counter
Стрічка новин
Вибрати все
23 Квітня
22 Квітня
Всі новини...

10 продуктів, які без шкоди фігурі можна їсти на ніч


Переглядів: 2820


10 продуктів, які без шкоди фігурі можна їсти на ніч

Багатьом знайома ситуація, коли гостре почуття голоду починає дошкуляти якраз тоді, коли треба йти в ліжко. Особливо в такі моменти страждають люди, які дотримуються суворої дієти - адже вважається, що вечерю треба закінчувати не пізніше ніж за дві години до сну. В такому випадку виручить легкий перекус продуктами, які швидко наситять організм з користю для нього. Головне, бути готовим до таких атак голоду і завжди тримати в холодильнику правильний набір продуктів, а також - вживати їх у помірній кількості.

1. Овочі

Практично всі овочі містять багато клітковини і мало калорій, що дозволить швидко наситити організм без шкоди фігурі. Виняток становить хіба що картопля, а ось помідори, огірки, капуста, солодкий перед або морква стануть дуже вдалим перекусом. Їх можна з'їсти в сирому вигляді, а можна у вигляді тушкованого з невеликою кількістю соняшникової олії або приготованого на парі рагу.

2. Фрукти

Не менш корисними на ніч стануть і фрукти. Вони будуть більш доречні, якщо перед сном захочеться чогось солоденького. Ідеальним варіантом буде яблуко - його можна з'їсти сирим чи запекти в духовці, додавши трохи волоський горіхів і кориці. А ось груші їсти на ніч дієтологи не радять - продукт важко засвоюється і стане небажаним вантажем для травлення.

3. Кисломолочні продукти

Ідеальним продуктом для вгамування нічного голоду стануть кисломолочні продукти. Вони добре засвоюються, швидко насичують організм і покращують роботу кишечника. Невелика порція нежирного сиру з половиною чайної ложки меду або ягодами дозволить наситити організм, а склянка кефіру ще й посприяє нормалізації травлення.

4. Сухофрукти

Ці продукти також будуть доречні як нічний перекус, але варто мати на увазі, що сухофрукти дуже калорійні, тому порція перед сном має становити не більше 10-15 г. Найбільш вдалими будуть фініки - вони містять багато вітамінів і сприяють швидкому засипанню.

5. Горіхи

Мигдаль, фундук, волоські горіхи та інші дозволять швидко вгамувати голод. Однак у випадку з горішками потрібно вміти швидко зупинитися: через високу калорійність з'їдати можна не більше 10 штук. Ідеальним вибором стане мигдаль - він стабілізує рівень холестерину і тригліцеридів - двох основних факторів ризику серцево-судинних захворювань. Крім того, у мигдалі міститься магній, який вважають справжньою «таблеткою сну».

6. Чай з імбиром

Нерідко організм плутає голод зі спрагою, тому, за порадою дієтологів, часто бажання щось з'їсти зникає після кількох ковтків води. Якщо ж води зовсім не хочеться, виручить чай. Цей напій зігріє і наситить, а імбир, крім очевидних переваг для імунітету, позбавить від стимулюючого нервову систему кофеїну, який міститься у чаї, що дуже важливо перед сном.

7. Молоко з медом

Тепле молоко перед сном вважається кращим засобом для стимулювання сну. Вчені встановили, що амінокислоти, що містяться в молоці, призводять до вироблення гормону серотоніну, що допоможе впоратися зі стресом і негативом, які не дають заснути вчасно. В молоко можна додати ложку меду, який, хоч і збільшить кількість калорій, але і вплине на рівень серотоніну, що також не буде зайвим для м'якого засинання.

8. Ягоди

Якщо в морозилці є заморожені ягоди, можна побалувати себе десертом перед сном - у поєднанні з двома ложками вершків перекус буде неймовірно смачним. Ідеальним вибором буде чорниця. Ягода багата антиоксидантами і містить поживні речовини, які, згідно з численними дослідженнями, можуть поліпшити функцію мозку і загальні показники здоров'я.

9. Рис

Легкістю володіє і рис. Крім своєї низької калорійності, продукт має високий глікемічний індекс, що дозволяє йому прискорювати процес виробництва триптофану і мелатоніну - вкрай важливих для якісного сну гормонів. Також рис як основа раціону дозволяє боротися з безсонням.

10. Сир

Боротися з голодом часом дуже складно. Якщо з якихось причин поїсти вчасно не вдавалося, обманювати організм склянкою води не варто. У разі, якщо калорії не настільки важливі, можна віддати перевагу сиру. Цей продукт багатий казеїном - складним білком, який не тільки забезпечить відчуття насичення, але й прискорить метаболізм.

Марія Мамаева

Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови на кохання на Місяць, що росте
Змови під час зростання Місяця допомагають залучити бажане, у тому числі щире кохання Щоб особисте щастя вже н....
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Формула успіху: як цифри допомагають стати багатшими
Магія чисел дозволяє людям ставати багатшими Головне — правильно її використати
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Як перемогти страх: корисні поради, обряди та практики
Страхи, комплекси та фобії переслідують багатьох із нас, але вам абсолютно нема чого жити з цим Експерти в гал....
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Як дізнатися своє призначення: поради та практики для розкриття внутрішнього потенціалу
Всі ми приходимо в цей світ з певними цілями та завданнями У зв'язку з цим у кожної людини є певний внутрішній....
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Як правильно давати гроші у борг, щоб вони завжди поверталися
Енергетика грошей — штука дуже тонка, для керування якої потрібно розуміння її механізму та дії З точки зору е....
більше матеріалів
/-0,37533903121948-/ /-pc-/
Top