
Відомо, що неприємний запах тіла, що виникає при потовиділенні, викликається бактеріальною активністю на шкірі. Однак, крім бактерій, стверджують вчені, зіпсувати тілесний запах здатні також деякі продукти харчування.
Зокрема, до таких належить алкоголь - перший серед напоїв, що сприяють погіршенню запаху тіла. Фахівці пояснюють: при засвоєнні зі спирту виділяється нетоксична оцтова кислота, яка залишає організм в тому числі через пори в шкірі. Це і обумовлює неприємний аромат.
М'ясо також може зробити запах тіла гірше. Це, на думку вчених, пов'язано з тривалим періодом його перетравлення. М'ясні волокна можуть почати розкладатися, ще не встигнувши покинути організм.
Риба здатна «ділитися» своїм специфічним запахом з тілом людиною, а тому теж входить до цього списку. Вітамін В 4 (холін), що в ній міститься, має властивість наділяти наше тіло рибним душком.
Помідори у багатьох відношеннях корисний продукт, але зв'язок між неприємним запахом тіла і вживанням цих овочів було підтверджено експериментально. З'ясувалося, що на запах поту від людського тіла, впливають речовини каротиноїди (природні пігменти), що містяться в томатах і терпени (вуглеводи). При цьому ефект посилюється разом з кількістю з'їдених помідорів.
Крім того, «нагородити» поганим запахом може практично будь-яка капуста. У цьому овочі, навіть включаючи суперцінну брокколі, міститься сірка, яка при попаданні в організм розщеплюється на речовини зі специфічним запахом.
Молоко вимагає для свого нормального засвоєння спеціального ферменту, яким володіють далеко не всі дорослі люди. Якщо з його переварюванням є проблеми, це може виражатися і в тому, що піт після вживання молока буде пахнути неприємно.
Звичайно ж, в список увійшли також цибуля і часник. Джерело.