counter
Стрічка новин
Вибрати все
20 Квітня
19 Квітня
Всі новини...

"Чіп на лобі": ВСУ дозволив видавати "глибоко віруючим" паперові паспорти


Переглядів: 575


Чіп на лобі: ВСУ дозволив видавати глибоко віруючим паперові паспорти

Велика Палата Верховного Суду 19 вересня 2018 року розглянула апеляційну скаргу громадян Наталії Дегтяр, Бориса Ференса і Лідії Ференс на рішення КАС ВС від 26 березня 2018 року в зразковій справі за позовом Н. Дегтяр до Коростенського районного відділу Управління Державної міграційної служби України в Житомирській області про визнання протиправним відмови у видачі паспорта громадянина України у вигляді книжечки та зобов'язання видати його.

Звернення до суду із зазначеними вимогами позивачка мотивувала своїми релігійними переконаннями. Парафіянка Української православної церкви Московського патріархату вважає принизливим присвоєння людині ідентифікуючого номера, який, на її думку, є аналогом імені, а також нанесення штрих-коду на документ, що засвідчує особу.

Більш того, представники позивачки також заявили, що держава, зобов'язуючи громадян отримувати біометричні паспорти, обмежує в правах певну категорію осіб, зокрема, віруючих.

«Номери привласнюють непізнаним трупам, в'язням концтаборів і злочинцям і нас, фактично прирівнюють до цих категорій осіб», - зазначив один з представників.

«Тільки фашисти привласнювали людям номера. Дії Державної міграційної служби схожі на ті, які були засуджені Нюрнберзьким трибуналом», - додав ще один представник апелянта.

Крім того, позивач посилалася на те, що обробка персональних даних при оформленні паспорта у вигляді ID-карти, є неправомірним втручанням в її особисте життя з боку державних органів.

У свою чергу, представники ДМС акцентували увагу на тому, що для оформлення паспорта громадянина України у формі паспортної книжечки зразка 1994 року після 1 листопада 2016 року найбільше немає підстав, з огляду на прийняття спеціального закону «Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України , посвідчують особу чи її спеціальний статус».

Таким чином, можливість видачі паспорта без унікального номера запису в реєстрі (або як називають її представники позивача - «друку антихриста») більш не передбачена.

Відзначимо, що 26 березня 2018 року Колегія суддів Касаційного адміністративного суду ВС (судді М. Смокович, В. Бевзенко, О. Білоус, В. Шарапа, Т. Стрілець) в задоволенні заявлених вимог позивачці відмовили. Однак в подальшому рішення колегії було оскаржено у Великій палаті Верховного Суду, і тепер БП ЗС прийшла до висновку, що апеляційна скарга підлягає задоволенню.

У підсумку, БП ЗС постановила скасувати рішення КАС ВС від 26 березня 2018 року, визнати протиправною бездіяльність ДМС у вигляді відмови від видачі Н. Дегтяр паспорта громадянина України у вигляді книжечки і зобов'язати міграційну службу все-таки зробити це.

Повний текст рішення Великої палати буде складено 1 жовтня 2018 року.

Відзначимо, що розгляд даного позову, який відбувався досить емоційно, зайняв у Великої палати Верховного Суду цілий день - з 10:00 до 20:00. Поблизу Кловського палацу весь цей час перебувала велика група парафіян УПЦ МП, що вимагала задовольнити касаційну скаргу їх парафіянки, розповідає "Судово юридична газета".


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Картини з фен-шуй: які з них приваблюють удачу, кохання та гроші
Не секрет, що всі речі в будинку мають енергетику — негативною чи позитивною Вчення фен-шуй підкаже, які карти....
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Талісман фен-шуй для залучення грошей, кохання та удачі
Одним із найсильніших талісманів фен-шуй є дзвіночок Цей домашній оберіг не лише привабить успіх у справах, а ....
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли ви відчуєте себе особливо енергійно та активно....
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 19 на 20 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
20 квітня о 15:42 розпочнеться 13-й місячний день Фаза Місяця - зростаюча
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 20 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваше почуття авантюризму та прагнення нових вражень можуть призвест....
більше матеріалів
/-0,41276407241821-/ /-pc-/
Top