counter
Стрічка новин
Вибрати все
7 Травня
6 Травня
Всі новини...

Військові пенсіонери знову збираються на мітинг під Радою. Що вони вимагають


Переглядів: 5717


Військові пенсіонери знову збираються на мітинг під Радою. Що вони вимагають

Сьогодні з 10 ранку біля Верховної Ради почнеться 9-й етап Всеукраїнської акції протесту пенсіонерів силових структур проти "антисоціальної політики уряду". Учасники акції також пройдуться маршем до Адміністрації Президента, Кабінету Міністрів і Міністерству соцполітики України, передає АСН.

Мета протесту - попередити народних депутатів, керівників центральних органів влади і громадськість про негативні наслідки і неприпустимість політики уряду щодо захисників і всіх пенсіонерів країни, яка веде до розвалу держави.

Пенсіонери вимагають від Ради не приймати Проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо перерахунку пенсій осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб".

Також - скасувати постанову КМУ № 1052 від 27.12.2017 року, провести перерахунок і виплату перерахованих пенсій військовим пенсіонерам та деяким іншим особам всіх відомств сектора безпеки і оборони України, відповідно до постанови КМУ № 704 від 30.08.2017 року з 01.01.2018 року і виплату перерахованих пенсій пенсіонерам органів внутрішніх справ відповідно до постанови КМУ від 11.11.2015 р. .. № 998 з 01.01.2016 р. відповідно до вимог чинного Закону України № 2262-XII та інших чинних нормативно-правових актів.
3. Внести необхідні зміни, розглянути і прийняти постанову ВРУ №7492 від 17.01.2018 р.". Про деякі питання пенсійного забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб".

Також пенсіонери-силовики вимагають привести постанову КМУ від 21.02.2018 р. №103 "Щодо перерахунку пенсій особам, звільненим з військової служби, та деяким іншим категоріям осібˮ у відповідність Конституції України, Закону України № 2262" Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та інших осібˮ, усунення дискримінаційних, дискредитаційних і демотивуючих норм (зокрема, в частині розміру та складових грошового забезпечення для обчислення, перерахунку та виплати пенсій, поновлення розміру першого тарифного розряду в розмірі ін прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня календарного року і т.п.).

Ще одна вимога - припинити розробку законотворчих ініціатив з питань перерахунку раніше призначених пенсій і ініціювати скасування підпункту 2 пункту 9 Прикінцевих та перехідних положень Закону України від 03.10.2017 р. №2148 з підготовки та подання на розгляд ВРУ законопроекту про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення, а також - передати систему соціального захисту військовослужбовців в Комітет ВРУ з питань національно безпеки і оборони, структурного підрозділу КМУ, який займається питаннями національної безпеки і оборони з виділенням необхідної чисельності працівників і необхідним матеріально-технічним забезпеченням.

Пенсіонери вимагають також створити робочу групу з проблемних питань, створити слідчу комісію з розслідування "порушення Прем'єр-міністром України Гройсманом В.Б., віце-прем'єр-міністром Розенко П.В., Міністром соцполітики Ревою А.А., його заступником Шамбір М . М. і іншими окремими державними службовцями КМУ присяги державного службовця, з подальшим їх звільненням з державної служби ".

Пенсіонери також вимагають доручити Генпрокуратурі України провести детальне розслідування з повним відшкодуванням нанесення шкоди кожному військовослужбовцю за багаторічне (з 2007 р .. по теперішній час) незаконне утримання з ним грошового забезпечення єдиного соціального внеску на обов'язкове державне пенсійне страхування та на соціальне страхування на випадок безробіття.

Главі СБУ пропонують ініціювати перевірку всіх установ Пенсійного фонду України на предмет витоку інформації персональних даних силовиків.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Емоційна «детоксикація»: шлях до внутрішньої гармонії за 5 простих кроків
Через час кожній людині потрібно звільнення від негативних емоцій, які, на жаль, накопичуються в нашій свідомо....
Мотивуючі цитати для Стрільців
Мотивуючі цитати для Стрільців
Стрільці — одні з найуспішніших людей Це стосується як амурної сфери, так і роботи, бізнесу, захоплень
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Просіть поради тільки у них: Наймудріші Знаки Зодіаку
Люди, народжені під цими Знаками Зодіаку, наділені природною мудрістю і глибоким розумінням законів життя Пред....
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Гороскоп Павла Глоби на тиждень з 6 по 12 травня 2024 року
Павло Глоба — один із найкращих астрологів сучасності Його особливість — величезний досвід та багатосторонній ....
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Гороскоп неординарных личностей, рожденных на стыке Знаков Зодиака
Напевно, ви помічали, що люди, які народилися на стику перебування Сонця в двох різних знаках Зодіаку, дуже не....
більше матеріалів
/-0,33959412574768-/ /-pc-/
Top