counter

28 днів: Оператори мобільного зв'язку винайшли свій календар і 13 місяць


Переглядів: 700


28 днів: Оператори мобільного зв'язку винайшли свій календар і 13 місяць

Українські мобільні оператори знайшли новий спосіб заробити, формально не піднімаючи тарифи. Але багатьом абонентам не подобається таке шулерство. Українські мобільні оператори, щоб не підвищувати ціни, вирішили перейти на 28-денний облік в тарифних планах. Фактично таким чином в році з'явиться зайвий 13 місяць.

"У літровій пляшці - 900 мл, в місяці мобільних операторів - 28 днів", - добре пожартував з цього приводу виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський. Він, очевидно, проводив аналогію з тим, що роблять деякі виробники молочної продукції: в однаковій по висоті упаковці може виявитися менше продукту, ніж у конкурентів, що стоять на одній і тій же полиці магазину. Але візуально буде здаватися, що це все той же літр кефіру.

Вчора lifecell повідомив про те, що переводить prepaid-абонентів 5 тарифних планів на 28-денну тарифікацію. Менше ніж через місяць зміна торкнеться ще 3 тарифів.

У прес-службі уточнили, що lifecell останнім з мобільних операторів здійснює перехід на новий розрахунковий період. З середини літа найбільший оператор мобільного зв'язку Київстар теж почав перехід на чотиритижневий облік в тарифних планах для prepaid-абонентів. У комунікаціях по тарифам компанія вказує, що абонентська плата нараховується за 4 тижні або за 28 днів. На сайті мобільного оператора в актуальній лінійці новий принцип тарифікації використовується в чотирьох тарифах - Безлім Розмови, Безлім соцмережі, Безлім Відео, Максимальний Безлім.

У прес-службі Vodafone повідомили, що у них є різні тарифи з різними умовами тарифікації, в тому числі і з 28-денним обліком. На сайті оператора серед актуальних тарифних планів колишня помісячна тарифікація доступу тільки для лінійки Vodafone Device. Всі інші вже позиціонуються як 4-тижневі тарифи.

Глава Національної комісії з питань регулювання зв'язку та інформатизації Олександр Животовський каже, що ще не вникали в тарифні нововведення операторів. Те ж саме відповіли і в АМКУ.

Чому так
У lifecell відзначають, що зміни в тарифікації пов'язані з ростом інфляції в Україні. Але оператор з оглядкою на дії конкурентів все-таки не наважився підвищувати розцінки безпосередньо.

"Залишивши 30-денний термін тарифікації при збільшених тарифах ми б програвали аналогічним по наповненню пропозиціям конкурентів, які вже почали переходити на 28-денний розрахунковий період. Адже вирішальним фактором для прийняття рішення абонентом зазвичай є ціна пакета послуг", - відзначають в компанії.

Відзначимо, що за прогнозом Нацбанку, в кінці 2018 року інфляція в Україні повинна скласти 8,9%. "Зміна фінансового періоду для абонента буде означати незначне зростання вартості користування послуг - приблизно на 6 коп на кожну 1 грн, що вдвічі нижче поточного рівня інфляції в Україні", - відзначають в lifecell. Альтернатива, яку пропонує компанія - перехід на контрактну форму обслуговування.

"Нарахування послуг на чітко визначену кількість днів для абонентів передоплати - поширена в більшості країн світу норма", - говорять в Київстарі. У компанії також відзначають, що пропонують абонентам і інші варіанти, зокрема контрактні тарифи.

Як зазначає Гліб Вишлінський, якщо всі інші умови тарифів мобільних операторів залишаться без змін, то перехід на 28-денну систему обліку дозволить компаніям збільшити заробіток з таких сім-карт на 8%. Виходить, що за фактом клієнти будуть платити операторам не 12 разів на рік, а 13. Тут нагадаємо, що середній чек в місяць (ARPU) lifecell в другому кварталі цього року склав 55,5 грн (на 10 грн більше, ніж за аналогічний період роком раніше), розповідає Ліга.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
Сон в ночь с 30 июня на 1 июля 2024 года: толкование по лунному календарю
1 липня о 0:27 розпочнеться 25-й місячний день Місяць перебуватиме у фазі спадання
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Павла Глоби для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає не сприймати події дня буквально, а сконцентруватися на самовладанні у будь-якій ситуації....
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 1 липня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба рекомендує цього дня зосередитись на поточних завданнях та зберігати самовладання у взаємодії з к....
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 червня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Тамара Глоба опублікувала з прогнозом на 24 червня для всіх знаків зодіаку, приділяючи особливу увагу турботі ....
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 28 червня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні Овнам чекає активний день Ваша енергія буде на висоті, і це слушний....
більше матеріалів
/-0,83053088188171-/ /-pc-/
Top