counter
Стрічка новин
Вибрати все
25 Квітня
24 Квітня
Всі новини...

Без реабілітації та належного догляду: як в Україні живуть діти з психічними розладами


Переглядів: 64


Без реабілітації та належного догляду: як в Україні живуть діти з психічними розладами

Відсутність необхідної реабілітації призводить до того, що дітей з психічними розладами з віком переводять з одного інтернату в інший, позбавляючи можливості на соціалізацію. Таку думку висловив представник УГСПЛ, співавтор звіту "Права дитини та психічне здоров'я" Богдан Мойса на прес-конференції, передав кореспондент АСН.

"На жаль, через хвороби, через відсутність послуг за місцем проживання дітей фактично позбавляють свободи, оскільки утримують в інтернатних установах або психіатричних відділеннях", - зазначив експерт. За його словами, серед всіх людей з проблемами психічного розвитку 22% - це діти і підлітки, хоча насправді, згідно з думкою фахівців, серед дітей цей показник набагато вище, і багато хто з них залишаються без психічної допомоги.

Серед таких експерт зазначив дітей з депресіями, поведінковими розладами, пост-травматичними і стресовими розладами. При цьому він додав, що значна частина дітей з проблемами психічного розвитку утримується в будинках-інтернатах, основним напрямком діяльності яких є догляд, оскільки адміністрація таких установ відмовляється від реабілітації своїх вихованців.

"Відсутність реабілітаційних компонентів і призводить до того, що шлях дитини з інтернатного закладу в багатьох випадках лежить тільки в інший інтернат", - додав Б. Мойса. Так, зокрема, цілий ряд установ, де утримуються діти не тільки з психологічними, а й з фізичними проблемами, не пристосовані для особливих потреб своїх вихованців.

Наприклад, знаходяться на другому поверсі і вище без необхідних ліфтів. Також спостерігається величезний брак персоналу по догляду за такими дітьми. У той же час окремі випадки усиновлення дітей з такими порушеннями іноземцями доводять, що дуже часто їхнє здоров'я можна значно поліпшити.

Більше того, навіть побіжне спілкування з вихованцями таких інтернатів дозволяє стверджувати, що вони цілком могли б отримати певні навички і виконувати нескладну роботу, вчитися. Так, наприклад, вони займаються плетінням з бісеру і продають свої вироби через інтернет, але їх ніхто не навчив рахувати зароблені гроші.

Нагадаємо, забезпечення протезами та реабілітацією людей з інвалідністю з боку держава буде здійснюватися за схемою "гроші підуть за людиною". Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
7 причин запалювати в будинку свічки щодня
Свічки створюють енергетику гармонії та затишку, і їх правильне використання здатне змінити життя на краще Фах....
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Як за допомогою перестановки меблів покращити взаємини у сім'ї
Правильна енергетична обстановка в будинку понад усе Якщо ви відчуваєте, що у вас починалися якісь проблеми з ....
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Створювальне мислення: як притягувати бажане силою думки
Наші думки та психологічні настанови впливають на події, які відбуваються в нашому житті Викорінити негатив і ....
Як залучити гроші: три ефективні способи
Як залучити гроші: три ефективні способи
Якщо ви хочете вирішити всі свої фінансові труднощі та залучити гроші в будинок, то рекомендуємо вам три надій....
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
Робоче місце з фен-шуй: створюємо свій успіх
На роботі людина проводить майже 30 відсотків усього життя Щоб забезпечити себе удачею, необхідно правильно на....
більше матеріалів
/-0,42480611801147-/ /-pc-/
Top