counter
Стрічка новин
Вибрати все
17 Квітня
16 Квітня
Всі новини...

МОЗ скасував медогляди і прийом лікарів за талонами


Переглядів: 1956


МОЗ скасував медогляди і прийом лікарів за талонами

З 13 березня набув чинності наказ Міністерства охорони здоров'я України, яким скасовується необхідність лікарям заповнювати всілякі форми, карти і талони, передають Факты.

Як заявили в прес-службі відомства, відтепер медичні працівники не зобов'язані заповнювати, обробляти і зберігати облікові форми, які вже давно втратили актуальність, але роками залишалися «рудиментом радянської папероорієнтованої системи охорони здоров'я».

«Разом з тим, Міністерство охорони здоров'я починає перехід на цивілізовану модель викликів лікарів додому і використання класифікації ICPC-2 в щоденній практиці лікарів. Ну і важливо, що МОЗ визнає студентів звичайними людьми, а медична карта дитини для вступу до школи і дитячий садок відтепер є непотрібною», - сказано в повідомленні.

Вказується, що згідно з наказом втрачають силу такі форми, як «Талон для реєстрації заключних (уточнених) діагнозів», «Контрольна карта диспансерного спостереження», «Медична карта студента № __», «Талон на прийом до лікаря», «Талон амбулаторного пацієнта» , «Медична карта дитини (для дошкільного та загальноосвітнього навчальних закладів)» і «Книга запису викликів лікарів додому».

При цьому виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун зазначила, що в світі давно відмовилися від такого поняття як «диспансеризація» - регулярний огляд здорових людей.

«Диспансеризація не існує і не визнається в цивілізованих країнах світу як ефективна модель охорони здоров'я. Крім того, майже всюди "диспансеризація" в Україні проводиться на папері. По суті, лікарі заповнювали стоси форм, які взагалі не мали ніякого сенсу. Україна переходить на модель регулярних скринінгових оглядів за групами ризику з середини року. Ця модель є традиційною для цивілізованих країн світу», - зазначила глава МОЗ.

Вся звітність зводиться до 4 цифр в день: загальна кількість звернень до лікаря дорослих і дітей і кількість відвідувань дорослих і дітей вдома. У студентів буде звичайна амбулаторна карта, а діти повинні пройти тільки звичайні медичні огляди у лікаря і отримати стандартну довідку.

З розгортанням електронної системи охорони здоров'я, як відзначають в Міністерстві, всі записи в журналі будуть формуватися автоматично по записах амбулаторної картки. В результаті має залишитися тільки один вид амбулаторної картки, який буде враховувати особливості надання медичної допомоги дорослим і дітям.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Гороскопи на 18 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
Гороскопи на 18 квітня 2024 року від Павла та Тамари Глоби, а також прогноз від Анжели Перл.
18 квітня віщує день, насичений можливостями та викликами для всіх знаків зодіаку Можливо, ви відчуєте приплив....
Як усунути негативні прив'язки за допомогою свічки
Як усунути негативні прив'язки за допомогою свічки
Токсичні стосунки не приведуть ні до чого хорошого, і для того, щоб захиститися від негативного впливу, важлив....
Енергетика людини: відмінності та особливості кожного типу
Енергетика людини: відмінності та особливості кожного типу
Кожна людина має певну енергетику Зрозумівши, до якого типу належить ваше енергетичне поле, ви зможете викорис....
Яким знакам зодіаку найчастіше не щастить у коханні
Яким знакам зодіаку найчастіше не щастить у коханні
Деякі Знаки Зодіаку власноруч знищують любов, а провиною всьому їх характерні особливості Гороскоп любові допо....
Токсичні психологічні прив'язки: як розірвати порочне коло залежності
Токсичні психологічні прив'язки: як розірвати порочне коло залежності
Токсичні прив'язки можуть з'явитися у кожної людини, але не завжди з ними легко справлятися У цьому вам можуть....
більше матеріалів
/-0,27231788635254-/ /-pc-/
Top