець має високий вміст вітаміну С. У одному червоному перчик міститься 150 міліграмів поживних речовини - рекомендована добова для жінок. Великий апельсин, для порівняння, містить тільки 100 мг. «Якщо ви захворіли, вам потрібно вживати велику кількість вітаміну С на протязі всього дня - від 400 до 500 міліграмів.
Гриби
Майже всі гриби містять антиоксиданти, що підвищують імунітет, а також калій, вітамінів В і клітковину. Введіть гриби в свій раціон і помітите, що ви стали хворіти набагато рідше.