counter
Стрічка новин
Вибрати все
29 Березня
28 Березня
Всі новини...

Психологи пояснили, чому лаятися - не так вже й погано


Переглядів: 176


Психологи пояснили, чому лаятися - не так вже й погано

Ви звикли до того, що лайка - ознака безграмотної і некультурної людини? Психологи вважають, що це найчастіше зовсім не так! Чому? У міру того, як ми росли, нам, починаючи з раннього дитинства, раз по раз повторювали, що лаятися не можна - бо це некультурно, неввічливо, і так, мовляв, роблять тільки погані і неосвічені люди.

Так, наше суспільство звикло дивитися на тих, хто часто лається, як на неосвічених людей із самого дна суспільства, але чи так це насправді? Результати недавнього наукового дослідження довели, що багато любителів лихослів'я куди розумніші, ніж їх сприймають оточуючі.

Дуже багато людей абсолютно щиро вважають, що люди, які часто перемежовуються свою мову лайкою, роблять це лише тому, що їхній словниковий запас недостатньо багатий для того, щоб висловити свої думки інтелігентно, але психологи Крістін Джой з Коледжу Маріст і Тімоті Джей із Массачусетського коледжу ліберальних мистецтв категорично не згодні з цією думкою.

Відповідно до результатів їхнього дослідження, люди, які часто використовують табуйовані слова, в більшості випадків здатні майстерно використовувати і звичайну, не обсценную лексику. «Люди, які користуються табуйованими словами, роблять це, як правило, знаючи сенс кожного слова і виразу, а також всіх тих, часом дуже тонких нюансів, без яких просто не можна правильно застосувати ту чи іншу образу», - пишуть у своїй статті дослідники. «Здатність правильно вживати ці слова щодо об'єкта і ситуації вказують не на менші, а на великі лінгвістичні знання».

Ще одне дослідження використовувало пошукових «роботів» для аналізу декількох тисяч статусів у Facebook, перевіривши їх на лайки, а також на слова, характерні для спроб щось приховати. Результати дослідження виявилися досить несподіваними - вони показали, що люди, які частіше використовують лайку, з куди більшою ймовірністю виявляються більш чесними, ніж інші. Так що... якщо ви перемежовуєте свою мову лайкою, немов справжній матрос, швидше за все, ви чесна і розумна людина.

Також психологи вважають, що люди, які не соромляться лаятися на людях, часто більш впевнені в собі, а також більш щирі, ніж ті, хто завжди ввічливі, навіть якщо їм насправді хочеться вилаяти співрозмовника останніми словами. Висновки цих досліджень підтверджують і інші джерела. Наприклад, коли під час розслідування поліцією злочинів підозрюваним оголошується, у чому їх, власне, підозрюють, невинні люди, як правило, заперечують свою провину куди більш експресивно і нецензурно, ніж ті, хто дійсно винен, і якщо ви починаєте обурюватися і лаятися, почувши, що вас у чомусь звинувачують, це викликає до вас більшу довіру.

Виходить, лаятися насправді не так вже й погано! І коли хтось із ваших друзів вкотре почне обурюватися тим, що ви не можете сказати ні фрази без міцного слівця, скажіть йому, що ви просто чесні, відверті і не тримайте нічого в собі.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні у вас може виникнути почуття втоми чи розчарування через несподіван....
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 29 березня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) На сьогоднішній день ваші пристрасність та романтичні настрої будуть на піку....
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Таролог Анжела Перл підготувала гороскоп на 29 березня 2024 року, закликаючи деяких представників знаків зодіа....
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 29 березня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
29 березня астролог Павло Глоба радить приділити увагу особистим питанням Можливі розчарування та непорозумінн....
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 29 березня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
29 березня на багатьох чекає насичений, але неоднозначний день згідно з прогнозом астролога Тамари Глоби Ділов....
більше матеріалів
/-0,29372787475586-/ /-pc-/
Top