counter
Стрічка новин
Вибрати все
26 Квітня
25 Квітня
Всі новини...

Меморіал Героям Небесної Сотні будуватимуть за бюджетні та благодійні гроші


Переглядів: 32


Меморіал Героям Небесної Сотні будуватимуть за бюджетні та благодійні гроші

"Меморіал Героям Небесної Сотні Революції Гідності" побудують за бюджетні та благодійні гроші. Про це на прес-конференції заявив міністр культури України Євген Нищук, передає кореспондент АСН. При цьому міністр відмовився назвати суму, яку дала держава на ці цілі.

"Вчора у нас була презентація переможців фінальної стадії першого етапу конкурсу на "Меморіал Героям Небесної Сотні Революції Гідності". Для міністерства, як замовника, дуже важливо було, щоб цей процес був на дуже якісному рівні. Щоб він був дуже прозорим. В силу тих чи інших обставин, щоб не був зірваний", - заявив він.

Міністр зазначив, що в усьому процесі постійно брали участь родичі загиблих Героїв, сім'ї загиблих і поранених, а також учасники Революції Гідності.

"І це перша практика в українському масштабі з проведення такого конкурсу", - підкреслив він. Нищук зазначив, що найближчим часом буде поведений тендер для визначення підрядників, сформовано ТЕО, визначено кошторис.

"У бюджеті для цього є виділені кошти. Тому ці гроші передбачені. Поки що ми не можемо говорити про конкретні цифри. Якщо в процесі року, завершення проекту, необхідні будуть додаткові кошти, вони будуть виділені. Плюс кошти на комплекс можуть бути виділені не тільки з державного бюджету, а й благодійних фондів і приватних осіб. Зокрема, президент вже надавав 3 млн грн у рамках організації конкурсу", - розповів міністр.

Зокрема, сам конкурс проводила німецька компанія, яка виграла тендер, яку представляє Бенжамін Хоссбах. Він підтвердив, що конкурс проходив на високому рівні і абсолютно прозоро.

В результаті перша премія визначена. Проект-переможець конкурсу - це Архітектурне бюро MIstudio і авторський колектив: Ірина Волинець (Львів/Україна), Марія Процик (Роттердам/Нідерланди) - архітектори. Проект переміг у номінації "Меморіал Героям Небесної Сотні". І тепер з 20 до 25 лютого громадяни можуть надсилати пропозиції щодо вдосконалення проекту-переможця. Їх, за згодою автора, врахують у завданні на проектування.

За задумом архітекторів, Меморіальний комплекс Героям Небесної Сотні має бути простором, що допомагає зрозуміти історію української боротьби за майбутнє, але при цьому бути вільним від політичних амбіцій, соціальних і економічних викликів. Криволінійна форма комплексу відображає "нелегкий шлях боротьби народу за свободу".

На початку шляху, з боку Майдану та Хрещатика, помістять меморіальну стелу, яка аркою вріжеться у пагорб. На ній будуть нанесені імена Героїв Небесної Сотні. На бруківці встановлять світлові квадрати - символ продовження шляху. По обидва боки алеї висадять 107 лип - в пам'ять про кожного Героя Небесної Сотні. У віддаленій точці алеї, де зараз стоїть каплиця, буде місце тиші і мовчання. Символічним кінцем меморіального шляху буде сад, який створить місце відпочинку між майбутнім Музеєм Революції Гідності та Міжнародним Центром Культури і Мистецтв. Пагорби на Алеї Героїв Небесною Сотні пропонують засадити білими квітами, а вздовж пішохідних стежок - встановити лавки.

При цьому Ігор Пошивайло - генеральний директор «Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні - Музей Революції Гідності» додав, що задоволений результатом конкурсу.

Нагадаємо, Міжнародний відкритий архітектурний конкурс проектів на кращу проектну пропозицію по об'єкту "Національний меморіальний комплекс Героям Небесної Сотні - Музей Революції Гідності" (м.Київ) був оголошений 23 жовтня 2017 року. У конкурсі визначені дві номінації: "Меморіал Героям Небесної Сотні і Музей Революції Гідності".

Конкурс у номінації "Меморіал Героям Небесної Сотні" є одностадійним. А конкурс у номінації "Музей Революції Гідності" є двостадійним. І результати цього конкурсу будуть визначені в липні 2018 року.


Читайте АСН в Google News




Новини партнерів



Інші важливі новини і публікації
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Як розпочати нове життя: 10 дій, які приведуть вас до щастя
Прийнято вважати, що для досягнення щастя необхідно докладати багато зусиль Насправді, достатньо робити кілька....
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Як залучити щастя та удачу за допомогою вхідних дверей
Вхід до будинку — сакральне місце, яке споконвіку оберігали Огородити своє житло від бід і проблем зможе кожен....
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Кращі обереги для дому: від пристріту та сімейних негараздів
Оберіги дуже важливі для будь-якої родини Кожній квартирі чи будинку потрібний захист від недоброзичливців, як....
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Як запрограмувати енергетику людини на успіх
Успіх - не вроджена властивість, а мета, до досягнення якої потрібно докладати зусиль Але навіть найпродуманіш....
Камені-талісмани для залучення кохання
Камені-талісмани для залучення кохання
Знайти свою другу половинку, створити міцну сім'ю та надовго зберегти свіжість стосунків із коханою людиною — ....
більше матеріалів
/-0,37174487113953-/ /-pc-/
Top