counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Проти насильства і одностатевих шлюбів: церкви вимагають створити орган для захисту дітей


Переглядів: 134


Проти насильства і одностатевих шлюбів: церкви вимагають створити орган для захисту дітей

Всеукраїнська хода на захист прав дітей та сімейних цінностей під гаслом «Щаслива сім'я - здорова Україна» пройде в Києві 2 червня. Про акцію сьогодні розповіли журналістам представники духовенства.

Колона, очолювана лідерами церков і релігійних організацій, пройде від Софійської площі до будівлі парламенту, щоб звернути увагу на загрози традиційним сімейним цінностям і такі духовні проблеми в суспільстві, як сімейне насильство, аборти, сурогатне материнство, соціальне сирітство, одностатеві шлюби, а також закликати керівництво держави - створити окремий орган, який би відповідав за сімейну політику і розв'язував проблеми, що виникають у сучасних сім'ях.

«Ми виходимо, щоб сказати, що сім'ї функціонують, вони є серед нас. Ми хочемо не тільки підкреслити якісь проблеми, що існують у нашому суспільстві, але і готові запропонувати певні відповіді», - каже голова оргкомітету, єпископ Києво-Житомирської дієцезії Римсько-Католицької Церкви в Україні Віталій Кривицький.

«Коли йдеться про розлучення - це велика проблема, бо особливо за останнє десятиліття фундаментально змінюється погляд на шлюб, - бере слово архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій Зоря. - Шлюб перетворюється просто на форму якогось тимчасового життя, а не на обов'язок, спільне рішення, визначене на все життя. Зараз навіть законодавство так влаштовано, що можна укласти шлюб за кілька годин і, по суті, - розлучитися так само. Якщо немає сім'ї, якщо немає середовища, де народжуються і виховуються діти, то у суспільства немає майбутнього. Ми говоримо про будівництво європейської України, про демократичні, соціальні, економічні, політичні реформи. Тільки для кого будуть ці реформи через одне-два покоління, для кого буде ця держава, якщо не буде людей?».

«На жаль, вже в багатьох країнах стало традицією проведення гей-парадів, говорить шейх, заступник Муфтія України Рустам Гафурі. - Дозволено реєструвати одностатеві шлюби офіційно. Одностатевим же парам закон надає можливість усиновлювати дітей. Всі ці впровадження гендерних технологій відбуваються під прикриттям понять «толерантності» і нібито «терпимого ставлення», яке передбачає таке ставлення до самого явища збоченої сексуальності і терпимості до вчинення гріхів. У результаті така політика за декілька десятків років призвела до узаконення розпусти і аморальної поведінки».

«Перше, про що говорить Всеукраїнська Рада Церков і активісти сімейного руху - це пряма загроза самобутності українського народу і української нації, - заявляє представник УГКЦ протоієрей Олекса Петрів. - Це дії всупереч вимогам української Конституції, а саме - держава взяла на себе зобов'язання дбати про культуру, самобутню і національну традиції. Ось цієї турботи щодо сімейної політики явно занадто мало».

Віктор Ковальчук

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як зберегти життєву енергію та сили
Як зберегти життєву енергію та сили
Апатія, депресія та роздратування — все це є першою ознакою витоку життєвої сили Захистити себе від цього, а т....
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
4 прикмети щасливого дня: як зробити щоранку добрим
Прикмети допомагають нам робити наше життя кращим і яскравішим Найважливіше у кожному новому дні — його почато....
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні варто звернути увагу на свої внутрішні відчуття та інтуїцію Можливо....
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 25 на 26 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 23:45 розпочнеться 19-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 26 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ви можете відчувати особливе хвилювання та енергію у стосунках Це п....
більше матеріалів
/-0,40303802490234-/ /-pc-/
Top