Куряче м'ясо — це відмінне джерело білка. Чималу роль грає і його доступна ціна. Однак, недавній звіт Оксфордської академії вказує на різко зростаючу кількість і розмір білих смуг на курячих грудках. І хоча ці смуги абсолютно безпечні при вживанні, вони вказують на те, що кури росли занадто швидко.
У наведеному прикладі курячі грудки з буквою А нормальні. Біла смуга на них зовсім маленька або взагалі відсутня. На грудках В смуга помірного розміру, а на грудях С – велика. Наявність білих смуг вказує на більш високий вміст жиру (на 22% більше, ніж в грудках без білої смуги) і більш жорстке м'ясо.
Оксфордська академія повідомляє, що темпи зростання курчат збільшилися на 400% в порівнянні з 1957 роком. У доповіді наголошується, що це зростання в значній мірі засноване на генетиці, хоча в деяких випадках це пов'язано з введенням гормонів.
Фермери піддають своїх курей впливу гормонів і генетичних удосконалень, які змушують курей рости з нездоровою швидкістю, викликаючи м'язову дисфункцію.