counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

Google стежить за користувачами смартфонів. Як позбутися від стеження


Переглядів: 201


Google стежить за користувачами смартфонів. Як позбутися від стеження

Компанія Google отримує інформацію про переміщення користувачів, навіть якщо ті відключили на своїх смартфонах функцію Location History. Проведене агентством Associated Press розслідування показало, що інформацію про місцезнаходження пристрою Google отримує завдяки тому, що деякі з його сервісів за замовчуванням налаштовані так, щоб автоматично зберігати цю інформацію.

У звіті Associated Press зазначається, що Google дізнається, де ви знаходитеся, в той момент, коли ви просто запускаєте на своєму смартфоні додаток Google Maps. Висновки розслідування підтвердили експерти в сфері комп'ютерних технологій з Прінстонського університету (США).

Так як же позбутися від стеження Google:
Після того як ви увійшли в свій обліковий запис, Google починає постійно стежити за веб-серфінгом навіть при використанні вами сторонніх сервісів. Тому перед входом до системи зніміть прапорець Залишатися в системі.

Щоб відкрити настройки облікового запису і конфіденційності, увійдіть до свого облікового запису, клацніть по аватарці в правому верхньому куті, а потім оберіть Аккаунт.

Особистий кабінет Google

Сторінку з настройками аккаунта перейдіть до розділу «Інструменти». Перший рядок - Особистий кабінет, де можна побачити всі використовувані сервіси та огляд вашої активності по кожному з них, яку Google зберігає. Клацнувши по посиланнях, ви відкриєте налаштування відповідного сервісу.

Як заборонити збір даних
Google запам'ятовує не тільки пошукові запити і поведінку в Мережі, але і відвідувані вами місця (за рахунок безперервної роботи геолокаційні сервісів), контакти і записи в календарі, що зберігаються на вашому Андроїд-смартфон, пошук і перегляд відео на YouTube. Однак цьому можна перешкодити. Прокрутіть сторінку з налаштуваннями облікового запису вниз до розділу Інструменти і виберіть там рядок Історія. Пересунувши повзунки в положення Відключити в кожній з шести категорій, ви забороните Google зберігати відповідні дані в майбутньому. Посилання Управління історією веде на сторінку з докладною інформацією, де вийде видалити окремі вже існуючі записи.

Нещодавно в Google з'явилася функція Мої активність, за допомогою якої користувач може переглянути всі свої дії в сервісах Google, і відключити збір інформації.

Як видалити профіль Google+
При реєстрації в Google автоматично створюється профіль у соціальній мережі Google+. Існує можливість його видалення. Не виходячи з розділу Історія, перейдіть його вниз до кінця до пункту Схожі настройки. Натисніть на кнопку Google+, щоб відредагувати налаштування. Прокрутіть сторінку з налаштуваннями Google+ до кінця вниз і клацніть по посиланню під підзаголовком Відключити Google+. Після введення даних для входу профіль Google+ можна видаляти.

Доступ до облікового запису
Крім Google до ваших даних мають доступ також численні додатки, включаючи навіть ті, які ви давним-давно стерли. Щоб позбавити програми права доступу, поверніться на сторінку з настройками аккаунта і в розділі Пов'язані додатки та служби натисніть Доступ до облікового запису. Виберіть непотрібну програму і в правій колонці клацніть по кнопці Заборонити доступ.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Мантра звільнення від стресу, страху та безсилля
Не можна недооцінювати силу звуків — у них є сила, що дозволяє подолати будь-які проблеми За допомогою мантр к....
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Повня: народні прикмети, обряди та ритуали
Ніч повного місяця вважається найзагадковішою У цей час Сонце, Земля і Місяць знаходяться практично на одній п....
Як відкрити грошовий канал
Як відкрити грошовий канал
Часто в житті трапляється так, що людина, незважаючи на прикладені зусилля і працю, не може не те щоб розбагат....
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
більше матеріалів
/-0,39358687400818-/ /-pc-/
Top