До зими сливи в желе стануть готовим десертом, яким ви зможете завершити святкову вечерю, подавши зі свіжими збитими вершками. Перевіреним рецептом консервування багатого врожаю слив діляться винахідливі латишки.
1. Налийте в каструлю води, додайте за смаком цукор. Можете не розмінюватися на дрібниці - сипте побільше, щоб сироп вийшов дійсно солодким, адже сливи дуже добре вбирають солодкість. Варіть, поки цукор не розтане, доведіть сироп до кипіння.
2. Вийміть кісточки зі слив (хоча, можна і залишити). Складіть плоди в стерилізовані банки, засипте желатином - на 500-750 мл банку покладіть 1 ст.л желатину.
3. Залийте сливи киплячим цукровим сиропом, банки відразу ж закрийте стерилізованими кришками. Кожну банку збовтайте, переверніть кришкою вниз і загорніть у ковдру. Так охолодіть до кімнатної температури і зберігайте в прохолодному темному приміщенні.