counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
23 Квітня
Всі новини...

Як розпізнати депресію? 7 прихованих симптомів, які важливо не пропустити


Переглядів: 575


Як розпізнати депресію? 7 прихованих симптомів, які важливо не пропустити

1. Несподіваний потяг до самотності
Якщо знайомий завжди любив тишу і вів замкнутий спосіб життя - це одне. Інша справа, коли товариський і цілком собі екстравертований персонаж раптом втрачає інтерес до зовнішнього світу і шукає усамітнення. Звичайно, всім нам періодично потрібен тайм-аут, відпочинок від яскравих вражень і великого кола зобов'язань. Але якщо ізоляція затягнулася, людина геть відмовляється від колишніх захоплень, друзів, поводиться підкреслено нелюдимо і пофігістично... щось тут не так. Бийте на сполох, очевидною є втрата інтересу до життя.

2. Неадекватна реакція на події
Його зачепили за живе, відняли найдорожче, але він ніяк не відреагував? Образили, принизили, натиснули на почуття гордості - і він покірно погодився? Це реакція «жертви», яка вимагає уваги. У депресивному стані наші почуття нас підводять, ми перестаємо відчувати біль, здивування, наснагу, щастя, хоча все ще можемо грати їх на публіку. Саме тому навмисна радість під час чорної смуги життя теж може бути маскою, щоб уникнути зайвих питань. Спробуйте розговорити партнера, дізнатися його справжні емоції.

3. Недоглянутий зовнішній вигляд
Проблеми з охайністю - ще один маркер депресії, коли у людини просто немає сил займатися побутовими питаннями, підтримувати правила гігієни або нормально харчуватися. Такі люди безпричинно худнуть або набирають вагу, перестають приділяти увагу зачісці, одягу, дому, носять дивні балахони і зовсім з цього приводу не комплексують. Особливо ненормально, якщо ця людина завжди був акуратною і в минулому носила накрохмалені сорочки.

4. Залипання на проблемі
Мозок депресивного хворого зависає так само, як і комп'ютерна програма, - в ньому поселяється вірус, який роз'їдає тіло зсередини, підпорядковуючи собі всю вільну енергію. Така людина зациклюється на проблемі, при цьому його нервова система виснажується і не може знайти рішення. Вихід? Допомогти другу переключитися, витягнути його на відпочинок, змусити відіспатися, відкласти уявну жуйку в сторону. Інакше на зміну активності прийде апатія, безсоння, розсіяна увага і втрата інтересу до життя. Нав'язливий пошук відповідей на всі питання - не вихід, у цьому стані мало реальної дії. Треба переключатися зовні.

5. Зміна робочого графіка
Депресивний розлад може як придушити бажання працювати, так і зробити з людини божевільного трудоголіка. Чому? Одних людей напружений графік відволікає від негативних думок, допомагає заповнити життя хоч якоюсь подобою сенсу, компенсувати кар'єрними досягненнями внутрішню порожнечу. Інші, навпаки, відчувають повне розчарування у всьому, безглуздість праці, грошей, звичного ритму життя. Тому швидко втомлюються, часто беруть лікарняні і шукають будь-які відмовки, аби пропустити корпоративні свята.

6. Психосоматичні дисфункції

Наш настрій впливає не тільки на світосприйняття, а й на самовідчуття. Збій у гормональній системі, тривалі стреси і пригнічений стан негативно відбиваються на серці, шлунку, нирках і статевій системі. Несподівані больові напади в грудях, імпотенція, фригідність, виразка шлунка, мігрень, проблеми з диханням, шкірою, неконтрольовані панічні реакції - все це вторинні ознаки депресії, наслідок тривалого напруження, яке впливає на тіло. Ось чому не варто відтягувати похід до психолога.

7. Розмови про сенс життя
Цей параметр здається дивним, ось тільки депресія змушує людину багато про що задуматися, почати копатися в своєму минулому, безплідно мудрувати, тільки б знайти хоч якусь причину жити і отримувати задоволення від сірого існування. Люди в пригніченому настрої часто заводять філософські дискусії, перебільшують масштаби катастроф і надто узагальнюють свої проблеми: «завжди так було», «ніщо вже не врятує», «така доля людства, ми - нікчемні піщинки космосу».

Як допомогти перемогти депресію?
Насамперед запам'ятайте, що знецінення або висміювання проблеми не спрацюють вам на руку. Ніякі «вистачить нити», «посміхнися світу» або «забий на все» не допоможуть людині викинути розумову жуйку, перестати концентруватися на негативі, запиваючи біль алкоголем. Ваш енергійний стусан під зад не допоможе, не надихнуть його і зміна місця проживання, нові друзі або активні заняття спортом. Причина глибше, депресія - це не примха, але хвороба, яка вимагає обережного підходу і м'якого лікування. Ніж займатися самодіяльністю, краще поясніть близькій людині необхідність професійної допомоги з боку, приведіть його за руку до хорошого психолога.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні може бути днем, коли вам варто виявити більше терпіння та витримки ....
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
Любовний гороскоп на 25 квітня 2024 року: що обіцяють астрологи
♈️ Овен (21 березня - 19 квітня) Сьогодні ваша пристрасть та енергія будуть на високому рівні, що зробить вас....
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
Сон у ніч з 24 на 25 квітня 2024 року: тлумачення за місячним календарем
25 квітня о 22:19 розпочнеться 18-й місячний день Фаза Місяця – спадна
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Павла Глоби на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Павло Глоба 25 квітня 2024 року радить виявляти обережність, контролювати свої емоції та дії, оскільки необдум....
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Гороскоп від Анжели Перл на 25 квітня 2024 року для всіх знаків Зодіаку
Четвер, 25 квітня 2024 року, був оголошений відомим астрологом Анжелою Перл днем чудес та вигідних пропозицій ....
більше матеріалів
/-0,37431597709656-/ /-pc-/
Top