Щоб вибрати якісну рибу в супермаркеті, необхідно звернути увагу на її луску, понюхати тушку і натиснути на неї пальцем. Таку думку висловив глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков на прес-конференції, передав кореспондент АСН.
"Уникайте живу рибу, у якої відшаровується луска. Ви це бачите в супермаркетах часто-густо", - зазначив експерт. За його словами, це відбувається тому, що акваріуми, в яких знаходиться риба, заражені різними хворобами, оскільки їх ніхто не виморожуємо і не дезінфікує.
Так, свіжа, гарна риба запускається в нездорове середовище, де вона моментально заражається. При цьому він додав, що охолоджену рибу необхідно вибирати за такими якостями: її очі повинні блищати, а зябра бути рожевими.
Якщо кришталики очей риби помутніли, то від покупки варто утриматися. Крім того, за словами А. Чистякова, риба повинна пахнути свіжістю. Можна також натиснути на тушку – ямка повинна розпрямлятися. Якщо ж вм'ятина залишається, значить, в рибі почалися незворотні процеси і вона неякісна.
Нагадаємо, в районі Каховки Херсонської області забруднення води призвело до масового мору риби. Про це повідомив начальник Херсонського облдепартамента екології Юрій Попутько у себе в соцмережі.