counter
Стрічка новин
Вибрати все
28 Березня
Всі новини...

Бетонна вишиванка замість реліктових дерев: у Кривому Розі знищують старовинний парк


Переглядів: 359


Бетонна вишиванка замість реліктових дерев: у Кривому Розі знищують старовинний парк

Жителі Кривого Рогу стурбовані масовим вирубуванням реліктових дерев у старовинному парку під виглядом реконструкції, яка передбачає бетонні майданчики замість зелених насаджень. Про це повідомила представник ініціативної групи місцевих жителів Олександра Лисевич на прес-конференції, передав кореспондент АСН.

«Ми підозрюємо, що там просто йде будівництво - захоплення території для будівництва якихось розважальних центрів», - зазначила активіст. За її словами, реконструкція парку Гданцівський почалася в серпні минулого року. Однак замість благоустрою парку місцеві жителі вже рік споглядають суцільні будмайданчика з купами будівельного сміття.

Пізніше народний депутат Костянтин Усов, який виявився ініціатором будівництва на місці парку, представив жителям масштабний проект реконструкції вартістю 35 млн грн, в рамках якого заплановано 5000 кв. м парку викласти бетонною плиткою у вигляді вишиванки. Крім того, в проекті передбачені автомобільні майданчики на території парку, майданчики для дресирування собак тощо. 

вирубка заповідних лісів, будівництво на місці зелених насаджень, Гданцівський парк в Кривому Розі, вирубка реліктових дерев на території Гденцевского парку, реконструкція Гденцевского парку

Під це, як зазначила Лисевич, на території парку закладеного більше 80 років тому, вирубуються реліктові дерева. Більш того, він відноситься до заповідної території, і будь-які будівельні роботи там заборонені законом. На думку активіста, створенням найбільшої "вишиванки" на заповідній території виправдано умисне знищення екосистеми і реліктових дерев.

За її словами, ситуацію погіршує і те, що парк знаходиться між житловими будинками і чинним кар'єром, з якого постійно летить пил. Екологічна ситуація в місті і без того дуже складна, і цей парк є одним з небагатьох джерел свіжого повітря в місті. Тільки офіційно під "реконструкцію" парку повинні були вирубати 900 дерев, однак за оцінками місцевих жителів, вирубали вже вдвічі більше.

Багаторазові звернення місцевих жителів до всіх інстанцій не дали результатів, оскільки скарги «просто ходять по колу», а міськрада пояснює ситуацію тим, що проект реконструкції ухвалювали в Дніпрі. Правоохоронці відкрили два провадження, але розслідування стоїть на місці, НАБУ ж і зовсім не реагує на зловживання владою з боку народного депутата, який ініціював «реконструкцію».вирубка заповідних лісів, будівництво на місці зелених насаджень, Гданцівський парк в Кривому Розі, вирубка реліктових дерев на території Гденцевского парку, реконструкція Гденцевского паркуНагадаємо, в 2018 році в заповіднику Одеської області заплановано знищення унікальних дубових лісів, разом з якими зникнуть і занесені в Червону книгу тварини. Таку думку висловив координатор волонтерів Всесвітнього фонду дикої природи в Україні Андрій Плига на прес-конференції.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
Любовний приворот: як закохати в себе чоловіка
За допомогою любовного привороту можна довго прив'язати чоловіка до себе, закохати його в себе і навіть поверн....
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Як розірвати енергетичний зв'язок із чоловіком
Енергетичний зв'язок із чоловіком після розставання не зникає безвісти Жінка продовжує підживлювати свою енерг....
більше матеріалів
/-0,23854899406433-/ /-pc-/
Top