counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

28 днів: Оператори мобільного зв'язку винайшли свій календар і 13 місяць


Переглядів: 700


28 днів: Оператори мобільного зв'язку винайшли свій календар і 13 місяць

Українські мобільні оператори знайшли новий спосіб заробити, формально не піднімаючи тарифи. Але багатьом абонентам не подобається таке шулерство. Українські мобільні оператори, щоб не підвищувати ціни, вирішили перейти на 28-денний облік в тарифних планах. Фактично таким чином в році з'явиться зайвий 13 місяць.

"У літровій пляшці - 900 мл, в місяці мобільних операторів - 28 днів", - добре пожартував з цього приводу виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський. Він, очевидно, проводив аналогію з тим, що роблять деякі виробники молочної продукції: в однаковій по висоті упаковці може виявитися менше продукту, ніж у конкурентів, що стоять на одній і тій же полиці магазину. Але візуально буде здаватися, що це все той же літр кефіру.

Вчора lifecell повідомив про те, що переводить prepaid-абонентів 5 тарифних планів на 28-денну тарифікацію. Менше ніж через місяць зміна торкнеться ще 3 тарифів.

У прес-службі уточнили, що lifecell останнім з мобільних операторів здійснює перехід на новий розрахунковий період. З середини літа найбільший оператор мобільного зв'язку Київстар теж почав перехід на чотиритижневий облік в тарифних планах для prepaid-абонентів. У комунікаціях по тарифам компанія вказує, що абонентська плата нараховується за 4 тижні або за 28 днів. На сайті мобільного оператора в актуальній лінійці новий принцип тарифікації використовується в чотирьох тарифах - Безлім Розмови, Безлім соцмережі, Безлім Відео, Максимальний Безлім.

У прес-службі Vodafone повідомили, що у них є різні тарифи з різними умовами тарифікації, в тому числі і з 28-денним обліком. На сайті оператора серед актуальних тарифних планів колишня помісячна тарифікація доступу тільки для лінійки Vodafone Device. Всі інші вже позиціонуються як 4-тижневі тарифи.

Глава Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації Олександр Животовський каже, що ще не вникали в тарифні нововведення операторів. Те ж саме відповіли і в АМКУ.

Чому так
У lifecell відзначають, що зміни в тарифікації пов'язані з ростом інфляції в Україні. Але оператор з оглядкою на дії конкурентів все-таки не наважився підвищувати розцінки безпосередньо.

"Залишивши 30-денний термін тарифікації при збільшених тарифах ми б програвали аналогічним по наповненню пропозиціям конкурентів, які вже почали переходити на 28-денний розрахунковий період. Адже вирішальним фактором для прийняття рішення абонентом зазвичай є ціна пакета послуг", - відзначають в компанії.

Відзначимо, що за прогнозом Нацбанку, в кінці 2018 року інфляція в Україні повинна скласти 8,9%. "Зміна фінансового періоду для абонента буде означати незначне зростання вартості користування послуг - приблизно на 6 коп на кожну 1 грн, що вдвічі нижче поточного рівня інфляції в Україні", - відзначають в lifecell. Альтернатива, яку пропонує компанія - перехід на контрактну форму обслуговування.

"Нарахування послуг на чітко визначену кількість днів для абонентів передоплати - поширена в більшості країн світу норма", - говорять в Київстарі. У компанії також відзначають, що пропонують абонентам і інші варіанти, зокрема контрактні тарифи.

Як зазначає Гліб Вишлінський, якщо всі інші умови тарифів мобільних операторів залишаться без змін, то перехід на 28-денну систему обліку дозволить компаніям збільшити заробіток з таких сім-карт на 8%. Виходить, що за фактом клієнти будуть платити операторам не 12 разів на рік, а 13. Тут нагадаємо, що середній чек в місяць (ARPU) lifecell в другому кварталі цього року склав 55,5 грн (на 10 грн більше, ніж за аналогічний період роком раніше), розповідає Ліга.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 25 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Тамари Глоби на 25 квітня 2024 року попереджає про можливі значні зміни у житті цього дня Рекомен....
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронський обряд: малюнки на руках, що залучають успіх
Симоронські обряди — це простий і позитивний спосіб залучити до життя позитивні зміни За допомогою невигадливи....
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Як здійснити бажання. Пишемо листа до небесної канцелярії
Техніка виконання бажань - це не чаклунство і не магія На жаль, ні в кого з нас немає чарівної палички, ні джи....
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
Грошові дні: коли фінансовий успіх сам піде до вас в руки
У кожному місяці є дні, сприятливі для будь-яких фінансових операцій Астрологи називають їх грошовими
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
7 защитных оберегов, которые доступны каждому
У повсякденному житті нас часто чатують на клопоти та неприємності Використання оберегів та захисних талісмані....
більше матеріалів
/-0,30763792991638-/ /-pc-/
Top