counter
Стрічка новин
Вибрати все
19 Квітня
18 Квітня
Всі новини...

Українські клуби заробили у єврокубках 35 млн євро


Переглядів: 63


Українські клуби заробили у єврокубках 35 млн євро

Київське "Динамо" і донецький "Шахтар" синхронно завершили виступи в єврокубках, поступившись римським "Лаціо" і "Ромі" в плей-офф Ліги Європи і Ліги чемпіонів. Сайт  Sportstavki.online повідомляє, скільки призових заробили всі українські клуби в Європі в цьому сезоні.

"Шахтар": 24,7 мільйона євро

Краще за всіх виступив у Європі "Шахтар", якому по праву чемпіона України не потрібно було грати в кваліфікації Ліги чемпіонів. У груповому раунді гірники змогли обіграти на стадіоні "Металіст" у Харкові, який став для "Шахтаря" домашнім, всіх своїх супротивників - "Фейєноорд", "Наполі" і "Манчестер Сіті". За рахунок того, що вийшло виграти і в Роттердамі у "Фейєноорда" і набрати 12 очок, донецький клуб фінішував на другому місці в своїй групі і отримав разом із путівкою в плей-офф 12 мільйонів євро (6 - за 4 перемоги і 6 - за вихід в 1\8 фіналу).

Також "Шахтар" автоматично отримав 12,7 млн ​​євро за потрапляння до групового раунду Ліги чемпіонів. Разом доходи гірників в єврокубках цього сезону склали 24,7 млн ​​євро. Також "Шахтар" більше всіх приніс очок у скарбничку України в таблиці коефіцієнтів, але це не допомогло залишитися на восьмому місці - тепер, згідно з рейтингом асоціацій УЄФА, українська ліга стала дев'ятою.

Зараз "Шахтар" знаходиться на межі великої реконструкції - потихеньку закінчуються запаси бразильців, так як Фред збирається в "Ман Сіті", Бернард не бажає продовжувати контракт, а Тайсон і Марлос не стають молодшими. Велика ймовірність, що покине "Шахтар" за підсумками сезону головний тренер - португалець Фонсека, якого сватають у ряд англійських клубів. У такій ситуації "Шахтар" навряд чи зможе знову вийти в плей-офф Ліги чемпіонів, хоч і знову отримає пряму путівку в групу, якщо зможе виграти чемпіонат України.

"Динамо": 6 млн євро

Київське "Динамо" не зуміло пройти кваліфікацію Ліги чемпіонів, поступившись у ній швейцарському "Янг Бойз", але це, напевно, було й на краще - команда Олександра Хацкевича була не готова до конкурентної гри в головному єврокубковому турнірі, а ось у Лізі Європи змогла проявити себе і гідно виступити, поповнивши скарбничку єврокубкового рейтингу.

"Динамо" вдалося пройти в кваліфікації Ліги Європи португальський "Марітіму", а потім зайняти перше місце в групі з албанським "Шкендербеу", сербським "Партизаном" і все тим же "Янг Бойз", якому вдалося помститися за виліт із Ліги чемпіонів уже дуже скоро. У плей-офф Ліги Європи команда Хацкевича змогла пройти АЕК після двох нічиїх, але потім поступилася "Лаціо".

У підсумку "Динамо" отримало 420 тисяч євро за гру в третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів, 260 тисяч - компенсації за непопадання в груповий раунд, 2,6 млн євро - призові за набрані очки в групі Ліги Європи і нарешті 1,25 млн - призові за гру в плей-офф ЛЄ. Разом вийшла сума, що перевищує 6 мільйонів євро - як бачимо, навіть саме потрапляння в груповий раунд Ліги чемпіонів оцінюється вище успішного виступу в ЛЄ, але молода команда "Динамо" змогла набратися досвіду, який стане в пригоді їй в наступному сезоні.

"Зоря": 3,32 млн євро

Луганська "Зоря" цього разу потрапила у груповий раунд Ліги Європи без відбору і була дуже близька до того, щоб уперше пробратися в плей-офф. Луганчани почали свої виступи з несподіваної домашньої поразки від шведського "Естерсунда", але виявилося, що ця команда буде не аутсайдером групи, а лідером.

Потім "Зоря" не менше несподівано, але вже зі знаком плюс, виграла у "Атлетика" в Більбао і здолала вдома "Герту", піднявшись на друге місце в таблиці після першого кола. На жаль, але друге коло "Зоря" провалила - їй не вдалося взяти очки в Берліні і в Швеції, а у вирішальному матчі з "Атлетиком" на своєму полі "Зоря" поступилася 0:2, коли їй потрібно було вигравати. У підсумку - 3 місце в групі і 3,32 млн євро як призові за гру в Лізі Європи.

"Олександрія": 480 тисяч євро

"Олександрія" була дуже близька до того, щоб приєднатися до "Зорі" і "Динамо" в груповому раунді Ліги Європи - їй вдалося в кваліфікації пройти неабияку румунську "Астру" завдяки домашній перемозі 1:0, а потім українська команда грала з досвідченим у Європі білоруським БАТЕ. Гра в Борисові завершилася внічию 1:1, а в Олександрії українцям навіть вдалося повести в рахунку, після реалізованого пенальті, але дубль Іванича після перерви перекреслив надії "Олександрії" пробитися далі, після чого клуб отримав 480 тисяч євро призових і покинув Лігу Європи.

"Олімпік": 235 тисяч євро

Донецький "Олімпік" зіграв лише два матчі у кваліфікації Ліги Європи з ПАОКом. На своєму полі в Києві донецькій команді вдалося зіграти внічию 1:1, а ось у Салоніках "Олімпік" програв 0:2 і не зміг пройти сильну грецьку команду, яка зараз бореться за чемпіонський титул у себе в чемпіонаті з АЕКом і "Олімпіакосом".

Єврокубкові змагання тривають вже без українських команд. Фаворитом Ліги чемпіонів за версією Вінлайн є іспанська "Барселона" (3.5), а ось у Лізі Європи вище всіх оцінюються шанс іншого іспанського клубу - "Атлетико" (2.33).


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні вам слід проявити помірність у своїх діях та рішеннях Намагайтеся н....
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 19 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша енергія та пристрасть будуть на найвищому рівні, що зробить ва....
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба закликає 19 квітня приділити увагу здоров'ю та провести профілактичні процедури, які зміцнюють орг....
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Гороскоп від Анжели Перл на 19 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку.
Анжела Перл повідомила, що 19 квітня 2024 року надається можливість дізнатися про цінну інформацію, яка може с....
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп на 19 квітня 2024 року від Тамари Глоби для всіх знаків Зодіаку
Згідно з гороскопом Тамарою Глобою на 19 квітня 2024 року, важливо проявити серйозність і уникати витрати часу....
більше матеріалів
/-0,53070282936096-/ /-pc-/
Top